Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• Tim82

félisten

válasz vicze #106168 üzenetére

Nekem már csak egy kérdésem van feléd: ha úgy szánták volna a *40-es és *50-es generáció 2242-es foglalatát, hogy csak és kizárólag WWAN-t fogadjon, akkor miért pakoltak bele SSD-t is, miért alkalmas annak fogadására is? (Kb. ugyanúgy, ahogy a *20-as és *30-as generáció mPCI-e/mSATA foglalatát is, amiről amúgy már itt beszéltem a második mondatban és amelynek egyértelműen a funkcionális utódja az M.2 2242 foglalat a legtöbb *40-es és *50-es modellnél.)

Bocs, de az nem érdemi válasz, hogy "elsődlegesen" WWAN fogadásra van szánva. Vagy tud fogadni gond nélkül SSD-t a foglalat (legyen az cache drive vagy "OS drive"), vagy nem, ez a két opció van - ilyen egyszerű a történet. A két lehetőségből egyértelműen az előbbi igaz, az más kérdés, hogy Lenovóék úgy döntöttek, csak 2242-es méretű modul mehet oda bele a *40-es és *50-es szériák esetében - és ez az, amire én azt mondom, hogy elszúrt döntés, még akkor is, ha abban igazad van, hogy részükről nem volt gyári opció az, hogy "OS drive" kerüljön arra a helyre. Ami viszont nyilvánvalóan az elszúrt tervezési döntés következménye, nem pedig oka - elemi logika ugye az ok és okozat kérdése.

"Ezt szerintem nem atomfizika megérteni", hogy (a példádat követve szelektíven) idézzek tőled.

Új hozzászólás Aktív témák