Hirdetés
-
LOGOUT.hu
Az eddig párhuzamosan futó T, X, A és W, valamint R, Z és SL topikokat összevontuk, hogy egy topikban lehessen ezekről a notikról beszélni.
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
cadeyrn
aktív tag
10.04-el nekem voltak bajaim, nem szerettem, hiába LTS.
9.04, utána 10.10 volt sokáig.3.0.0-16 tényleg úgy tűnik, hogy sokat eszik, ráadásul Cinnamon egyelőre buta, mint a tök, viszont legalább frissek a cuccok. (10.10-re pl. ki sem jött már a 3.5ös LibreOffice, a 10.04-es ppa-t toltam be, úgy lett) A HP-n (nc6120) marad a 10.10, támogatás ide vagy oda.
Már 2.6.36-tal (is) nyögvenyelt az n-es intel 5300, rég 3.2 volt fent 10.10 alatt, úgy nem volt para. Viszont most ha rátolom a 3.0.0-16-ra a 3.2-t nincs se trackpoint, se touchpad, ezt még megpróbálom majd levadászni, mi okozza.
Szóval 10.04 nekem SWben régi, ahhoz meg hogy ne legyen az most épp nincs elég türelmem hackelni
-
cadeyrn
aktív tag
-
Gondwana
addikt
"örök darab" = amennyi pénz benne csücsül, eszem ágában sincs eladni. Chasertől vettem egy nagyon hasonlót, azt eladtam. Kell egy utolsó generációs 32bites gép kisgondwanának (na jó, neki nem kell, de tudod, apuka kompenzál, mert neki nem lehetett, amikor gyerek volt): 8bites ZX Spectrum +, 16bites (na jó, a proci 32, de az OS 16) Compaq Contura 410, meg a 32bites T60+UXGA+SSD
... megy a csiga hazafelé ... (One World One Dream One More Thinkpad, Please [ o] )
-
ro_bert17
őstag
-
N.GÁBOR
aktív tag
-
Gondwana
addikt
Mivel az IrDA elvileg nem visz magával ellenőrző kódot, ezért elvileg rá lehet erőszakolni, hogy a távirányítók kb. 40bit hosszú valamilyen kódolású lassú bitrátájú adatátvitelét megfelelő programmal rögzítsd vagy reprodukáld - Palm m505 (meg utána a T5) NoviiRemote-tal szerzett egy-két vidám percet a társaságnak városban mászkáláskor.
... megy a csiga hazafelé ... (One World One Dream One More Thinkpad, Please [ o] )
-
cadeyrn
aktív tag
"ubuntuból csak lts-t, a többi béta minőségű"
Ezzel vitatkoznék eléggé. 8.04 jó volt, de amikor jött már akkor elavult volt rajta sok dolog, még a szerver verzión is.
10.04 szerintem megint egy gyenge kiadás volt, upstart hibákkal és hasonlókkal, pont, hogy 10.10-ben lett fixálva.
A 10.10-ről egyébként már sok fórumon mondták, hogy annak kellett volna LTS-nek lennie.
12.04 szerintem megint tele lesz csudákkal, maradok a Mintnél és a Cinnamonnál, a RAMot ugyan eszi, de még így is van 4-ből 3 szabadon úgy, hogy fut minden, szóval had egye.Apropó, on:
T400-ba melyik gyártóé a legtartósabb bill verzió?Und még valami:
Voltam usanotebook-ban pöckös billentyűzetért, egész jó, az áréért (3 év garral) meg pláne.[ Szerkesztve ]
-
fordfairlane
veterán
Lehet, hogy nem a nagy töltőáram miatt van az egész. Nem értek hozzá, csak két dolog jutott eszembe ezzel kapcsolatban: Az egyik a új iPad melegedési problémái, ha terhelik, plusz még töltődik is, a másik, amit a wikin olvastam a Li-ion akksik töltéséről, ami nagyjából két ciklusra osztható: 1. állandó árammal töltés, 2. állandó kapocsfeszültséggel töltés. Plusz én is műszaki szemléletű ember vagyok, tehát megértőbb , és el tudom képzelni, hogy egy ilyen ránézésre egyszerűen megoldható probléma mögött lehetnek komolyabb anomáliák.
x gon' give it to ya
-
MrSealRD
veterán
Én már azért is morogtam, hogy a "butatelefon" bekapcs után max 10mp alatt használható...
az okos/félokos telefonok meg min, 30mp mire megjelenik a segélyhívó lehetősége...addig 3-szor is meg lehet halni.Mondja, Mr. Babbage, ha rossz adatokat ad meg a gépnek, akkor is jó válasz fog kijönni belőle?" Képtelen vagyok felfogni azt az értelmi zavart, ami valakit egy ilyen kérdés feltevésére késztethet. - by Charles Babbage
-
Tim82
félisten
[ Szerkesztve ]
"You're going to negotiate with a girl, who thinks she's a space station? - When you put it like that, it does kinda sound crazy." - Audio-GD NFB-11.32 DAC/fejeserősítő eladó - https://tinyurl.com/Tim82HA
-
Integra
titán
találnom kell egy szép darabot magyar klavival ha lehet, vagy némettel (ugyanaz fizikailag) aztán kijelző csere, 8giga ram bele és az ssd.
igazából a panel miatt gondolkodom a cserén, mert este megfájdul tőle a szemem. az asztali monitorom egy u2410 dell, na az minőségi. ez meg egy szutyok hasonlóan komoly minőséget szeretnék laptopba, hamar észreveszi a szemem a különbséget.[ Szerkesztve ]
...egy fecske nem csinál nyarat, viszont egy hülye százat csinál...
-
somasz
addikt
Értem, köszi!
Még annyit, hogy mindbe lehet SIM-et rakni 3g ügyében? Pl ezt néztem
Eladó üzleti laptopok számlával, garanciával: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/somasz/index.html
-
-
Nand_i
tag
Nekem mondjuk ilyen van.
- Telepítés után usb-vel gépre ráköt
- ketyerét optikán keresztül erőlködővel összeköt
- VLC-ben kiválasztja a megfelelő kimenetet
- erőlködő csont nélkül felismeri a beérkező DTS jelet
- hang megfelelő helyről érkezik, felhasználó örül.FLAC zenék is szebben szólnak, egyedül talán annyi a baja, hogy hibernálás után kell a doboznak 5 -10 mp mire magához tér.
Mondjuk mindez win7 alatt, linux nem tudom mit kezd vele.
[ Szerkesztve ]
-
fordfairlane
veterán
egyébként spdifhez nem kell különösebb szoftver, hangerőszabályzóban engedélyezi az ember kb.
Belegondolva tényleg nem kell hozzá semmi extra, csak beugrott, hogy asztali gépekbe való hangkártyáknál + játékoknál + spdifre kötött hangrendszernél miféle problémák jönnek elő. Az X-Fi topik pár éve ezzel volt tele. Persze filmekkel ez nem gond, ott előre enkódolva van Dolbyba vagy DTS-be a hang, játékok térbeli hangzása, mint megoldandó probléma meg ilyen hordozható masináknál nem igazán jön elő.
x gon' give it to ya
-
Vladi
nagyúr
lsusb ennyit mond:
Bus 001 Device 001: ID 1d6b:0002 Linux Foundation 2.0 root hub
Bus 002 Device 001: ID 1d6b:0001 Linux Foundation 1.1 root hub
Bus 003 Device 001: ID 1d6b:0001 Linux Foundation 1.1 root hub
Bus 004 Device 001: ID 1d6b:0001 Linux Foundation 1.1 root hub
Bus 005 Device 001: ID 1d6b:0001 Linux Foundation 1.1 root hubAkárhogy kapcsolgatom, ennyi van.
Valaki ellopta a bloutoothomat.
Kicsi led elvileg ég, az elemtől balra körben Z gondolom az az.
[ Szerkesztve ]
il sole non sorge più ad Est!
-
Chaser
legenda
Sokkal, nem kívánok bohóckodni ilyen megoldással. Az említett BT füles talán jó lenne, csak abból aztán nyomozzam ki melyik használható. Megbékéltem sok mindennel a T500 kapcsán, de ez az audio csati nem megy..remélem tényleg van jó BT füles megfizethető áron.
azbest: Nem, usb3 ec cardra, olyan keretet említettél, keret alatt mondjuk nem tudom mit értettél caddyvel sincs gond, megy mint az ágyú golyó.
vikcsi: 14 v 15" azért az se mind1, mind2ben van 1400-as panel..de mind2t vinni fogja 65W-os töltő is.
szerk: picimaci v ec card audiora olyan megoldásra gondoltam ahol nem 3.5mm jack van hanem kisebb, telókon láttam olyat, azt már nem lenne probléma átalakítani, de nem találtam ilyet
[ Szerkesztve ]
_tejesen'® joálapotpan'™_-_Hamarosan a hiányból is hiány lesz...by Samus
-
-
lapa
veterán
(előbbihez: usb-s külső billzet, ofkorsz)
én anno a 90w tápot néztem, az 120w-nál maxolt, de azt bírta folyamatosan. azóta is arról megy a lakás világítása meg a két x... persze egy autóakksi pufferrel, máshogy nem bírná.
gondolom a 60w-ból is kijön a 80w, ha nagyon kell. viszont tuti máshogy működnek, mert a 65w-ost nem tudtam autóakksi töltésre használni, a 90w-ost meg igen. nemtom, lehet hogy a 65w-ban valami érzékenyebb zárlatvédelem van és az tilt mikor kéri az ember a teljes kraftot.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- MICROSOFT SURFACE LAPTOP 2 - MEGKÍMÉLT ÁLLAPOTBAN (ajándék tok + USB hub)
- Újszerű Asus TUF F15 FX506HE - 15,6"FHD IPS 144Hz - i5-11400H - 8GB -512GB - RTX 3050 Ti - 2 év gar
- Eladó SurfacePro 5 gyári billentyűvel, rossz akksival!
- Delé Latitude 7480 6th generációs Intel Core-I5, 16 Gb ddr4, FULL HD
- DELL G3 Gamer laptop: i5-10300H / GTX 1650 / 16Gb RAM / 512Gb SSD
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest