Hirdetés
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- vrob: Próbálkozás 386 alaplap újraélesztésre
- Klaus Duran: HP wifi nyomtatás+ win11.
Új hozzászólás Aktív témák
-
TheVeryGuest
senior tag
Nem azt mondom, hogy ez általános, de létezik a jelenség (1995-ben, amikor én voltam gólya Miskolcon létezett). Sok általános meg középiskola van nem csak vidéken, ahol beskatujázzák a kölköket, aztán kitermelik a jótanulókat színötös bizonyítványal. Oszt hova menjen a jótanuló gyerek? Menjen gazdásznak vagy infosnak. Néhány éve még ez volt a sláger. Ezek az emberek nem buták, legtöbbször inkább ők a kis szorgalmasak, akik mindent megtanulnak a könyvből, meg tudják oldani az összes feladattípust, ami a feladatgyűjteményben van. De az érdeklődés, meg az addigra kialakult érzék hiányát elég nehéz leküzdeni. Még az egyetem 5 éve alatt is.
Mondjuk a másik véglet az igazi geek, aki öszedob bármilyen bonyolult algoritmust, ha valami látványos intróhoz kell, de a matek dolgozatot sosem írja meg 3-asnál jobbra. Persze egyetemre se veszik fel.
Hmm. Azt hogy hogy jön ez ide a vidékiekhez ne kérdezzétek.
-
TheVeryGuest
senior tag
válasz
bLaCkDoGoNe
üzenetére
Mint ahogy láttunk már olyat is, hogy vidéki kis gimiből eljönnek színötös bizonyítvánnyal egyetemi infora, aztán az leső gykorlaton azt sem tudják hogy hol a bekapcsológomb a PCn.
-
TheVeryGuest
senior tag
Szvsz marha kevés állatot lehet lakásban tartani. Mondjuk ott van a díszhal, madár, teknős. Azok jól elvannak. De szerintem már egy kisebb tesű macskának sem jó a lakás. A macska kifejezetten szeret kóborolni, bejárni a saját territóriumát, vadászni. A kutyák is meghülyülnek ha nem ugrálhatják ki magukat. Ráadásul ilyenkor télen külön figyelni kell, hogy ne fázzanak meg, amikor leviszik őket sétálni. Az izületeiknek sem tesz jót, a sok melegből hidegbe járkálás.
Meg jobban oda kellene figyelni az etetésre is. Az utcán néha akkora kupac fossal találkozom, hogy el nem tudom képzelni mekkora állattól származik. Sok kutya túl van etetve, vagy valami emészthetetlent adnak nekik, attól is szarnak ennyit. Panelmacskából is láttam már olyat, hogy járni is alig bírt olyan kövér volt.
Külön öröm, amikor valaki belelép a kutyaszarba, (ami esténként tekintve a remek közvilágítást nem ördöngősség) és akkor vagy két sarkon keresztül játszhatok ugróiskolát a szarfoltok között. -
TheVeryGuest
senior tag
Hmm, lehet, hogy elfelejtettem említeni, hogy Miskolci vagyok, egész családommal együtt. Anyám mondjuk HTB, vagy rokkantnyugdíjjas nem tom pontosan, apám meg a közlekedés-felügyletenek dolgozik.
Egyszerűen fogalamam sincs milyen értékteremtő munka folyik Mickolcon. Nem lehet azt mondani, mint pl. Tiszaújvárosra, hogy a TVK meg a Jabil tartja el az embereket.
Az avasi lakótelep este például nem csúnya, anyámék házából látszik. Meg a szeméttelep meg a cementgyár is, elvégre Szirmán laknak.
Egyre ritkábban járok Miskolcon, ami feltűnt, hogy a belvárosban már lassan képtelenség ingyen parkolni, a Búza térnél meg akkora dugó tud lenni, hogy időnként már Pesten érzem magam. Ami pozitív, hogy mióta az M30-as elérte a várost nem állok a kocsisorban egész Mályin keresztül. Van szirmai lehajtó.
-
TheVeryGuest
senior tag
válasz
TheVeryGuest
üzenetére
Mellesleg létezik pesti tájszólás is. Ide tartoznak például a pósta a tűkőr és a zőld szavak.

-
TheVeryGuest
senior tag
Édesanyámmal néha azon szoktunk töprengeni ugyan mi a szöszből élnek az emberek Miskolcon. Mióta az LKM-et bezárták nem t'om hol lehet dolgozni a városban. Bár most álítólag van valami Bosch üzem. Egyszerűen el nem tudom képzelni, hogy az a 100.000 ember miből élhet ott.
-
TheVeryGuest
senior tag
válasz
concret_hp
üzenetére
Én bírom Öveges profot. Ahhoz, amit csinált jó volt az a stílus. De ha így olvasná be az időjárásjelentést, akkor valszeg kilökném a TVt az ablakon. Pont ez a bajom az M1-es időjóssal is. Az időjárásjelentésbe ne vigyünk már stílust. Arról most nem beszélnék, hogy a többi csatornán meg azzal vagiznak, hogy milyen fasza blue-box technika van, és bele tud lépni a képkeretbe a nő, és akkor nem látszik a bokája. Agyam eldobom ezektől.
-
TheVeryGuest
senior tag
válasz
Cardinella
üzenetére
Nem kell, hogy érthetően beszéljenek a riportalanyok: direkt jó lene, ha egy párat feliratoznának, mint Matisz nagypapát: mindjárt az agyukhoz kapnának, hogy hogy beégtek a TVben.
-
TheVeryGuest
senior tag
Én miskolci vagyok. Életem első tizenvalahány évét, ott éltem le a vasgyári gettóban. Anyám anyja ongai (igazi földműves parasztokkal), apám anyja Széphalomból való, ahol szintén a földből éltek. Szóval jó kis vidéki családból származom. Pesten lakom és szoktam vidékizni. A Pesten született, de azóta az elővárosokba kitelepült kollégákat lehet szivatni ezzel. Annyira fel tudom b@szni az agyukat, az ''oda már nem is jár kék busz'' meg hasonló mondatokkal, hogy öröm nézni. Szórakoztató. Szerintem normális vidéki bóknak tekinti, ha levidékizik. Én ha itt is élem le nyomorult hátralévő életemet Pesten, akkor is vidéki leszek remélem.
Egyébként Pest is olyan, mintha sok kis rusnya falut egymára hánytak volna. A legtöbben úgyis csak a saját kerületüket ismerik. Meg még pár közismert utcát, teret. Ez meglátszik a közlekedésen is. Az autósok nagy része is csak azt az útvonalat ismeri, amerre mindennap járni szokott.
Ezzel nem azt mondom, hogy a vidék sokkal jobb, mert ha olyan hír van az indexen, hogy kocsmai verekedésben megszúrta élettársát, még mindig annak a legnagyobb a valószinűsége, hogy BAZ, Hajdú-Bihar, Szabolcs-Szatmár, vagy Bács-Kiskun megyéről van szó.
Az meg, hogy valaki részegen randalírozik valami vidéki kocsmában és meg akarják verni az nem azért van mert Pesti, hanem mert túl nagy az arca. Pont ezt az ''akár az asztalra is szarhatok legfeljebb kifizetem'' mentalitást rühellik a pénztelen vidékiek szerintem a legjobban. -
TheVeryGuest
senior tag
Ez az egész akcentusos bemondóság szerintem csak mamerikamajmolás. Ott divat az, hogy ''hozzunk egy britt akcentust szinesíteni a műsort''. Gondolom itt is ez volt a cél. Meg is lehet érteni, amit mond, csak éppen annyira idegesítő, mintha Öveges professzor olvasná be az időjárást.
Új hozzászólás Aktív témák
- iPhone 17 ProMax (független, 3 év garancia)
- www.olcsogamerpc.hu - Intel i7-12700KF - RTX 3080 - 32GB RAM - 1TB SSD - Z alaplap
- Újszerű Sony PS4 500GB, 1db DUALSHOCK 4 kontrollerrel
- Új, felbontott Kingston FURY 24GB (1 modul) Renegade DDR5 8000MHz CL38 KF580C38RW-24 - 24 hó gari
- Honor 90 512GB,Újszerű,Dobozaval,12 hónap garanciával
- MacBook Pro 16" M1 Max 64GB / 2TB / magyar / 27%-os ÁFÁS
- BESZÁMÍTÁS! MSI B760 i7 13700K 32GB DDR4 2TB SSD RTX 4080 16GB be quiet! 500DX Seasonic 750W
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Acer Predator Helios 18 AI I9 ULTRA 9275HX, 192GB RAM, 2TB SSD, RTX 5080
- AKCIÓ! ASUS ROG G16 (2025) G615LR 16 - Ultra 9 275HX 32GB DDR5 1TB SSD RTX 5070Ti 12GB WIN11
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)