- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Geller72: Az MS Seed szervert üzemeltet a gépeden és lehet hogy nem is tudsz róla?
- sziku69: Szólánc.
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Meggyi001: Szekszárdi pumpa pálya
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- bitpork: Meglátjuk mit hoz a jövő
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- lkristóf: Prohardver fórum userscript – hogy lásd, mikor neked válaszoltak
-
13200 - 13101
14562 - 14501 14500 - 14401 14400 - 14301 14300 - 14201 14200 - 14101 14100 - 14001 14000 - 13901 13900 - 13801 13800 - 13701 13700 - 13601 13600 - 13501 13500 - 13401 13400 - 13301 13300 - 13201 13200 - 13101 13100 - 13001 13000 - 12901 12900 - 12801 12800 - 12701 12700 - 12601 12600 - 12501 12500 - 12401 12400 - 12301 12300 - 12201 12200 - 12101 12100 - 12001 12000 - 10001 10000 - 8001 8000 - 6001 6000 - 4001 4000 - 2001 2000 - 1
-
Fórumok
LOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Nyomtatók, szkennerek Tabletek, E-bookok PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
-
Frissítve: 2023-12-13 05:07 Téma összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
ultio
aktív tag
Sziasztok!
Kerestem, de nem találtam.
Leesett a Bipem kijelzője és összetört, használhatatlan. Az óra működik.
Lehet külön kijelzőt venni? -
SztiviVander
addikt
Ezt legalább lehet kapni, véglis csak 2000 euro
Viszont ezt nem nevezném BIP-hez hasonló órának, nem mér lépést, gps sincs benne, értesítések se. Ez egy orvosi eszköz (akarna lenni), ami óra formájú. Azért borzasztó kíváncsi lennék hogy mennyire pontosan tippel vérnyomást a hajszálerek mozgásából, gondolom dolgoznak az algoritmusok rendesen. Samsung legalább leírta hogy havonta kell egy rendes vérnyomásmérőhöz kalibrálni az órát. -
szabi__memo
nagyúr
FDA is engedélyezett már egyet. Szóval rossz nem lehet
-
SztiviVander
addikt
ez legalabb valami valós adatot vesz alapul a tippeléshez
de ez is egy vicc kategória. -
SztiviVander
addikt
Ja pár nevenincs bolt árul nevenincs kínai vackot amiről azt állítják hogy _méri_ (igazából hasraütve megtippeli) a vérnyomást sőt még ekg-t is, mindezt 20-30e Ft-ért. Bomba üzlet, hülyének is megéri. Leginkább annak. A sok neves gyártó meg a 300e Ft-os órájában is csak pulzust meg vo2-t mér, na vajon miért
Az omron kísérletezett/kísérletezik egy óra méretű vérnyomásmérővel (project zero), de az sem optikai érzékelővel mér hanem felfújja a szíjat. Viszont a tavalyi ces-es bemutatója óta se látni hogy megjelent volna a piacon, pedig ez év elejére ígérték. Talán mégsem lett annyira megbízható és az etalonná vált nevüket nem akarják kukázni egy ilyen cucc miatt. Eleve a csuklón mérő vérnyomásmérők (neves drága gyártmányok) is olyanok hogy 10 egymás utáni mérésből nincs két olyan mérés aminek az értékei 10%-on belül lennének, annyira nehéz ott pontosan mérni. Nem véletlenül használnak felkarost mindenhol ahol valóban fontos hogy viszonylag pontos legyen minden mérés. Nyomást meg szemmel (avagy a zöld fénnyel megilágított ereket figyelve) eleve nem lehet mérni. Nem kell bedőlni minden hülyeségnek amit a neten látsz, sokan ebből élnek hogy minden szart eladnak amire találnak madarat. -
snooze
veterán
-
Sgr_A
addikt
-
snooze
veterán
-
Sgr_A
addikt
-
snooze
veterán
-
Sgr_A
addikt
-
FoLey-v
addikt
-
FoLey-v
addikt
-
snooze
veterán
pedig van,csak karkötö..nekem is van,csak nem használom..
igaz nem szines kijelzöjü.. -
FoLey-v
addikt
Akkor marad a drágább cucc. Köszi.

Dr.NX A vérnyomást automata gépek gépkezelése,mivel folyamatosan menni kell nincs megállás. Ilyen a gépkezelői élet.
A kalória csak úgy,szeretnék leadni a kilóból és figyelni az értékrendre.
SztiviVander Akkor marketing hazugság akkor nincsen. Mert láttam olyan óráknál ahol ki voltak írva.
snooze Van különbség még a gtr tetszik még a lekerekített formájával. Hát lehet következő fizetésemkor berendelek olyat.
-
SztiviVander
addikt
-
snooze
veterán
-
Dr.NX
veterán
-
Kbali
nagyúr
-
FoLey-v
addikt
Sziasztok!
Szeretnék venni egy olyan órát amit jelzi nekem a kalóriát,vérnyomásmérő meg pulzust mérjen. Ez az óra tudja ezeket? Munka miatt szeretném venni.
Az Amazfit GTS drága számomra és gondolom nem tud annyival többet. -
divan
őstag
Köszönöm szépen. Pedig olvasom a fórumot folyamatosan, biztosan ezt is olvastam, csak akkor éppen Androidon voltam, és nem gondoltam, hogy ilyen hamar visszajövök, így valószínűleg skippeltem a dolgot az agyamban.
Megkeresem.
-
SztiviVander
addikt
-
snooze
veterán
-
divan
őstag
-
Jabby
őstag
-
divan
őstag
Visszatértem IOS-re, nem jött be az Android. Nem volt egyszerű, sokáig nem akarta látni a MiFit az órát, de végül sikerült. Akkor nekiállt frissíteni jó sokáig, mindenféléket frissített, sajnos a fontot is. Nem is tudom, hogy gondolta valaki komolyan, hogy az a hangyaf..nyi méretű betű jó lesz valakinek. Pár napig bírtam, gondoltam frissítek fontot. Fel is ment, azóta Connect App to Update felirat van az órán bármit csinálok. Tettem már rá másik fontot, másik óralapot. mind felment hiba nélkül, de utána továbbra is ez jön be. A Mifithez kapcsolódva van, minden adat olvasható róla, már nincs ötletem, hogy mit csináljak vele.
-
AttilaMvh
tag
Köszi, nekem is folyamatos a pulzusmérés. Most töltöttem fel teljesen, kipróbálom, hogy viselkedik 30 perces pulzusméréssel, és a hétvégén jön egy 5 órás túra GPS használattal. Óralap custom, amit te konvertáltál nekem Bip formátumról, másodpercet nem mutat, az nem kellene jobban merítse, mint egy alapból az órán elérhető számlap.
-
sanyci
senior tag
Engedd el...
Csak előtte ne lógasd ki a 10. emeletről! ;) -
SztiviVander
addikt
Oké, akkor majd elmagyarázza valaki akinek van még hozzád türelme meg energiája. Én nem tudom ennél magyarabbul leírni, ha mégsem érted akkor a hiba sajnos a te készülékedben van. Szép napot.
-
Cindercone82
tag
Igen, te a pontosságot nem említetted. Csak ugye a pontosság kérdéséből indult ki ez a vita hogy érdemes-e GPS alapon magasságot kijelezni.
Nos az általad leírt use case az hogy "szobában is mutatják a magasságot" barometrikus alapon, szarnak egy pofon kategória, ugyanis egy fals értéket fog mutatni.
Szóval téged idézve: " Ha valamit nem értesz belőle akkor kérdezz nyugodtan."
A kioktató hangnemet meg tartsd meg magadnak -
Upo
addikt
-
Obyboy
addikt
Igaz én Band2-ről váltottam de nekem nem merül ilyen tempóban, 15 nap alatt 100-ról 75%-ra merült. Reggeltől estig folyamatos Bluetooth kapcsolat van a telefonom és a Bip S közt a MiBandage-nak köszönhetően pedig az összes értesítésemet megjeleníti. Ez idő alatt váltogattam a wf-eket is (egyik sem mutatott másodpercet).
-
AttilaMvh
tag
A szíj miatt nem megy. Levettem, és úgy pár másodperc alatt kalibrált. Ahogy visszatettem a szíjat ismét kérte a nyolcasokat. Persze, tudom, hogy a fém/mágnes zavarja az iránytűt, én is tanultam valamikor fizikából, de egyszerűen nem gondoltam erre, pedig egyértelmű.
-
Viktor0610
MODERÁTOR
A mágnes megzavarja az összes iránytűt.
-
AttilaMvh
tag
-
Flashy
veterán
nekem azóta nem sikerül, amióta a mágneses csatos fém szíj van rajta ("milanese loop"), az annyira megzavarja valószínűleg, hogy nem tud kalibrálni. előtte működött. elvileg olyan nyolcasokat kell, hogy térben minden irányba "körbenézzen", de bent is jó.
(bocs, annyit még hogy az enyém sima Bip) -
AttilaMvh
tag
2 hónap használat után azt tapasztalom, hogy a Bip S akkuja kb. fele annyit bírja mint a sima Bipé, ugyanolyan használati szokások mellett, ha nincs GPS használat. A GPS viszont közel kétszer többet bír a sima Bip-hez képest, feleannyit fogyaszt.
Legutóbb 9 nap alatt 100-ról 58%-on vagyok, túrázás vagy egyéb GPS-t igénylő aktivitás nélkül. A sima Bip után ez egy kicsit szomorú, de persze még így is bőven jó. Nem panasz, csak megállapítás. Aki még váltott sima Bipről S-re mit tapasztalt ilyen téren? -
SztiviVander
addikt
Én pont nem a pontosságáról beszéltem, olvasd már el rendesen aztán próbáld meg valahogy feldolgozni. Ha valamit nem értesz belőle akkor kérdezz nyugodtan. Bízni meg lehet bármiben persze, én is bízom benne hogy egyszer nyerek a lottón. Hasonlók az esélyek is

-
zeon.hu
nagyúr
Join alkalmazást használja valaki?
Értesítések nem jönnek át, minden mástól igen. -
Cindercone82
tag
" a barométeres órák a szobában is mutatják a magasságot, ugyanott gps alapon meg várhatnál rá kb ítéletnapig." - na az lesz aztán a pontos érték mindenféle kalibráció nélkül (amit ugye GPS alapon szokták megtenni az ilyen eszközöknél)...
Én bízom benne hogy nem lesz igazad és egy FW frissítést majd kiadnak rá és mutatni fogja a magasságot. -
AttilaMvh
tag
Köszi az infót! Kültéri tevékenységet indítottál, amihez a GPS-t aktiválja,vagy mindegy?
Megpróbáltam kültérivel, GPS poziciór fogott, elkezdtem nyolcasokat lóbálni vagy három percig.
Így se jött össze. Na nem baj, ennél nagyobb gond az életben ne legyen :D -
SztiviVander
addikt
Én is mondhatnám hogy hadd döntsem már el én hogy mi az én véleményem
Azt egy szóval se mondtam hogy mindenkinek egyet kell értenie vele. Te is eldöntheted, de nem azt hogy mutassa vagy nem (azt a gyártó döntötte el) hanem hogy ez így neked megfelel vagy sem. Ha nem, akkor szabadon vehetsz olyat ami kielégíti az igényeidet. Lehet itt a fingot reszelni hogy ezért nem vagy azért nem jeleníti meg, de fölösleges. Mutatja? Nem. Fogja? Nem valószínű. Akkor meg teljesen fölösleges ezen rugózni. Mellesleg én azt gondolom nem a pontatlanság miatt (hiszen azt a legtöbb juzer nem is tudná hogy ha az óra 158m-t mutat akkor az valójában mondjuk csak 128m) nem tették ki, hanem azért mert a barométeres órák a szobában is mutatják a magasságot, ugyanott gps alapon meg várhatnál rá kb ítéletnapig. De nyílt terepen is egy fél percig legalább nézegethetnéd mire bepozicionálná magát és megjönne a magasság adat is. Ezt meg a legtöbb juzer nem értené és vinné vissza hogy szar az óra mert nem mutat _azonnal_ magasságot. Ezt küszöbölte ki a huami azzal hogy egyszerűen kivette belőle ezt a feature-t. Nincs feature, nincs reklamáció 
-
Upo
addikt
Mehet itt a lekvárkaszálás hogy mennyire pontos vagy pontatlan...
Szerintem a Bip fürdős-beázós esete után már inkább szándékosan nem írják ki. Tuti hogy szénné oltották volna őket hogy milyen fals adatokat ír a magasságra, feltörekvő cégként meg nem akartak ilyennel berohanni tátott szájjal a f.szerdőbe. Azért az Amazfit már világviszonylatban is jelentős márka lett, ilyenkor a hírnév elég fontos.
A Haylou pl. még csak most kezdi az IP68+beázás szériát az olcsó óráival, itt azért az Amazfit már legalább előrébb van. -
Degeczi
nagyúr
És pont a GPS chip miatt nincs értelme az "óra számítási teljesítményét" fejtegetni, hiszen mindent ez a GPS modul végez, az óra már csak a végeredményt kapja meg.
-
Cindercone82
tag
"Egyébként a track-ben meg a kiexportált gpx-ben is benne van a gps-ből számolt magasság adat," -Rendben, akkor nem olyan nagy effort ezt kiírni. Ha a régi Bip barométer alapon meg tudott birkózni a kiszámításával és megjelenítésével akkor az új órának is illene ezt tudnia. Ha nincs barométer benne akkor GPS alapon. Pláne ha úgy reklámozzák hogy egy sokkal jobb Sony GPS chip dolgozik benne ami pontosabb,szebb,jobb,energiatakarékosabb.
"Tudom hány méteres a hegy amire felbringázok, halál fölösleges külön nézegetni " - te így vagy vele, más meg nem. Hagy döntse már el a user hogy mit akar nézni."Az összes +/- szintkülönbség a lényeg, azt meg úgyis utólag otthon nézi meg mindenki." - amit az Amazfit sem jelzi ki a track-hez... Értem én ha Strava-val szinkronizáod ott már megjelenik, de van aki például nem használ Strava-t.
Az én véleményem még mindig az hogy érdemes lenne kiírni. Mehet itt a lekvárkaszálás hogy mennyire pontos vagy pontatlan... -
dajkapeter
senior tag
-
AttilaMvh
tag
Sikerült valakinek kalibrálni a BipS iránytűjét? Én hiába hadonásztam nyolcasokat perceken keresztül bent is, szabad ég alatt is, kézen tartva és kézben tartva is, csak az izomlázig jutottam, nem sikerült működésre bírni. A sima Bippel is ugyanez volt. Mit csinálok rosszul? Persze iránytű nélkül is el tudom képzelni a mindennapi életet, de ha már van, gondoltam kipróbálom. Nem jött össze.
-
Jabby
őstag
Hú, srácok, úgy látom nagyon ködös ez a GPS téma :-)
Legelőször is, a helymeghatározáshoz a vevő részéről nincs semmi féle hatalmas számolási feladat, nincs magasság számítás. Ezért már a 90-es évek második felében használtam olyan Garmin kézi GPS-t, amely 15-20 méter pontosságra volt képes (köszönhetően a SA zavaró jelének), 2002-3 környékén pedig már WinCE-s PPC-kben ott csücsült a GPS chip.Nos, a GPS rendszer lényege a műholdas távolságmérés, azaz időmérésre visszavezetett távolságmérés.
A polgári GPS vevők kb. ennyit számolnak:
t(t)=t(i)-t(e) és s=t(t)*v
Elméletileg 3 "látható" műhold esetén (valóságban 4) már meghatározható a vevő 3D-s helyzete. Vagyis ez az adat már tartalmazza a magassági értéket is.Helyes megállapítás, hogy a rádiófrekvenciás jelek fénysebességgel terjednek. Vákuumban. A Föld légkörében viszont lelassul, ami pontatlanságot eredményez. Ennek kiküszöbölésére több módszer létezik, amik nem olcsó huncutságok(L1, L2 freki, DGPS, SBAS, Trimble referenciaállomás, stb.), ezért a polgári életben ezeket nem is alkalmazzák, ezért mondjuk. hogy ezek a rendszerek 5-8 méter pontosságra képesek.
-
Upo
addikt
De nem hagyhatjuk figyelmen kívül, mert ez a pontatlanság okozója. Lehet akármekkora számítási kapacitás, a pontatlanság megmarad. Ráadásul a használható műholdak száma limitált. Egyrészt a Föld görbülete kitakarja, másrészt a túl alacsonyan látszó holdaknál már akkora a jelút a légkörben, hogy használhatatlan eredményt adna, ezért figyelmen kívül hagyják. A határt 15 fokos szögben szokták meghúzni.
-
sanyci
senior tag
-
Upo
addikt
A fizikai probléma is fennáll, ezért pontatlan a helymeghatározás is. Ugyanis az ionoszféra és a légkör állapota befolyásolja a jelek terjedését. Ez a sima vevőkben nincs figyelembe véve, fix értéket használnak. Emiatt van az akár több vagy több tíz méteres vízszintes pontatlanság.
Dual frekvenciás vevővel esetleg le lehet menni akár 10cm pontosság alá, ott a 2 freki miatt lehet következtetni a terjedési sebességek fluktuációira, illetve a reflexiók miatti időeltolódásra is, amit figyelembe véve nő a pontosság. De még mindig az Augmented megoldások adják a legnagyobb pontosságot, a néhány mm-es tartományt csak azzal lehet elérni. -
sanyci
senior tag
Én nem vitatnám.
Mert nincs értelme.
A legtöbb tracker alkalmazás - utólag - úgy korrigálja a magasságadatokat, hogy a domborzati térképre feszíti, és az ismert magasságértékekhez igazítja (ezt is csak online feltöltésnél, nem egy telefonos app-ban pl.).
Mindezt profi GPS-trackerekkel.
A BIP antennája, vevője és számítási kapacitása kevés ahhoz, hogy kicsit is megbízható adatot adjon. A magasság esetében még azt sem lehet mondani, hogy ha nem is pontos, de legalább a relatív elmozdulást jól mutatja, mert nem. Simán kijöhet, hogy lefelé mész, mégis emelkedőt mutat.
Upo elég részletesen leírta, hogy miért nem lehet pontos az alap GPS-es magasságmérés, csak abban téved, hogy ez fizikai probléma. Inkább matematikai. Radikálisan - nagyságrendekkel - nő ugyanis a pontatlanság a számítás során, ha a háromszögelésnél nem a háromszög síkján keressük meg a helyzetet, hanem ebből a síkbeli helyzetből kiinduló képzeletbeli függőleges tengelyen keresed meg a magasságértéket. Az óra számítási kapacitásának sokszorosa és jóval több műhold egyidejű használata kell, hogy egyáltalán érdemes legyen foglalkozni a dologgal, ami egy ilyen óránál brutális üzemidő csökkenéssel járna, ahhoz képest, hogy minimális hozzáadott érték lesz a végeredmény. Ezért egyszerűsítenek barometrikus magasságméréssel szinte minden túra-eszközben. -
SztiviVander
addikt
Van ez magyarul is , mielőtt valakinek megint az angollal meg a google translate-el lesz gondja

Egyébként a track-ben meg a kiexportált gpx-ben is benne van a gps-ből számolt magasság adat, szóval az legyen a legnagyobb baja hogy menet közben nem lehet nézegetni. Én azon se szoktam ami tudja mutatni, mert kit érdekel? Tudom hány méteres a hegy amire felbringázok, halál fölösleges külön nézegetni hogy vajon tényleg annyi-e egy óra gps-e vagy barométere szerint. Egyszer egy évben esetleg, csak a poén kedvéért. Az összes +/- szintkülönbség a lényeg, azt meg úgyis utólag otthon nézi meg mindenki. -
Upo
addikt
A pulzus egész tűrhető, főleg a Bip S-nél. A gps pozíció hozza a kategória átlagát. A gps magasság ami 3x pontatlanabb a pozíciónál, tehát az nagyon kilóg.
De ha úgy vesszük, az időt se kébne akkor mutatnia.
Azt is a telefonról pontosítja időnként. Amilyen pontos a telefon órája, maximum annyira pontos az óra.
Én nem bánom hogy a Bip S nem írja a magasságot. Ebben sokkal rosszabb mint a Bip, és már az is használhatatlanul vacak. -
Upo
addikt
Nem kioktatásnak szántam. Én általában meg tudom indokolni, hogy miért van az a véleményem, amit kinyilvánítok. Elfogadom az ellenvéleményt, amennyiben jogos érveken alapul. Ha mégis jönnek azzal, hogy de hát a gps az gps, akkor kémytelen vagyok elmagyarázni, legalábbis megpróbálom. Sokan a tényleges műszaki háttér ismerete nélkül innen-onnan csipegetett félinformációk alapján próbálnak a tényekkel ellenkezni.
Nem kimondottan ellene irányult a dolog, de több irányból is jött, hogy pedig a gps alapú magasság mérés az jó. Pont az ő hozzászólására reagáltam, és az mögé írtam a műszaki magyarázatot. Ez nem ellene szólt.
És sértődés ide-oda, a tények makacs dolgok, a gps alapú magasságmérés soha nem lesz pontos technikai korlátok miatt. Simán lehet 400 láb magasság eltérés bármikor, ez kb. 120m. Ez ilyen és kész. [link]
De ökölszabályként a vertikális pontatlanság kb. a horizontális háromszorosa, így szoktak vele számolni.
A barométerrel támogatott magasságmérés sokkal jobb tud lenni, feltéve, ha pontosan lett kalibrálva.
Aki meg elégedetlen azzal, hogy nem írja ki a pontatlan összevissza magasságot, az írhat az appon belül visszajelzést, javaslatként beküldheti hogy írja ki a menüben a vélt magasságot. A Mi Fit-ben és az Amazfit-ben is van visszajelzés menüpont. Ha elég sokan jelzik, akkor lehet hogy reagálnak rá.
De mint írtam, az óra által elérhető pontosságot figyelembe véve túl sok értelmét nem látom.
A Bip S-ben már nincs barométer, az kapásból bukta.
A Bip-ben van, de láthatóan azt se használják semmire, azon kívül hogy a menüben kiírja a légnyomás értékét a magasság mellett. De nincs kalibrációs mechanizmus, hogy ismert magassághoz lehessen igazítani, miáltal pontosabb magasság változást tudna mérni, úgyhogy ez is bukta. Én akárhányszor ránéztem ismert helyen hogy milyen magasságot mutat a bip, csak csóváltam a fejem hogy mennyire nincs képben. A lehetőség itt még a barométerrel meg lett volna, hogy valami jó is legyen belőle, de láthatóan magasról tesznek rá, és az utódból is inkább kivették a lehetőséget.
Outdoor-ravenni kell venni rendes Garmin, Suunto, Tomtom, stb órát, (nem smart-ban a Casio-nak is vannak jó outdoor órái), nem ilyen kínai csodákkal vacakolni, utána meg csodálkozni hogy nem teljesíti az elvárásokat. -
SztiviVander
addikt
-
Upo
addikt
Egy gond lenne vele, az adatbázis mérete. Az egész földfelszín magasság adata méteres pontossággal elég sok adat, megtippelni se tudom a méretét, annyira sok. Egy órába biztos nem fér bele.
Aztán van még az a probléma, ha egy adott helyen vagyok, ahol torony/emeletes ház/stb. van, ott ugyanazon a helyen több tíz-száz méter eltérés lehet a magasságban, attól függően hogy meddig másztam fel. És a repülő, sárkány, ejtőernyő, stb esetén se sokat ér az alattam levő földfelszín magassága.
A pozíció meghatározása is trigonometriai módszerrel történik, gyakorlatilag semmivel nem kerül többe a magasságot is meghatározni. Csak az a baj, hogy pontatlan, még jobban mint a helyzet meghatározása.
A magasság adatbázisba még kicsit belegondoltam.
A föld felszíne ~510 millió négyzetkm. méteres pontossággal egy km2-en kell 1 millió magassági pont. Azaz a földfelszínhez ~510 milliárd pontról beszélünk. Mindegyikhez kell tárolni hosszúság, szélesség, magasság adatot. A hosszúság, szélesség az ajánlott 8 byte helyett tárolható 4 byte-on is, az így előálló ~1cm felbontás ide elég lenne. A magasságnak némi kompromisszummal elég lehet 2 byte, fél méteres pontosságal 16 biten 16384 méternyi magasságot tudunk tárolni (kb. 18000m magasságig van gps vétel). Azaz 4+4+2=10 byte magassági pontonként. Azaz összesen ez 5100 milliárd byte, ami 5.1TB adat.
Amint lesznek órák ekkora tárhellyel, átgondolható a dolog, de jelenleg nem aktuális.
A bip esetében pláne nem, 8MB-os flash chip van benne (ez 8 388 608 byte), ebben van a firmware is, a maradék van adattárolásra használva. -
Degeczi
nagyúr
-
Upo
addikt
És olvastad utána is amit írtam, vagy csak ebbe akartál belekötni?
Előállítható a magasság adat, de szerintem most kivételesen reálisan mérte fel a kínai az óra képességeit, és úgy találta, hogy ami pontosságot ki lehetne hozni belőle azt nem érdemes kiírni. Néha ami szintemelkedéseket ír a letöltött edzéseimben, én se erőltetném a dolgot. -
vilmaboy
őstag
Remek... Mondjuk vagy 3 éve szinte soha nem veszem le, fürdés, úszás stb, kivéve ha autót szerelek. Mindig rajtam van. Úgy látszik kezdi unni. Hát akkor rendelek egy utód S-t. Kár érte... Jó ügynök volt.
-
divan
őstag
Én nem akarok okvetetlenkedni, de egy (fizikai) térképen is láthatóak magasságértékek. Tehát az adatbázisban is elérhető kellene lennie, hogy annak a pontnak mennyi a magassága, ahogy készül a térkép, lehetne azt is rögzíteni. Azt nem lehetne, hogy ez is elérhető legyen, és ne kelljen mindig háromszögelni,meg mérni? Persze, ez nem centi pontos, de méter lehetne., és az már teljesen elég egy átlagos felhasználónak.
-
Degeczi
nagyúr
Egyszerű szőrszálhasogatás, amit csinálsz...
Nyilvánvalóan nem úgy értette, h a műholdak sugározzák az órád pozícióját, hanem az abban lévő vevő háromdimenziós pozíciót számít ki (két dimenziónak értelme sem lenne, hiszen nem sík a Föld), vagyis az így előállított GPS adatban bizony ott van a magasság is. -
gyuri2008
veterán
B57% 9:27 PAI> Alacsony do g0 Közepes do 90 do 90 Itt minden, amit tudnod kell a PAI-ról. Kérdések és válaszok Mi vagyok a PAI? A huami-PAI "az egyéni fiziológiai tevékenységek mutatója. Az emberek pulzusszámát, a napi aktivitás intenzitását és az élettani adatokat többdimenziós, dinamikus és átfogó algoritmus segítségével értékelik, hogy elérjék az intuitív PAI értéket. Nem vizsgálják a izolált alapon, így rendszeres és átfogó ismereteket kap a fizikai állapotáról. A szokásos tevékenységek vagy bizonyos intenzitással járó gyakorlatok PAL-t fognak keresni. kapcsolódó halál és megnövekedett élettartam. * HUNT Fitness Study: Ez a HUNT tanulmány alprojektje, Ulrik Wisloff professzor vezetésével, a Norvég Tudományos és Technológiai Egyetem Orvostudományi és Egészségtudományi Karán. A HUNT tanulmányt több mint 35 években, több mint 230 000 résztvevővel. További információ> HUAWEI
-
Upo
addikt
A GPS adatban nincs magasság, honnan a fenéből tudnák fent a műholdak, hogy te hol vagy?
Azt minden esetben a GPS vevőnek kell kiszámítania. A műholdaknak nagyon pontosan ismerjük a geoid feletti magasságát, ezáltal pl. trigonometriai módszerrel nagyon pontosan megállapítható a gps vevő magassága. Elméletileg. Csak van egy kis bibi, mivel a konzumer GPS vevők pontossága elég gyenge. A földfelszínen ez akár több tíz méteres pontatlanságot is jelenthet. Ennek okán a magasság pontatlansága ennek a többszöröse is lehet, mivel műholdak felé rajzolt képzeletbeli háromszögek magassága nagyobb mértékben változik.
Nyilván minél több holdat látunk, annál több értéket lehet kiszámolni, amiket átlagolva pontosabb lehet az érték, de semmi garancia nincs arra, hogy ez még így is pontos lesz. És ez magából a rendszer működéséből következik, egyszerű fizika. Ezért szoktak egyes készülékeknél még barometrikus mérésekkel is rákorrigálni a magasság értékre, ami már átlag felhasználó szintjén elegendő lehet (sport, túra, stb.).
De folyamatosan konzisztens és pontos eredményt konzumer eszközzel nem lehet elérni. Figyelem, nem azt mondom, hogy egy eszköz mondjuk dobogókőnél vagy a nadapi szintezési főalappontnál nem mutathat egy egész pontos magassági értéket. Mutathat, de nem garantálható, hogy ezt bárhol és bármikor megteszi. Azaz attól, hogy valahol egyszer "jól mutat", attól még nem biztos hogy máshol is pontos lesz amit kiír.
Persze a katonai pontosságú GPS vevőkkel a magasság érték is pontos lesz, de olyanhoz nem férünk hozzá. Persze az már erősen támogatott rendszer, azaz nem csak a holdaktól kap információt, hanem földi állomások közreműködésével privát informatikai hálózaton keresztül is kell kapnia korrekciós adatokat hozzá.
Hasonló, cm alatti pontosság elérhető mezőgazdasági célra, földmérésre, stb., ami szintén támogatott kell hogy legyen, többnyire mobilnet segítségével kapják az információt jelentős díjazás ellenében. Nem, ez nem a sima AGPS (az teljesen másról szól, az abban segít, hogy gyorsabban kapjunk pozíciót, amit a GPS holdak aktuális helyzetének pontosításával ér el, ezáltal warm vagy akár hot start módban tud indulni a vevő, így nem kell nekiállni a full negyed órás almanac letöltésnek). A földi állomások folyamatosan mérik a légkör tulajdonságait, hogy minél pontosabban meghatározzák hogy hol mekkora a gps jelek terjedési sebessége. A támogatott vevők ezáltal érik el azt a nagy pontosságot, amit a sima vevők nem tudnak, mivel azok fix terjedési sebességgel számolnak.
A lényeg, hogy órával, telefonnal, hasonló konzumer eszközzel nem lehet a gps alapján pontos magasságot mérni. Sokszor lehet pontos, de nem kell meglepődni ha soktíz métert is tévednek a magasságban. Ez teljesen természetes dolog, a fizikát nem lehet megb@.... -
Cindercone82
tag
-
sanyci
senior tag
A GPS-es magasságmérés durván pontatlan...
Nincs értelme kijelezni! -
Cindercone82
tag
A pulzusmérés szerintem pariban van a melkaspántos méréssel. Én csináltam vele 3 tesztet és kb 3-6 BPM szórás volt a két eszköz között.
A magasságmérést eléggé hiányolom, és nem értem miért nem alkalmazzák a GPS alapú mérést (ha már barometrikus szenzor nincs benne), benne van a GPS adatban a magasság is csak ki kéne írni.
Egyébként elméletben a barometrikus egy pontosabb meghatározás lenne, feltéve hogy időnként kalibrálják (mondjuk indulás előtt GPS magassághoz igazítva a bázisértéket). -
dajkapeter
senior tag
-
vilmaboy
őstag
-
dajkapeter
senior tag
-
DaDa
senior tag
-
y300fire
tag
Szervusztok
Tanácsot kérnék. Még nem volt okos órám ezért nem tudok dönteni az Amazfit Bip S és a hamarosan megjelenő Mi Band 5 között. Tudom hogy óra az egyik másik meg aktivitásmérő de mit vegyek figyelembe a választásnál? Köszönöm a válaszokat.
-
gyuri2008
veterán
Meg egy kis segítség
-
this is life
Ármester
-
Obyboy
addikt
-
gyuri2008
veterán
-
Dr.NX
veterán
Meg fogsz lepődni:
[link]![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Google fordító
Plusz a Chrome is felkínálja az idegen nyelvű oldalak fordítását. Nyilván messze van a tökéletestől, de általában érthető. -
gyuri2008
veterán
Köszönöm,de csak magyarul beszélek,a Google meg nem fordítja le.
Ha lefordítanád nekem az órán levő szöveget megköszönöm. -
pilipi
aktív tag
Ez a "Hadd keressem meg neked a Google-ön" olyan öreges vicc vagy nem?
-
Viktor0610
MODERÁTOR
Google keresés, első találat: PAI (személyes aktivitás intelligencia)
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
gyuri2008
veterán
A bip S a PAI mit jelent az óra menüjében?
Ott. Mit lehet állítani? -
bally4
tag
-
bally4
tag
-
gyuri2008
veterán
A BIP S megjelenő üzenetek ékezetek helyett itt is kérdőjelek jelennek meg? Amazfit applikációt használom meg a miband toolst.
-
sanyci
senior tag
-
Jabby
őstag
A kérdőjelek nálam nem jelentkeznek, a Bandage küldi az értesítéseket.
Tedd fel újra a bold betűkészletet, a következő frissítésig megoldja a vékony betűs problémát.
Azt nem tudom, hogy a következő frissítésnél is mindent legyalul-e az Amazfit, nálam telepítés után azonnal, kérdés nélkül megtette.
-
HUNited
őstag
-
bally4
tag
-
Jabby
őstag
"Van hátránya a mostani állapothoz képest?"
Két nap használat után két dolgot tapasztaltam, mint hátrány a moddolt Mi Fit-hel összehasonlítva:
1) Az Amazfit 231 MB-ot használ a teló memóriájából,
2) Tegnap az Amazfit gpx exportjából vagy hiányzott, vagy nem tudta értelmezni a Sports-tracker a pulzus adatokat. -
bally4
tag
-
gyuri2008
veterán
-
HUNited
őstag
-
bally4
tag
Helló!
Majdnem két éves a sima Bip-em, elégedetten használom, kérdésem lenne.
Eddig a strava szinkron miatt a Mi Fit TCX export programot használom, kb. fél év után most frissítettem le (4.1.0). Közben kicsit feljöttem a fórumra és látom, hogy lehet, hogy a hivatalos Amazfit app is tudja azt, ami nekem kell.A kérdéseim ezzel kapcsolatban:
- Érdemes feltelepítenem az Amazfit programot? Van hátránya a mostani állapothoz képest?
- Jelenleg az óra fw: 1.1.2.05., meg kb. egy éve rátettem valami bold betűtípust Az Amazfit ezt frissíteni fogja? Ha igen, megmarad az ékezetes értesítés és a betűtípus? Vagy sokat kell mókolni, hogy továbbra is így nézzen ki?
Köszönöm előre is! -
snooze
veterán
-
HUNited
őstag
Speedshopon a napokban bruttó 20 ezer volt, most is annyi ( [link] ), és ingyen szállítják. A narancs úgy néz ki elfogyott, én azt vettem magamnak, nagyon jól néz ki. Vagy ha van céges haverod, vagy van adószámod, EUStockon nettó 18.400+ szállítás.
Én örülök hogy váltottam, eddig szkeptikus voltam, de most hogy belaktam nagyon elégedett vagyok vele! Szívből ajánlom (az árkategóriájában)!
A magasságmérés hiányzik belőle egyedül, de állítólag az eddig sem volt pontos (nekem régebben működött, az utóbbi időkben nem).
Szerk: @snooze Miért, a sima BIP-be volt barométer? Azt meg hogyan? Vagy mit értesz ez alatt, hogy kiírta hogy mennyi a légnyomás? Az hol volt?
-
HUNited
őstag
Igen, azóta én is megtapasztaltam már, hogy a BIP-S pulzusmérője nagyságrendekkel jobb! A régi BIP még sosem mutatott 150-es vagy afeletti pulzust, egész egyszerűen ahogy elért a pulzus úgy 130 körüli értékre, behülyült és tök fals értékeket adott (pl. 35 vagy 40-et, ami úgy kb egy félhalott ember pulzusa nem egy HIIT edzésben lévőé).
Majd ha lesz türelmem, azt még kipróbálom, hogy összevetem a mellkaspánt értékeivel. Úgy látom itt már tudok adatokat exportálni GPX formátumban, így majd összerakom őket egy Excelben hogy mi a stájsz. Csak az nem mostanában lesz szerintem.
Én nem voltam szerencsés ezek szerint a régi BIP-el, mert futásnál sem mutatott pontos értékeket, de még kerékpározásnál sem, pedig ott aztán nem mozgott a csuklómon.
A súlytartásodhoz gratulálok
Én úgy 10 éves korom környékén elkezdtem hízni, aztán később az ülő munka sem segített rajta, mígnem 38 évesen (bő másfél éve) fejbe nem vágott valami és kezdtem el egy életmódváltást (direkt nem fogyókúrának írom). És egyenlőre úgy tűnik, hogy nincs szerencsém, folyamatos szenvedés lesz a szinten tartás, mert nem sikerült még belőnöm a kcal keretem (vagy fogyok, vagy hízok, a stagnálás nem akar működni). Bár még van zsír amit el kell veszítenem úgy 2-4 kilónyi (ez csak nettó zsír), aztán majd kiderül. -
snooze
veterán
Új hozzászólás Aktív témák
-
13200 - 13101
14562 - 14501 14500 - 14401 14400 - 14301 14300 - 14201 14200 - 14101 14100 - 14001 14000 - 13901 13900 - 13801 13800 - 13701 13700 - 13601 13600 - 13501 13500 - 13401 13400 - 13301 13300 - 13201 13200 - 13101 13100 - 13001 13000 - 12901 12900 - 12801 12800 - 12701 12700 - 12601 12600 - 12501 12500 - 12401 12400 - 12301 12300 - 12201 12200 - 12101 12100 - 12001 12000 - 10001 10000 - 8001 8000 - 6001 6000 - 4001 4000 - 2001 2000 - 1
-
Fórumok
LOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Nyomtatók, szkennerek Tabletek, E-bookok PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
- Video digitalizálás
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Vicces képek
- Xiaomi 17 Ultra - jó az optikája
- iPhone topik
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- EU: senki ne használjon Huawei és ZTE hálózati berendezéseket!
- További aktív témák...
- Anker SOLIX C300X hordozható töltőállomás (288Wh) - LiFePO4 - 140W USB-C - szivargyújtó
- ÚJ Livescribe Symphony Smartpen Digital Pen Bolti ár:idk INGYEN FOXPOST
- Spigen Essential Ee673eu 3-portos hálózati töltő 67W Fehér (2xUSB-C, 1xUSB-A)
- Nokia DT-900 vezetéknélküli töltő
- Telefotó objektív mobiltelefonhoz (Reeflex G-Series - Super Telephoto 240mm)
- GAMER PC! i5-13500 / RTX 3070 Ti / 16GB DDR / 512GB NVMe / 650w!
- 2db Kolink kontinium 1200w platinum
- LG UltraGear 34GS95QE OLED Monitor! 3440x1440 / 0.03ms / 240Hz / FreeSync / G-Sync! BeszámítOK!
- Lenovo ThinkPad T480s,FHD,14",i5-7300U,8GB DDR4,256GB SSD,WIN11,TOUCH,jó akku
- GAMING PC! Intel i5-12400F / RTX 4060 Ti / 16GB DDR4 / H610 / 512GB NVMe / 650w! BeszámítOK
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

Viszont ezt nem nevezném BIP-hez hasonló órának, nem mér lépést, gps sincs benne, értesítések se. Ez egy orvosi eszköz (akarna lenni), ami óra formájú. Azért borzasztó kíváncsi lennék hogy mennyire pontosan tippel vérnyomást a hajszálerek mozgásából, gondolom dolgoznak az algoritmusok rendesen. Samsung legalább leírta hogy havonta kell egy rendes vérnyomásmérőhöz kalibrálni az órát.

Ezekkel a kis betűkkel használhatatlanok az üzenetek, egyszerűen nem látom.

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)