Hirdetés

2024. május 6., hétfő

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#4251) djgeg válasza EQMontoya (#4250) üzenetére


djgeg
őstag

Valamit rosszul csinálsz, ha neked annyira hangos. Nekem 3 van egymáson 10-20% kon pörög és meg se hallom, néha aludni is szoktam tőle nem messze (nappali).

"640 kByte memória mindenre elegendő"

(#4252) Gabesz84 válasza djgeg (#4251) üzenetére


Gabesz84
őstag

Nappal nem zavaro az enyem sem, este viszont alvashoz elegge az. Lehet összefüggesben van azzal hogy felig döglött az ILO... Meg a 1030GT se segit a huvosen tartasban.
Uj koraban nem volt ennyire hangos, viszont most hogy egy 65WTDP-s xeon van benne nem akarom kicserelni a gyari ventit se, nehogy egy veletlen nagyobb terhelesnel felgyulladjon a picsaba :D

(#4253) Pelican válasza EQMontoya (#4250) üzenetére


Pelican
őstag

Az enyém is nagyon halk, Celeronnal, alapkiépítésben, NAS-ként használva

http://pel.hu/eoscard http://pel.hu/bdedit

(#4254) kiskakas válasza Gabesz84 (#4252) üzenetére


kiskakas
senior tag

A 1030 ventijet abszolut nem fogod hallani..max jatek/terheles kozben a hatso nagy venti kezd el pörögni, de mondom,csak terhelésnél. Simán lehet mellette aludni, kivétel,ha abszolut zajmentes szobában szoktad meg az alvást.

(#4255) EQMontoya válasza djgeg (#4251) üzenetére


EQMontoya
veterán

1265L v2 van benne, és 4 HDD, de szerintem mar utóbbiaknak eleg hangja van, és a pici tápventi se halk. A hátsó nagy a legkisebb zajforrás.

Same rules apply!

(#4256) kiskakas


kiskakas
senior tag

egy szivas van ezzel az uj vassal, hova lehet elsuvasztani bele egy ssd-t? :F

(#4257) Gabesz84 válasza kiskakas (#4254) üzenetére


Gabesz84
őstag

nem a 1030GT ventije hangos nalam, mert az passziv :) Ellenben a videokartya miatt a gep megemelte az alapjarati venti fordulatot ugye.
Ellenben van benne egy kozel 10 eves vinyo, az, meg a hatso venti is eleg hangos. A tap ventije meg cicereg. Utobbit viszont a G7 tapasztalataimbol kiindulva evente kellene cserelgetni, mert mind felhangsosodik.

(#4258) djgeg válasza EQMontoya (#4255) üzenetére


djgeg
őstag

Nálam az egyik nas 4 RED vinyóval, egy VM-es XEON E3-1245V2-vel (77W TDP), és egy harmadik ami tűzfal és egyebek.
Igaz nem nagy a terhelés rajtuk, de mindegyik halk, szinte semmi hangjuk.
(#4257) Gabesz84
Jaja a táp, az típus hiba egy bizonyos szériánál (csapágyas szinte gyárilag). Nekem is volt amit még gari időn belül javíttattam, de volt amit utánna is már 2x cseréltem. Ami az érdekes, hogy az egyiknél csak ami a legkésöbbi gyártású.
Megnézem hátha megtalálom ha érdekel (legutoljára csak a ventit cseréltem).

[ Szerkesztve ]

"640 kByte memória mindenre elegendő"

(#4259) Chal válasza kiskakas (#4256) üzenetére


Chal
addikt

Így ránézésre sehogy, esetleg nvme jöhet szóba egy pci-e slotos adapterkártyával.

(#4260) kiskakas


kiskakas
senior tag

nekem az bukta a vga miatt.. max usb3-as sata3 átalakító.
Ha vki esetleg látja valahol a pci-e slot max tdp-jét, írja már le :)

(#4262) Bathalsar


Bathalsar
aktív tag

HPE ProLiant MicroServer Gen10 Plus: Installing 25GbE, 8TB of Flash and ESXi

-- Hű-ha! Mindig így kezdődik. Aztán majd jön a futás, meg a sikítás

(#4263) djgeg


djgeg
őstag

Hát nem tudom, hogy vagytok ti vele, de nekem ez a gen10 "PRO" is visszalépés a gen8-hoz képest. Persze értem én, hogy tul jó volt a GEN8 és házon belül kanibalizált, de akkor is.
-Slotot foglaló opcinális ILO?
-Szarabb HDD keret (úgy generál gen10)
-horizontlális HDD slot... (persze valaki szereti de amúgy jobb a vertikális...)
-Külső táp?.... camon.....................
-Ilyen áron?

Erősen gondolkoztam mostanában a dell T30-T40-en, de így most már ez lesz és mellé beszerzek még egy T330-at inkább komolyabb NAS nak.

[ Szerkesztve ]

"640 kByte memória mindenre elegendő"

(#4264) DBob válasza djgeg (#4263) üzenetére


DBob
őstag

"Slotot foglaló opcinális ILO?"
Gen7 esetében ez úgy tűnt, nem zavarta az embereket. Engem sem. Egyébként meg egy olyan slotot "foglal", amiben csak az csücsülhet (ha jól láttam). Nem veszítesz vele értékes foglalatot.

"Szarabb HDD keret (úgy generál gen10)"
A Gen7 volt a legjobb, masszív műanyaggal. Precíz illesztések, nulla holtjáték. A Gen8 már ki volt könnyítve oldallapok számát és a műanyag minőségét is tekintve. Ehhez képest némi előrelépés, hogy teljesen leredukálták és fém-fém "sínt" használ a Gen10.

"persze valaki szereti de amúgy jobb a vertikális"

Amúgy jobb?
Amúgy miért is? Tényleg.

"-Külső táp?.... camon....................."

A külső táp pedig egy fokkal szimpatikusabb, mint a korábbi hozzáállás.
Nem tudom van-e hivatalos statisztika (szinte biztosan nincs), de saját meglátásom többek között az itteni topicokat is olvasva: a HP Microserverek érzésre fele táphibával került ki a forgalomból. Utána meg mehet a hajtóvadászat a megfelelő form-factor után.

"Ilyen áron?"
Az új Gen10 egyébként nekem tetszik. És továbbra is csak ismételni tudom amit korábban írtam; akik az ár miatt panaszkodnak, vegyenek egy Synology / QNAP NAS-t hasonló áron, és lehet panaszkodni a teljesítményre és a rugalmatlanságra.

Most ~ 150 kHUF iPon-ban egy Gen10.
Van itthon egy QNAP TS-431P2-1G NAS-om, ami "csak" ~100 kHUF.

Nem kell Gen10 Microserver hozzá, egy ~10 éves Gen7-es röhögve elveri a NAS száját minden tekintetben. Boot idő, performancia, OS lehetőségek, még talán a zaj is.
A kisebb méret és az USB3 szólna esetleg a NAS mellett. Bár nekem egyik sem szempont.

(#4265) djgeg válasza DBob (#4264) üzenetére


djgeg
őstag

Hozod fel a gen 7 ez amikor leírtam, hogy gen8 képest ( egy gen8 as topokban) Gratula.

PCI. Kevesebb a hely és még belehánynak egy pci riser-t, hogy legyen hely az ILO-nak (ami opcionális) Persze lehet ez csak szerintem probléma...

A külső táp csak tovább korlátoz... microszervernek nevezni valamit ami kűlső tápos... nevetséges. Pont az előző szériához megértettem volna, de ez a "PRO"... fordítva kellet volna megjelennie AMD vel külső tábbal ezzel a kisebb form factorral aztán egy értelmesebb socketes intelessel nagyobb mérettel...

Na 150k-s gen10 et hasonlítsd már össze teljesítményben egy T30-40-el kvázi ugyan azon az áron...Gen10 PRO meg lesz kb 2x annyi. Még mindig semmi köze ahhoz ami a gen8 volta és még mindig drágább mint a konkurencia....

Szerinted ennyire egekben lennének a gen7-8 microserverk használt árai ha tényleg megérné a gen10-et venni? Ez az egész gen10 pro "csoda" is csak jelzi, hogy elkúrták a sima gen10-et.... de sajnos még mindig nem vagyunk ott a PRO val ahol kellene lenni. Persze szándékosan csinálja ezt a HP.

Amúgy egy értelmes NAS nak jó lenne a gen10 PRO (akár a sima gen10 is), mert ahogy írtad is teljesítményben árérték arányban mindig fényéveket ver egy fapad nas-ra. Viszont egy frissítést, SŐT egy upgradet nem ér a gen8 képest, és egy T30-hoz képest egy sima gen10 is necces.
Én veszek inkább használtan dell T330 at. Most kaptam ajánlatot rá 170k ért értelmes procival, 16gb rammal 8 caddy-vel, iDrac exp-el. Persze nekem most kell is a nagyobb NAS ezért a T330, de még bottal se piszkálnám meg a se a GEN10-et se a GEN10 PRO-t úgy, hogy itt csücsül 3 gen8 inkább veszek helyettük T30-40 eseket (T30 amúgy is lassan megy ki és nyomják majd le még az árát)

[ Szerkesztve ]

"640 kByte memória mindenre elegendő"

(#4266) Chal válasza djgeg (#4265) üzenetére


Chal
addikt

For the record: Microserver Gen10 PRO nevű termék nincs.

Az érveid többsége pedig szubjektív, az alapján ítéled meg (a Plus-t), hogy neked mi tetszik/tetszene. Szinte mindegyik ponttal szembe lehet állítani másfajta előnyöket amik meg másoknak tetszenek, szóval ez az egész vita időpazarlás, és nincs is igazán értelme.

Az árat kivéve, az tényleg egy kicsit erős lett.

[ Szerkesztve ]

(#4267) djgeg válasza Chal (#4266) üzenetére


djgeg
őstag

My bad "Plus".
Lehetnek a pontok szubjektívek, ha valaki most vesz, de ne magyarázzátok már be nekem, hogy ez a gen 10 plus bárivel előlrébb van egy gen8 hoz képest. (a friss hardveren kívül). A sima gen10 se érte be, ez se.

"640 kByte memória mindenre elegendő"

(#4268) Chal válasza djgeg (#4267) üzenetére


Chal
addikt

Nekem a Gen10-el se lenne semmi bajom, ha lenne benne ILO. Ebben (ehhez) most lett, meg lett négy NIC, erősebb proci, és szerintem sokkal előnyösebb külső táppal, pláne hogy így még kisebb tudott lenni (nekem pl. a kis méretű rackembe ez kifejezetten előny, és nagyon sokan teszik hasonló helyre, szóval ezzel nem vagyok egyedül).

Összeségében én gondolkodás nélkül váltanék Gen8-ról, ha 200eFt körül megkapnám (bruttóban, ILO-val, 16GB rammal), de annyiért nem fogom. Ettől függetlenül szerintem ez egy jól sikerült és racionális upgrade, ugyanabból a generációból egy "plus" jelzésű termék esetén miért is vársz többet? Ez csak egy facelift, annak viszont tök oké. Egyedül az ára az, ami nem oké.

[ Szerkesztve ]

(#4269) DBob válasza djgeg (#4265) üzenetére


DBob
őstag

Sajnálatos, hogy nem tudtad mindezt indulatok nélkül, objektíven leírni.
Majd talán legközelebb.

(#4270) PpenoO válasza DBob (#4269) üzenetére


PpenoO
őstag

Szerk: bocs DBob, nem neked akartam válaszolni.

Azoktól kérdezném, akik feltették a legfrissebb biost, tapasztaltak bármiféle teljesítménybeli különbséget (gondolok itt a 2 intel proci security patchekre) illetve változott valami a ventivezérlésben a korábbi biosokhoz képest?

Jelenleg Win10 fut rajta, semmi extra dolog nem fut rajta (VMware, exsi stb) egyszerű tároló + asztali funkciót lát el, 1230 v2, hd6450, 16gb ram.

[ Szerkesztve ]

(#4271) Zizi123


Zizi123
senior tag

Sziasztok!
HPE-ESXi-6.5.0-Update2-iso-Gen9plus-650.U2.10.2.0.14 image-et hasznalok a Gen8-as szerveren. Van aki ennel ujabbat hasznal esetleg?
Jelen pillanatban 3 VM fut rajta. (Windows 10, OpenVPN, Xpenology).

Latszolag vannak sokkal ujabbak, erdemes lenne cserelni valamelyikre?
https://www.hpe.com/us/en/servers/hpe-esxi.html

Vagy ezek kozul csak a Pre-Gen9 custom image johetne szoba?

Elore is koszonom.

[ Szerkesztve ]

(#4272) bugizozi


bugizozi
őstag

Sziasztok!

Gyári 4GB memória modul mellé szeretnék venni még egy db-ot. Pontosan milyen való bele, 1Rx8 vagy 2Rx8? Ezt szoftveresen meg tudom nézni valahol, vagy csak ha kiveszem?

4GB 1Rx8 PC3 12800E (1600 MHz) vagy
4GB 2Rx8 PC3L 10600E (1333 MHz)?

iLO-ban ezt látom:

Köszi! :R

VCP7-DCV, CCNA ||| Ami működik, ahhoz nem szabad hozzányúlni!

(#4273) djgeg válasza Zizi123 (#4271) üzenetére


djgeg
őstag

Én is nézegettem most 6.7 felmegy elvileg itt többen is a HP custom image-et használták upgrade-el. Viszont páran megint panaszkodtak a b120 al a hdd-ssd sebességre
https://homeservershow.com/forums/topic/16258-esxi-67-on-hp-microserver-gen8/
Egy próbát megérhet, esetleg egy külön USB-vel. Van egy két tool amivel klonozhatod a mostani boot USB det és kipróbálhatod arra az upgradet.

"640 kByte memória mindenre elegendő"

(#4274) Mykroft válasza bugizozi (#4272) üzenetére


Mykroft
tag

Szia!

2016.08 óta van a 4GB mellett az alábbi 8GB modul, és működik gond nélkül.

VR16E11/8 Memory Device KINGSTON ValueRAM DDR3 SDRAM ECC (8GB,1600MHz(PC3-12800),Unbuffered,Thermal Sensors) CL11, Retail, EAN: 740617208979

(#4275) panelpatkany válasza bugizozi (#4272) üzenetére


panelpatkany
csendes tag

Szia, a gépedben 1Rx8 12800E ram van, csak a processzor miatt 1333 MHz-en megy.
Van egy ilyen gyári 4GB-os HPE Smart ramom [kép] . Ha érdekel írj rám.

(#4276) bugizozi


bugizozi
őstag

Köszi mindkettőtöknek! :R

VCP7-DCV, CCNA ||| Ami működik, ahhoz nem szabad hozzányúlni!

(#4277) Zizi123 válasza djgeg (#4273) üzenetére


Zizi123
senior tag

En kulso raid kartyat (lsi 9271-8i) hasznalok, igy a lassulas annyira nem erint. Inkabb az erdekelne, hogy barmit nyernek-e vele, ha frissitenek? Gyorsulna, valami /barmi jobb lenne?
(pl memoria management ,sebesseg, vagy mit tudom en?)
Jelen pillanatban 422 napos az uptime, tehat nincs gondom vele es csak azert nem frissitgetnek, hogy a verzioszamon kivul latszolag semmi ne valtozzon)

[ Szerkesztve ]

(#4278) djgeg válasza Zizi123 (#4277) üzenetére


djgeg
őstag

Én személy szerint nem upgradelek. Pont azért amit írsz, működik hát minek hozzányúlni, főleg egy otthoni használat mellett (nálam még le is van véve a netről külön vlanon vannak stb, szóval, nagyon nem is érheti "behatás"). Persze tervben volt nálam is, de szerintem most max szerver cserekor fogok majd feljebb menni.
Ha érdekel és kisérletezni akarsz vele akkor hajrá akár egy külön USB-re csak megnézni milyen, de ha csak arra kell, hogy fusson rajta az a pár VM-ed amid van akkor szerintem sokat nem nyerhetsz egy upgradel.
ps.: (talán annyi, hogy a webgui javult és normálisabb, de ha azt se nyomkodod napi szinten annak se sok hasznát látod)

[ Szerkesztve ]

"640 kByte memória mindenre elegendő"

(#4279) ArthurShelby


ArthurShelby
addikt

Sziasztok, csatlakoznék a csapathoz!
Xpenology-t tennék föl, nyilán a legújabb/legjobb dsm-et szeretném, ez szerintetek jó választás? [link]
1.03b DS3617 6.2 to 6.2.2 3.10.x

A rosszban mindig van valami megtévesztően jó, különben nem választanánk a rosszat

(#4280) szabolcs77 válasza ArthurShelby (#4279) üzenetére


szabolcs77
tag

Szia!

Itt sok hasznos infót megtalálsz, kb mindent :)
[link]

(#4281) ArthurShelby válasza szabolcs77 (#4280) üzenetére


ArthurShelby
addikt

Ez nem outdated már kicsit? (de egyébként hasznos, csak gondolom kiegészítésre szorul)
Pl ha jól tudom azóta már a vid/pid-et kötelező átírni az újabb dsm-nél.

A rosszban mindig van valami megtévesztően jó, különben nem választanánk a rosszat

(#4282) szabolcs77 válasza ArthurShelby (#4281) üzenetére


szabolcs77
tag

hát az összefoglaló
Utoljára frissítve: 2020-02-05 18:42:55

hozzászólásoknál van mai is, ott szerintem hamarabb kapsz választ a kérdésekre.

kieg: látom közben már tegnap írtál oda is :)

[ Szerkesztve ]

(#4283) ArthurShelby


ArthurShelby
addikt

Az mitől lehet, hogy az egyik kliensről (egyelőre még csak azzal teszteltem) a szerverre a másolási sebesség nagyobb, mint a szerverről a kliensre? :F
(szerverben hdd, kliensben ssd)

A rosszban mindig van valami megtévesztően jó, különben nem választanánk a rosszat

(#4284) krealon válasza ArthurShelby (#4283) üzenetére


krealon
veterán

Nem jol "mersz".
A high level programokat mindenfele gyorsitotar trukkok verik at.
Az Ethernet csatolobol szarmazo atvitt byte/sec nervezheto valamennyire korrekt erteknek.

(#4285) Zizi123 válasza krealon (#4284) üzenetére


Zizi123
senior tag

Egyformanak kellene lennie, mert nagy valoszinuseggel a 120MB/s-es ethernet gigabit lesz a korlat. Nyilvan ez inkabb nagy file-oknal szembetuno.

(#4286) ArthurShelby válasza krealon (#4284) üzenetére


ArthurShelby
addikt

Van egy régi felturbózott (lassan kukázandó gép), ami szintén kábelen van (azért akartam ezzel mérni). A gépben ssd (sata2) (intel 520, win8.1), a gen8-ban (windwos server 2012 r2) hdd (wd-red).

Először a szerverről a gépre másoltam (95MB/s), aztán a gépen belül egy régi hdd-re (55MB/s), aztán gépen belül hdd-ről ssd-re (55MB/S), majd a gép ssd-jéről a szerverre (110MB/s).
Itt meglepődtem azért a szerverről újra a gépre másoltam (ssd), és itt megint a 95MB/s lett. És végső csekkolásként (mert 1 mérés nem mérés) újra gépről szerverre (110MB/s).

Végig ugyanaz a 8GB körüli film volt a teszt, itt talán lehetett valami cache-elés, de akkor sem értem, hogy második esetben is miért lett ugyanannyi a szerverről a gépre másolás (95MB/s), és miért lett megint több a gépről a szerverre (110MB/s).

[ Szerkesztve ]

A rosszban mindig van valami megtévesztően jó, különben nem választanánk a rosszat

(#4287) Mykroft válasza ArthurShelby (#4286) üzenetére


Mykroft
tag

A szerverről gépre iránynál a gép írási sebessége fogy el.
Gépen belül szintén vagy írás-vagy olvasási sebesség lesz a mérvadó.
Gépről szerverre kb kimaxoltad a gigabit sebességet.

Valószínű a géped nem képes egyszerre ekkora adatsebességgel foglalkozni.

(#4288) krealon válasza ArthurShelby (#4286) üzenetére


krealon
veterán

"A gépben ssd (sata2) (intel 520, win8.1), a gen8-ban (windwos server 2012 r2) hdd (wd-red)."

2 windows kozott masolgatsz felhasznaloi programokkal es nem tunik fel, hogy hulyesegeket jelez ki? :F

Okulaskepp erdemes ezt a szalat elolvasni, hogyan vaghatjuk at magunkat es utana hogyan probalhatunk mosakodni.
[57705-57713]
"Apa másol köteten belül (nem áthelyez):
[...]
nem is másol valójában (úgy látom nem kellett sokat várni :D ) persze hogy nem, de minden tekintetben úgy viselkedik mintha lemásolta volna! Innét fogva tök mindegy mi történik valójában!"

"Végig ugyanaz a 8GB körüli film volt a teszt, itt talán lehetett valami cache-elés, de akkor sem értem, hogy második esetben is miért lett ugyanannyi a szerverről a gépre másolás (95MB/s), és miért lett megint több a gépről a szerverre (110MB/s)."

A halozati masolas kozben nyisd meg a fealdatkezeleot es figyeld az Ethernet adapter atviteli gorbejet.

Ha kozben a Resource Monitor-ban a Memoria allapotot figyeled, akkor nagyon jol latszik a write cache meret valtozas (Modified memory).

Nem koptatom tovabb a billentyuzetet, mindenki megfigyelheti a sajat rendszerenek a mukodeset. Tovabbi otleteles akkor, ha a rendszerkomponensek allapotarol (lasd feljebb, ethernet es memoria) be tudsz szamolni, hiszen addig nincs mirol beszelni. :R

(#4289) HaND21


HaND21
csendes tag

Üdvözletem,

Minap az anyósomék garázsában lomtalanítottunk, és a nagy pakolgatás közben az egyik polcon szembe találkoztam egy HP Micro G7 N40L microserverrel, neki nem volt rá szüksége, így "megmentettem" magamnak, hátha jó lesz valamire.
Leporoltam amennyire tudtam, de sajnálatos módon az ajtajához való kulcsot nem találtam sehol. Bekapcsolni addig nem akarom, míg nem győződtem meg róla, hogy minden rendben van a belsejében.

Hol tudnék hozzá való kulcshoz hozzájutni?
Illetve mi mindent lehet egy ilyen szerverből manapság kipréselni?

Segítséget, és válaszokat előre is köszönöm.

(#4290) kgymac válasza krealon (#4288) üzenetére


kgymac
őstag

Ehhez a mutatványhoz azért kellett egy btrfs is, köteten belül "másolt" ;]

szerk:
@HaND21
G7 topic ,+ kulcsot másoltathatsz, én kb két hete ajándékoztam el a feleslegeset.

[ Szerkesztve ]

(#4291) krealon válasza kgymac (#4290) üzenetére


krealon
veterán

Es egy windows, ami nem feltetelezi a linkeles megletet. ;]

(#4292) Bathalsar


Bathalsar
aktív tag

Ultimate Guide for HPE ProLiant MicroServer Gen10 Plus Customization

-- Hű-ha! Mindig így kezdődik. Aztán majd jön a futás, meg a sikítás

(#4293) djgeg válasza Bathalsar (#4292) üzenetére


djgeg
őstag

Komolyan. Dislamer, hogy tűzveszélyes lehet ha külső táp energia felvétele felé mész ( aztán a gyári konfig mellet is valami 70W-od marad pluszban, ha bármit módosítanál vagy beraknál.)
Ez aztán a "server". Még mindig amondó vagyok, hogy egy kapal szar a 10 es széria ahhoz képest mit nyújtott a 8 amikor kijött. Ez a plusz vagy mifene csoda meg.... hát hajrá a külső táppal :D. Nálam nem is mernék futtatni semmit az alap nas-on kívül amiről max néha filmet nézel vagy vm amire szinte 0% terhelés megy főleg nyáron. (a tápja miatt)

[ Szerkesztve ]

"640 kByte memória mindenre elegendő"

(#4294) Bathalsar válasza djgeg (#4293) üzenetére


Bathalsar
aktív tag

Eléggé ki van centizve a gyári táp, ha telepakolod az eszközt. Én tuti nagyobbat tennék mögé, ahogy cserélnék CPU-t, raknék bele több memóriát, etc.

Néztem az egyik magyar nagykert, rendelhető a Gen 10+. A G5420 procis, 8 giga ramos nettó 160 alatt van egy kicsivel. Xeon E-2224-vel és 16GB rammal ~217. Ezek nem olcsók, főleg nem a Gen8-hoz képest, de még az elején vagyunk.

Ami viszont nem tűnik vészes árúnak, az iLO modul a nettó 11 ezres árával.

-- Hű-ha! Mindig így kezdődik. Aztán majd jön a futás, meg a sikítás

(#4295) djgeg válasza Bathalsar (#4294) üzenetére


djgeg
őstag

Amikor kijött el is gondolkoztam rajta a mérete miatt, de a gondom az, hogy ha megnézek egy Dell T40 et Intel Xeon E-2224G CPU val 8 GB RAM al mellé akkor ezt megkapom 168 900 Ft (Bruttó) ért. Ami szintén új és nemrégen jött ki. Persze nem tudok bele iLO-t tenni (iDRAC), de legalább belső tápom van és van 1 x Gen3 slot (x16)2X Gen3 slot (x4) és így több lehetőségem.
Persze ennek is megvannak a maga bajai (management hiány és belső hdd, de pont ezért vártam amúgy a ezt a gen 10 plust, de sajnos nem lett valami nyerő.
https://www.mysoft.hu/details.aspx?pn=DPET40-1&utm_source=arukereso.hu&utm_campaign=arukereso.hu_szerver&utm_medium=cpc&utm_term=DPET40-1
ps.: Most egy T330 van beszerzés alatt nálam egy nagyobb NAS nak és erősen gondolkodom legalább egy T40-ben is.

"640 kByte memória mindenre elegendő"

(#4296) MrTwister válasza Bathalsar (#4294) üzenetére


MrTwister
őstag

Adsz forrást, melyik nagyker akár linkkel? Lehet privi is ha nem public. :R

[ Szerkesztve ]

Samsung Galaxy S20 Ultra@128GB Cosmic Grey##HP Elitebook 8540W@SSD@1TB HDD##ALPENFÖHN WING BOOST 2 PLUS 14cm PWM Blue * 4 db(2*front&1*rear&1*bottom)##RoS gém'tag:MrTuuist3r#2966

(#4297) Bathalsar válasza MrTwister (#4296) üzenetére


Bathalsar
aktív tag

Ramiris.

-- Hű-ha! Mindig így kezdődik. Aztán majd jön a futás, meg a sikítás

(#4298) MrTwister válasza Bathalsar (#4297) üzenetére


MrTwister
őstag

:R

Samsung Galaxy S20 Ultra@128GB Cosmic Grey##HP Elitebook 8540W@SSD@1TB HDD##ALPENFÖHN WING BOOST 2 PLUS 14cm PWM Blue * 4 db(2*front&1*rear&1*bottom)##RoS gém'tag:MrTuuist3r#2966

(#4299) ArthurShelby


ArthurShelby
addikt

Ahogy nézem a max RAM 16GB unbuffered ECC (több (32GB), illetve registered nem jó). Ebben meg tudtok erősíteni?
Illetve néztem a cpu upgrade-et, ezzel kapcsolatban érdekelne a véleményetek.
e3-1265lv2--2.5->3.5GHz, 45W TDP
e3-1230v2--3.3->3.7GHz, 69W TDP
e3-1270v2--3.5->3.9GHz, 69W TDP
e3-1280v2--3.6->4.0GHz, 69W TDP

Ahogy olvastam a passzív hűtés elég az első kettőhöz (mindig javítsatok ki ha tévedek), és a másik kettőhöz (1270, 1280) kell aktív hűtés (pl akasa k25), vagy turbo kikapcs. (BTW van esetleg az akasánál minőségibb megoldás, mert még sosem hallottam róluk?)

Illetve a fogyasztása mennyire nő meg látványosan (idle, egyszerűbb feladatoknál)? Szóval ha magasabb az alapórajel többet is fogyaszt, vagy csak akkor fogyaszt többet, ha jobban terhelve is van?

A rosszban mindig van valami megtévesztően jó, különben nem választanánk a rosszat

(#4300) Chal válasza ArthurShelby (#4299) üzenetére


Chal
addikt

Minden úgy van ahogy írtad, szóval unbuffered ECC only, 16GB (2x8GB), és e3-1230v2 a maximum ajánlott cpu a gyári hűtéssel. Ilyen cpu-val szerelt széria amúgy volt hivatalosan is, csak viszonylag ritka. Illetve a memória kapcsán ha jól rémlik az a mondás, hogy 32GB oké lenne, csak nincs 16GB-s single rank unbuffered ECC modul a piacon.

Nálam szintén e3-1230v2 van, de nincs összehasonlítási alapom, mert eleve ezzel vettem. Annyit tudok mondani, hogy 2db WD RED 4TB-vel, és 2db Intel ssd-vel, nálam 35-40W körül mozog az idle fogyasztás in-wall monitorozva egy Shelly Plug segítségével (a diskek ilyenkor azért pörögnek, csak minimális rajtuk az i/o).

[ Szerkesztve ]

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.