Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• Lackooo84

nagyúr

válasz Pulsar #11807 üzenetére

Ki van csukva, ugyanis a HP olyan genya, hogy a BIOS (whitelisted BIOS) csak a gyári WLAN karival engedi bootolni a gépet, ha kicseréled, egy hibaüzenettel elküld a halálba (Unsopported wireless device detected. Remove the device then restart. Error code:104) és nem bootol. 3 mód van rá, hogy ezt kijátsszad:
    1.: BIOS patch, sajnos elég kevés típushoz található, köztük az enyémhez sem
    2.:A Pavilionokon általában 2 PCI-E port van (a másik a TV kártyának), ha a másikba teszed az új kártyát bootol a gép, és fel is ismeri. Hátránya, hogy az antenna nem ér el odáig, tehát vagy nincs, vagy rohadt gyenge a jel még szobán belül is.
    3.: És a legjobb megoldás, amit én is csináltam, bootolod a gépet, hogy a gyári wifi kari van benne, (ez fontos hogy benne legyen, ha kari nélkül bootolod, utána a másikat nem fogja látni), megvárod, míg feláll az oprendszer, majd alvó módba teszed a laptopot, kicseréled a wifi karit az újra, és voila, működik flottul. Egyetlen hátránya ennek a módszernek, hogy minden újraindítás után meg kellene csinálni, tehát ha nem muszáj ne indítsd újra a gépet, és is csak alvó módba szoktam tenni kikapcsolás helyett. Nagyon picit zabál az akkuból reggelre. A hibernálás sem oké, mivel az is újrabootolásnak számít.

Nekem meg mindenképpen ki kellett cserélnem, mivel a gyári Atheros csak g szabványú, tehát 20Mbps max, nyomtam bele egy n-es Intelt, 150Mbps max. Persze a routerem is n-es. Mindjárt más... :D

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés