- Asszociációs játék. :)
- Szólánc.
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Egy újabb érdekes eset [Update HSZ-ben]
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Windows 11 24H2
- AMD RX6300 kisteszt
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- NASsoljunk: ZyXEL NSA-310 és az FFP
- Ingyen kellene, de tegnapra
Új hozzászólás Aktív témák
-
axlfsi
veterán
válasz tdhenry #1229 üzenetére
Pedig qrva sokat számít, hogy +50kg(liter) vagy sem! Most néztem meg a Sygic travel book alatt, hogy mennyit másztunk az út alatt és azt látom, hogy összesen majdnem 6500m volt. Azért nem mindegy, de azt is megértem, hogy sokaknak ez nem számít, nem vagyunk egyformák!
˜”*°•.˜”*°• 𝟚𝟘+ é𝕧𝕖 𝕒 𝕜ö𝕫ö𝕤𝕤é𝕘 𝕥𝕒𝕘𝕛𝕒 •°*”˜.•°*”˜
-
axlfsi
veterán
Igazad lehet - sőt!
Sokkal nagyobb apropó akkor már az, hogy - amennyiben valóban nagy lesz a forgalom a letenyei átkelő irányába - a rövidebb határátkelés érdekében, a régi átkelő felé vesszük utunk. Akkor meg már, - hiszen úgyis ott megyek el - a MOL kút előtt, tankolok ott.Kb 350 km-nyi útra van elég üzemanyag most a tankban. Semmiképp sem éri meg most tele tankolni, mert annyival is könnyebb a jármű. A fórumtársak korábbi elmondásai alapján pedig, a letenyei MOL valószínűleg olcsóbb is, mint később bármelyik M7-esen található kút.
-
-
axlfsi
veterán
Köszi mindenkinek az infókat!
Ez a 339 Ft 95-ös benyáért meglepően olcsó Letenyén, de majd kiderül. Én itt már nem állok kúthoz és igen, 9.11 a legolcsóbb (ami barátok közt is 375 Ft - ennyiért tankoltam idefele a MaxxMotion 100-at )
-
axlfsi
veterán
válasz BlacKSouL #1216 üzenetére
Holnap indulunk vissza KRK szigetéről... Most kb 350 km-nyi távolságra elegendő üzemanyag van a tartályban. Mindenképp tankolnom mell meg, hiszen Pest megyéig kell elgurulnom... De VAJON Letenye körül mennyi az üzemanyag... Akár az is megeshet, hogy Horvátban még olcsóbbért tudok tankolni, mint Letenyén?
-
axlfsi
veterán
válasz BlacKSouL #1210 üzenetére
Relatíve relatív!
Úgy értem, ha a gyerekkel vagy és figyelsz rá / vele vagy, akkor sok minden lehet gyerekbarát. Ugyan nekem már nagyok a gyerekeim, de ahol most éppen lejöttünk, can több család is kis gyerekkel és teljesen jól elvannak...˜”*°•.˜”*°• 𝟚𝟘+ é𝕧𝕖 𝕒 𝕜ö𝕫ö𝕤𝕤é𝕘 𝕥𝕒𝕘𝕛𝕒 •°*”˜.•°*”˜
-
axlfsi
veterán
Plitvice gyonyoru, de igen, ahogy irod is, valamikor masik evszakban; tavasszal vagy osszel. Nyaron a tul nagy paratartalom miatt is kellemetlen tud lenni, az arra erzekenyeknek.
Csonakberlessel vegul nem volt semmi gubanc? ... te, kaloz!
-
axlfsi
veterán
Kamuznak! Kell jogsi. Itt az idevago rendelet: MINISTARSTVO MORA, TURIZMA, PROMETA I RAZVITKA * PRAVILNIK O ČAMCIMA
Eddig kell az A jogsi:
(1) Čamcem za osobne potrebe dužine do 6 metara i snage porivnog uređaja do 8 kW može upravljati osoba koja je osposobljena za voditelja čamca kategorije A.Innen pedig mar a B (8 kw felett)
(2) Čamcem za osobne potrebe snage porivnog uređaja veće od 8 kW može upravljati osoba koja je osposobljena za voditelja čamca kategorije B.Olyan nincs, hogy nem kell, legfeljebb nem jellemzo, hogy ellenoriznek, de barmikor, barmilyen baj tortenhet a vizen (hadd ne soroljam) es vagy egy spontan ellenorzes es akkor brutalis szivas imho. En nem kockaztatnek... aztan a Te dontesed
Tovabbi szep idot Nektek!
-
axlfsi
veterán
Kozben mar azota felhivtam par arcot, akiknel az utobbi 15 evben megszalltunk a szigeten es Njivicen sikerult is talalni egy korrekt ajanlatot. Kb. 350m-re a parttol, 6 szemelynek, 2 furdo, 2 terasz 100/nap.
Majd beszamolok milyen volt, jovo heten indulunk˜”*°•.˜”*°• 𝟚𝟘+ é𝕧𝕖 𝕒 𝕜ö𝕫ö𝕤𝕤é𝕘 𝕥𝕒𝕘𝕛𝕒 •°*”˜.•°*”˜
-
axlfsi
veterán
Anyanyelvi szinten beszelem a nyelvet, nem felek, hogy nem talalunk VALAHOL, csak gondoltam, hatha van itt kozottunk valaki, aki tud valami konkretat ajanlani Njivicerol
Koszi a tippet Bogovicirol de , egyelore mindenkepp valamivel kozelebb tervezunk menni a vizparthoz!UI.: eddig mindig ugy mentunk, hogy lent kerestunk szallast, mert az a tapasztalatom, hogy sokkal olcsobban hozza lehet jutni ugy korrekt apartmanokhoz, mint amikor az ember elore foglal (netalantan meg raadasul duplan kozvetitve - pl. magyarorszagi irodan keresztul). Viszont most jonnek velunk baratok is es igyekszem nemikepp elore felterkepezni, hogy milyen aron, mit kapni, hogy tudjanak tervezni.
-
axlfsi
veterán
Sziasztok!
A jovo heten indulunk KRK szigetere, azon belul is Njivice-t celoztuk meg, de sajnos, ahol eddig mar tobbszor is megszalltunk, mostanra telthazas lett, igy mas lehetosegek utan kutatunk.
Esetleg tudtok ajanlani a szigeten korrekt aron apartmant, kozel (200-300m) a tengerhez 3 szobaval (vagy egymas szomszedsagaban egy 2 szobasat es egy 1 szobasat)?
Koszi!
-
axlfsi
veterán
válasz vadászcsiga #957 üzenetére
Bizony, ahogy irod. Mi mar tobbszor voltunk, mult heten is; aprokavicsos maga a strand, de amint bemesz a vizbe, mar homokos(!). Vegig, legalabbis, amig a kifeszitett halok a ket molo mogott engedi, hogy elussz, homokos a tengerfenek.
Tobbek kozott ennek is koszonhetem, hogy megtalaltam a MiBand-em egy jol sikerult ugras utan:
Miutan feljottem a felszinre, akkor vettem eszre, hogy kiesett a karkotobol a Band. Kiusztam a partra, elmentem a kocsihoz a parkoloba a buvarcuccert, beusztam vissza a molohoz es (szerencsemre nem sodortak el nagyon a hullamok, pedig ott mindig nagyok vannak) megtalaltam. Kb. 40 percet volt olyan 3-5 - 4m melyen a tengerfeneken es tulelte(!)Njvicen pl. (eredetileg itt szalltunk meg, csak par napot atgurultunk Baskara), ahol csupa kavics es szikla, aligha talaltam volna meg ilyen konnyen, ahol tiszta feher a homok a tengerfenek
[ Szerkesztve ]
-
axlfsi
veterán
Nah, mar reggel koran felkeltunk, levittuk a polifoamokat a strandra foglalni, aztan haza, reggeli, miegyebek es mire indultunk volna, 10 korul mar esett... es azota is esik! Csodas ez az idei nyaralas; 10 napbol eddig majdnem 3 folyamatos eso(!)
-
axlfsi
veterán
válasz BullZeye #934 üzenetére
Orulok, hogy ezt irod, mert ezt csak megerosit abban a hitben, miszerint nem feltetlenul kell hinni az Accuweather elorejelzeseknek.
Sibenikre ezt mutatatta mara, a jovore nezve, illetve ez Njivice (ez viszont eddig sajnos bevallt...).
... eddig masfel napot ulltunk a szobaban˜”*°•.˜”*°• 𝟚𝟘+ é𝕧𝕖 𝕒 𝕜ö𝕫ö𝕤𝕤é𝕘 𝕥𝕒𝕘𝕛𝕒 •°*”˜.•°*”˜
-
axlfsi
veterán
UPDATE: pár percre állt csak le. Gyakorlatilag most 24h-ja esik már és még ki tudja meddig fog. Hol csak normálisan, hol mintha dézsából öntenék. Jó drága mulatság. Állítólag még holnap is ilyen lesz és majd csak szerdától kezd kiderülni...
Valaki szórakozik még rajtunk kívül Isztrián, vagy csak mi szoptuk be?˜”*°•.˜”*°• 𝟚𝟘+ é𝕧𝕖 𝕒 𝕜ö𝕫ö𝕤𝕤é𝕘 𝕥𝕒𝕘𝕛𝕒 •°*”˜.•°*”˜
-
axlfsi
veterán
válasz #16729600 #866 üzenetére
Najo, tolem aztan mindenki azt hisz, amit akar, de rolam biztosan nem mondhatod el, hogy nem jartam dele(bbe)n. Szuletesemtol kezdve ('75) 16 eves koromig, minden nyaron Brac szigetere, Supetarra jartunk muter-faterral, amikor meg ott volt a Pionir-nak a nyaraloja, meg a haboru elott (a vallalat, ha masrol nem, a hires Negro cukorkarol ismeros lehet, ugyanis abban a gyarban szuletett, fater meg onnan ment nyugdijba, cukrasz volt).
Most szimplan csak az egyszeruseg kedveert es anyagi megfontolasbol, ennyi fer bele, hogy leguruljunk cirka 5 ora alatt KRK szigetere es elvezzuk a pihenest a tengerparton. Apartmanozunk, kajat, amit csak tudunk es megeri visszuk magunkkal (ugyanis a sziget elejen van pl. egy Konzum, amolyan Match/CBA szeru, meglehetosen nagy bevasarlokozpont), nem foglalunk elore szallast, hanem ott, szemelyesen valasztjuk ki es/vagy alkudjuk le amit szeretnenk (az is elofordul, hogy utazasi irodan kivul egyezunk meg a berbeadoval, ugy nagysagrendekkel olcsobb). Uzemanyag, utdijak, kaja, szallas - szoval mindennel egyutt a 10 nap 4 fonek (3+1) boven 1000€ alatt megvan igy. Ez van. Ugyanez mar delebbre lazan a duplajara is tud dagadni (uzemanyag, utdijak, szallas arak).
Ahogy olvastam a korabbi kommented, Ti azert mas szinteken uzitek a horvatorszagi nyaralast - no offense - jol is teszitek
Mindenkinek jo pihenest!
Apropo, Mljetrol es Lopudrol majd irhatnal par mondatot, kepekkel illusztralva, kivancsi vagyok (biztos jo lesz )
[ Szerkesztve ]
-
axlfsi
veterán
Vagy nem mész dél Dalmáciába hanem pl maradsz közelebb, KRK sziget környékén és olcsóbb lesz az út, a szállás is és időben is csak fele annyi (5.5 óra alatt a szigeten vagyok normál tempóban) és így a szeptembert sem kell megvárni.
Azért családosoknak, ahol a gyerek szeptembertől iskolába megy, nem hátrány ha le tudják zavarni augusztusban˜”*°•.˜”*°• 𝟚𝟘+ é𝕧𝕖 𝕒 𝕜ö𝕫ö𝕤𝕤é𝕘 𝕥𝕒𝕘𝕛𝕒 •°*”˜.•°*”˜
-
axlfsi
veterán
válasz #16729600 #854 üzenetére
Én is utálom a tömeget, az asszony és a gyerekek csak azért szerettek volna Baška-ra menni, mert az aprókavicsos partszél után, ahogy a vízbe lépsz, már homokos... Szóval, a homokos strand lenne amire válaszunk, plusz én szeretnék egy kis természetesebb, ki nem tisztított tengerfeneket, mert olyan 5-6 méter melyre le szoktam merülni szórakozni, kutatni, vackokat felhozni
Ez amit írtál tetszetős. Tudsz mondani esetleg árat és egyebeket? Akár privátban, ha nem idevaló.Köszi
-
-
axlfsi
veterán
Így van, manapság bármi bekavarhat egyik napról a másikra. Egy kicsit több kemtrél a környéken, valahol atomot dobnak és máris megváltozott az időjárás. Nem görcsölök ezen, ha 15 fok lesz, én akkor is megyek a partra minden nap.
Na, jöttök Baška-ra?
-
axlfsi
veterán
válasz #16729600 #849 üzenetére
Na, nincs pánik. Voltunk mi már hasonló időben. Gyönyörű az is és rohadtul jól esik, hogy nem 37-40 fokban kell árnyékot vadászni hanem kellemesen elstrandolunk 22-24 fokban.
Baška-t már csak azért sem adjuk fel, jó lesz az, a tenger vize meg egyáltalán nem fog semennyit sem emiatt lehűlni, még Isztrián sem+1 Baška javára (aki volt már, tudja) körbe jobbról és balról is magas hegyek övezik, melyek felfogják az esőfelhőket. Ebből kifolyólag szinte sosem jut be a város fölé komoly esőfelhő. Míg a környező településeken, vagy akár a távolabbi partszakaszokon is esik, úgy ott nem (ez a helyiek elmondása alapján, tőlük hallottam).
-
axlfsi
veterán
válasz concret_hp #844 üzenetére
Hát ez tényleg csodás
[link]˜”*°•.˜”*°• 𝟚𝟘+ é𝕧𝕖 𝕒 𝕜ö𝕫ö𝕤𝕤é𝕘 𝕥𝕒𝕘𝕛𝕒 •°*”˜.•°*”˜
-
axlfsi
veterán
Sziasztok!
Megy esetleg valaki Augusztusban KRK-re? Mi a csaladdal (asszony, ket gyerek) 12-tol lennenk ott olyan 10 napot. Nem tudom mennyire szokas ezt igy ide megirni, megkerdezni, de ha jarna valaki arra, akar osszefuthatnank egy mini-ph! talira vagy akar tarsasagot is csinalhatnank egymasnak
Baska az uticel, de lehet, hogy csak Njivice lesz. Njivicere tobb eve jarunk vissza, mar ismerek ott tobb haz tulajdonosat, illetve pacsizunk az egyik utazasi irodassal, de Baskan is voltunk mar.
Foglalni elore sosem szoktunk, mert ugy mindig drababb (elentetben azzal, amikor odaautozol es megkerdezed mi van kiado, ennyiert es ennyiert. Megeri neki kiadnia neked (plane ha ilyen hulye napon erkezel, mint a szerda), hacsak nincs foglalasa azon a heten szombattol, ugyanis az idegenforgalomban jol ismert mondas itt is ervenyes, miszerint "a ki nem adott szoba, a legdragabb szoba"). Nyelvet ismerjuk, az meg egy elony tud lenni (ha kell segitseg es ebben az idoben lesztek ott, a kornyeken, jelezzetek, segitek, talalkozunk, nyaralunk ).Udv!
Új hozzászólás Aktív témák
- EAFC 25
- Silent Hill 2 Remake - Túl a 2 millión, napokon belül jön a rajongói szinkron
- Filmvilág
- Lakáshitel, lakásvásárlás
- Új design és okosabb AI: megjött a Galaxy S25 készülékcsalád
- Telekom mobilszolgáltatások
- Trump és Altman is reagáltak a DeepSeekre, a fél világ ezzel foglalkozik
- Cuisineer teszt
- PlayStation 5
- Nintendo Switch 2
- További aktív témák...
- DJI NEO Fly More Combo (FMC) drón szett - 2 év Care Refresh biztosítással
- DJI FPV Racer drón - Fly More Combo FMC szettben
- DJI Mavic 3 Classic drón RCN1 távirányítóval - 4/3" Hasselblad kamera +táska +töltő
- DJI Mavic 3 / Cine / Pro / Classic drón akkumulátor
- DJI AVATA 2 Fly More Combo (Goggles N3) drón - 3 akku, garancia
Állásajánlatok
Cég: Marketing Budget
Város: Budapest