- Asszociációs játék. :)
- Szólánc.
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Egy újabb érdekes eset [Update HSZ-ben]
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Windows 11 24H2
- AMD RX6300 kisteszt
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- NASsoljunk: ZyXEL NSA-310 és az FFP
- Ingyen kellene, de tegnapra
Új hozzászólás Aktív témák
-
sethi
senior tag
Gorican-Sveta Helena 47Kn, Lucko-Rijeka 77Kn, Ucka-Kanfanar 47Kuna. Magyarországon olcsóbb az üzemanyag, de ugyis kell kint tankolnod. Az utolsó kút Letenyén van a régi 7-es úton. Az üzemanyag picit jobb minőségű kint. Nekünk kevesebbet eszik belőle. Mi mindig a Crodux kutakon tankolunk. Pálya kapuknál kártyával fizess és kártyás sorba is állj az gyorsabb. Hazafelé Zágráb előtt a kártyásoknak és enc-seknek külön sor nyílik. Táblák fogják jelezni. Az utiköltséged többi részét a fogyasztásod fogja adni. Rijekában figyelj a sebességhatárokra mert van az elkerülőn két kamera is. A Rijekai Crodux kúton szoktunk kávézni mert gyönyörű a kilátás a tengerre, és a szigetekre. Rovinj gyönyörű és sokat lehet sétálni, menjetek fel Eufémiához dombetetőre. A környéken érdemes megnézni a Limski fjordot, Vrsart (kőfejtőtől a naplementét), Porecet, Novigradot, Umagot, a savudrijai világítótornyot. Kostoljátok meg a tenger gyümölcseit! Nekünk nagy kedvenc a grillezett tintahal ajvárral. A mobilhálózat nagyon jó. Végig 4G van. Wazéval megyünk mi is, de ha offline navi kell a Here we go hibátlan és részletes ha letöltöd a térképet hozzá. A hak.hr oldalon az interaktivna kartara ha rákattintasz be tudod kapcsolni a kutakat és látod, hogy adott kúton mennyi az üzemanyag, ugyanott bankautómatára, autószervízre is rá tudsz keresni
-
sethi
senior tag
válasz Melorin #1243 üzenetére
Szia! Ha Horvátország és Olaszország is tetszik, nézelődjetek szállást az észak isztrián. Az a kettőnek a keveréke Umag egy nagyon jó hely. Közel van Szlovénia, Olaszország, jó kis kirándulásokat lehet csinálni. Gyönyörűek az isztriai városkák is pl: Rovinj, Porec, Novigrád. Mi mindíg utazási irodán keresztül intézzük a szállást, lehet nekik van még, ha nincs a bookng.com-on biztos találtok
-
sethi
senior tag
válasz Balinov #1238 üzenetére
Útminőség hibátlan. Pihenőhelyből és benzinkútból van bőven. A csak pihenőhelyek nem túl tiszták, a benzinkutak viszont igen. Az árak kb mint itthon. Plovanija kis határ, nincs akkora forgalom mint Kastelnél viszont át kell menni hozzá Izolán, de nem vészes még csúcs szezonban sem.
-
sethi
senior tag
válasz Balinov #1236 üzenetére
Szia
Én a legegyszerűbb útvonalat választanám. 86-os úton Rédicsig onnan a Szlovén pályán végig, Kastelnél vagy Plovanijánál át Horvátországba és az isztriai pályán Rovinjig. Ljubjana előtt a Trojane lehajtónál egyetek egy finom fánkot Arra figyelj, hogy a matrica a szlovén pályára hét napos úgyhogy kettő kell belőle, vagy ugyanolyan árban havi. Rovinjból sok hajós kirándulás indul, de érdemes megnézni Porecset, a Limski fjordot vagy felmászni a kőfejtőhöz Vrsarban megnézni a naplementét -
sethi
senior tag
Egyértelműen ki van táblázva. A kamionoknak mutat majd lehajtást. Az fog a régi határra vinni. Lesz ott is egy benzinkút horvát oldalon. Hazafelé ott szoktam elkölteni a maradék kunát. Ha a letenyei Mol kútra akarsz bemenni akkor a határ után egyenesen és ott lesz a 7-es út mellett. Becsehelynél vissza tudsz menni az M7-re
-
sethi
senior tag
válasz _stick_ #1172 üzenetére
Szia!
Porecben érdemes megnézni az aquáriumot. Nem nagy, de látványos és a gyerekeknek biztos tetszeni fog. Vrsarban sétáljatok fel a templomhoz és a templom mögött találtok egy kilátó teraszt ahonnan gyönyörű a panoráma. A templomtoronyba is fel lehet lépcsőzni belépődíj ellenében. Vrsarból ha lefelé jössz a 21-es úton amiből 75-ös lesz lesznek kilátópontok a Limski kanalra. Rovinjban lehet bojongani a kis sikátorokban, és érdemes felmenni a templohoz. Ott is fel lehet menni a harangtoronyba. Pazinban a várat érdemes megnézni.
A parkolás szinte mindenhol gondot okoz, de lehet találni, bár szinte mindenhol fizetős -
sethi
senior tag
-
sethi
senior tag
Én is ma olvastam pont egy cikket, hogy Telenor kártyával berlinben nem sikerült működésre bírni a netet, közben a helyiek folyamatosan neteztek. Wazet szeretnék használni a forgalom miatt. Az utat ismerem. Egyébként a Here Maps teljesen offline, csak a térképet kell letölteni hozzá és van olyan jó mint a Google Maps. Melyik szolgáltatónál vagy?
-
sethi
senior tag
Aki mostanában volt kint (júni 15 óta) hogy működik a mobilnet? Szeretném navigációra és telefonálásra is használni.
-
sethi
senior tag
válasz tdhenry #1103 üzenetére
Hidd el, hogy korrektül számolnak. Családom, ismerőseim, én mind ezt használjuk mar több szezon óta. Nemrég emelt a horvát autópálya kezelő 5%-al és még a szezonban akarnak egyszer 10%-al. Lehet, hogy ők már belekalkulálták a honlapon megjelő árakba az emelést. Időközben az enyém is emelkedett 1000Ft-al. Letenye-Umag eddig 16000 volt most 17000. Nem foglalkozom vele mert tapasztalatból tudom, hogy annyit fogok fizetni mintha a kapuknál kunàban fizetnék
-
sethi
senior tag
válasz tdhenry #1097 üzenetére
Kerekítés. Amikor átveszed a kütyüt kapsz egy email címet ahol pontosan nyomon tudod követni, hogy mennyit használtad a pályát és az mennyibe kerül. Amikor leadod forintra pontosan lesz elszámolva. Nem tesznek rá.
Nekem 5Ft különbséggel számolták el a végén, az is az én javamra. Előtte én is kiszámoltam a HAK oldalán talált aktuális árakkal. -
sethi
senior tag
válasz BlacKSouL #1085 üzenetére
Az OMV kúttól a kilátás miatt megyek a Horvát pályán pedig jobban megérné Szlovéniján keresztül...Pont a 80-100km/h-val evickélő kocsisor miatt kerestem alternatív útvonalat. Így találtam meg ezt a kis alsóbbrendű utat Pazintól-Baderna-Vrvari felé. Forgalom semmi, a táj gyönyörű. Porecstől végig a 75-ön Basanijáig. Ha kirándulni megyünk inkább akkor megyek fel az A9-re. Tapasztalat, hogy a hétvégi turnusváltásokkor nagyon be tud lassulni. Szlovénia felé/felől ajánlom a Plovanija határátkelőt. Mindenki Kastelnél lép határt így az is be szokott dugulni.
[ Szerkesztve ]
-
sethi
senior tag
válasz BullZeye #1069 üzenetére
Nem vernek át! Családomból és ismeretségi körből is többen használják évek óta. Mindenki csak dicséri. Idénre már nekem is le van foglalva. Kiszámoltam a HAK oldalán található árak alapján és 5Ft a különbség mintha a kapuknál fizetnék. Mi az Isztriára megyünk Augusztus elején és péntek éjfélre tervezem az indulást. A google maps 6,5 órát ír, de tapasztalat, hogy reggel 9/10 körül leszünk Umagnál. Tapasztalatom, hogy ha Karlovácot elhagyja az ember 6 óra körül onnan már sima az út Rijekáig.
Új hozzászólás Aktív témák
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
- EAFC 25
- Silent Hill 2 Remake - Túl a 2 millión, napokon belül jön a rajongói szinkron
- Filmvilág
- Lakáshitel, lakásvásárlás
- Új design és okosabb AI: megjött a Galaxy S25 készülékcsalád
- Telekom mobilszolgáltatások
- Trump és Altman is reagáltak a DeepSeekre, a fél világ ezzel foglalkozik
- Cuisineer teszt
- PlayStation 5
- További aktív témák...