Hirdetés
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Toomy: FOXPOST: régen jó volt, de már jobban jársz, ha elfelejted
- Torda: Így lehet fillérekből prémium okosotthon rendszert építeni 2025-ben
- --HARDCORE--: Hogyan adjuk meg a Foxpost címünket hatékonyan?
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- droidic: Saját hálózat, saját szabályok – Építs profi infrastruktúrát!
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
Aktív témák
-
csabika25
aktív tag
Megmagyarázom: az FKF két műszakban dolgozik. Ebből kimarad a délutáni műszak, amikor a legnagyobb hó esik. 106 jármű takarít: ugye éjszaka és hajnalban letolták a havat, reggel, délben ráesett, aztán elkezdődött a második műszak, akkor a forgalomtól nem tudtak menni. Éjjel meg letolták az egész várost. Ja, 40 jármű meg hibás.:DD). Mondjuk a diszpécserek leszerepeltek. Ilyen szar forgalomirányítást még nem láttam. Bár lehet, hogy ők tolták le a havat a sínekről a Moszkva téren...?
-
casenoid
tag
most van viszonyítási alapom az autóutak minőségét tekintve, s úgy gondolom a topichoz érdemes hozzáfűznöm.
Épp ebben a veszett havazásban vezettem haza Münchenből, onnan Innsbruckba Tirolba, majd haza Bécsen át, M1-esen. Tirolban nem esett semmi, állandóan sózott utak, néhol zöld legelők a hegyoldalakon.
Bécstől kezdve gáz volt az út, de ok.
Hófúvásos láthatatlan, de járható utak a Magyar határig. Aztán onnan kampec.
M1 már hajnal 6 körül egy sávban kvázi járható volt, belső sávban azért bátran előztem :)
Na és hol van a legnagyobb tutyi, káosz és járhatatlan mellékutak tömkelege?
Budapesten! Köszi Demszky bácsi! tudjuk,hogy terepjáróval jársz évek óta az árnyas úton lefele,XII ker - bár a képviselői vagyon nyilatkozaton egy üzemképtelen 20 éves VW-ent írtál be Gabcsi - de gondol azokra is, akik nem négykerékmeghajtással járkálnak, pláne amikor gyalog, esetleg Demszkyvel BéKáVéval...
Világváros Budapest, vagy lenne, mert ez így ciki! most komolyan.
azt mondják 106 hókotró tisztít. A fenét! Oszrákoknál láttam egy óra alatt akár 10-et is, viszont itt amíg jöttem ma, egyet sem! (4 óra alatt reggel) -
Ahhoj
aktív tag
hú de szar volt, hogy mégis kellett suliba menni. nem olvastam vissz a topikot, hogy nálatok is volt-e ilyen, hogy mondják rtl-en, hogy nem kell, örülsz, és kiderül, még is kell. merthogy nem az oktatási minisztérium, vagy ki a fene dönti el, hanem az igazgató, és úgy döntött, hogy iskola.
egyébként történt ma a suliban, hogy egyik osztálytársammal jövünk fel a lépcsőn, fenn vagyunk az emeleten (lyukas óránk van éppen), egyszer csak kinyílik az egyik terem ajtaja, kilép a magyar tanár, és megdobott minket hógolyóval :DD -
KERO_SAN
aktív tag
nyehehe:)
Nalunk is nyakig er a ho, 7:18-as busszal megyek suliba, altalaban 7:35-re vagyok a suliban, ma 8:02percre ertem be, beirtak igazolatlannak..:)
Ennek oromere holnap nem megyek.:)
Magan hoszunet powered Kero:) -
twollah
nagyúr
Lementem a kertbe, és belepisáltam a nevem a hóba.
-
twollah
nagyúr
Lapostetős a házunk, és szép hosszú jégcsapok lógnak az ereszről, a hó meg lassan csúszik le a tetőről.
Utálom a havat. -
gang
csendes tag
vidéken is nehéz az élet télen!
nálunk traktorok kotorják a havat, pedig 13000 lakosra nem hiszem, hogy (5 traktor :DD ) elég lenne. mindig a kocsibejáróba basszák a havat, aztán lehet kotorászni! :(
amugy kinél, hány centis a hó??
nálunk 25 cm -
Drizzt
nagyúr
11. lettél? Az kurva szép eredmény, bár lemaradtál a megtestesült álomról, j, én Nyíregyházán lakok, amúgy jövő szombaton lesz, s még csak most jutottam először a 2. fordulóig. 11,12 évfolyam külön van elbírálva? Az első fordulón hány pontod lett? Nekem nem túl sok, olyan 53 körül, havernak 68 lett...
-
rdi
veterán
Azért _jó_ ez a hóesés valamire:
lelki problémák nélkül mehet a pótszilveszter :)) -
Deadeye
csendes tag
Ma megpróbáltam a lehetetlent. Kibányászni a kocsit a hó és a jég fogságából. Nem sikerült... Ráadásul az ajtók is befagytak, nem lehet kinyitni őket. Asszem olvadásig nem megyek sehova...
:O -
Joltee
aktív tag
Debrecenben reggel óta megint esik a hó. Most már megint szép, nagy pelyhekben + szél is van. A DKV-nak tegnap este még esze ágában sem állt eltakarítani azt a csekély 20cm havat, ami a megállókban oly jól érezte magát. :O
-
Biaggio
őstag
''Január 8. szerda
Csodálatos reggelre ébredtünk. A kristályos fehér hó befedte a tájat.
Micsoda látvány! Minden fa és a sövény szűzi fehér köntösben pompázik.
Délelőtt havat lapátoltam, remek mozgás, évek óta először érzem magam
ilyen felfrissültnek. A garázsfeljárót is meg a járdát is
megtisztítottam. Később jött egy sárga hókotró traktor és véletlenül
rákotorta az útrol az összenyomott havat a garázsfeljáróra. A hókotró
sofőrje mosolygott és integetett, visszaintegettem és újra kiástam a
garázsfeljárót.'' -
Pacák
senior tag
Má' megin' esik a hó!

-
Peet
senior tag
válasz
Don Vittorio
üzenetére
Hol az az itt? :)
-
Biaggio
őstag
''Szegedi Péter a Fővárosi Közterület-fenntartó Rt. szóvivője arról tájékoztatta az MTI-t, hogy a csaknem 23 órás intenzív hóesés 30 centiméteres csapadékot hozott, amelynek eltakarításán folyamatosan száz munkagép és 1608 kézi hóeltakarító dolgozott.'' :( :( :( Hol az a száz munkagép?
-
Sidaries
őstag
Itt is szállingózik a hó és még egy hókotrót sem láttam. (Igaz még nem néztem ki az ablakon és a szobámban hülyén mutatna. :) Tegnap viszont volt egy az utcán. Ez egyébként Győrben van.
-
Polesz
addikt
Na szóval.
Megint esik a hó és nem örülük neki. Majd elválik mennyi idő alatt érek be bicajjal :)) :)) :)) -
Pacák
senior tag
Budaörsről Érdre tegnap délután elindultunk haza fél négykor. Elvileg van vonat kelenföldről 16:17-kor. Olcsón megúsztuk: csak 20percret írtak ki mellé a késés című rovatba. A nemzetközi vonatoknál a csúcs ''150 perc késés'' volt, utána még a ''120 percen túl'' kifejezés volt kiírva két helyre... Nem irigylem az utasaikat...
A MÁV-nak meg üzenem:
...mert a ma reggeli vonat dugig volt, az egyetlen kocsinak - ahová fel tudtunk szállni - nem lehetett zárni az ajtaját. Kékre fagytunk! 
-
GeorgeTerror
senior tag
válasz
GeorgeTerror
üzenetére
Kicsit később láttam egy kamaz motoros ultrahosszú csuklósbuszt: Kamaz teherautó húzott egcs hejijárat csuklósbuszt (kutyaújváros)
-
telcom
tag
Én magamat láttam a házunk elött.
-
zsborbas
aktív tag
Üdv Polesz! Szintén egri vagyok! Ha gondolod, dobhatsz egy mailt.
-
launcser
senior tag
na
0:00 és 0:45 között kiléptünk városligetbe
látvány: jeget nyomja le egy hóeke
hősök terét tiszticcsák homunkások
egy felemelt cuccó hókotró is elment mellettünk :) -
Biaggio
őstag
Ajánlott_filmek_ilyenkor:
1._Lángoló jég (On Deadly Ground) (színes feliratos amerikai akciófilm, 100 perc, 1994) :DD -
tildy
nagyúr
Fel kando koli a hegyoldalon csuszkal a koli mellett.Hiaba, no, 3. kerulet
-
Joe_007
tag
Én besegítettem a hókotrónak(első szpojler):)
-
bazs
aktív tag
Sopron, hó-hókotrók sok : 0. Ez van.
-
Aram
tag
válasz
Don Vittorio
üzenetére
Don, mentségükre legyen szólva, most este 2 hókotrót is láttam működés közbe, immáron élesített fegyverzettel, de ha igaz az, hogy csütörtökig havazásra lehet számítani, akkor tök mindegy...
Aram -
-=V3rthil=-
őstag
MÉGTÖBBHAVATAKAROK!
Én még ÉLETEMBEN nem láttam hókotrót:) Sajna olyan se volt még, hogy nem tudtam bemenni a suliba a hó miatt, Bp. suxxxxxx... De reménykedem, hogy egyszer ezt is megérem:) Vagy ha nem, majd kiköltözöm valahova:DDD -
tomcsi
őstag
Én ma Budán és Pesten is jártam minden felé..és LÁTTAM...:)
-
nap
addikt
En lattam szegeden 4-5 hokotrot. Este 8 utan ! :))
Biztos vampirok es art nekik a napfeny :)) -
twollah
nagyúr
Megfigyeltetek milyen furcsa emberek a hazmesterek?
Este sort isznak.
Reggel havat hanynak. -
twollah
nagyúr
Ki sem mozdultam a keruletbol.
Lattam egy hokotro nyomot.
Kb 5x takaritottam le a jardat a hazunk eleott, es a kerti utat.
Ilyenkor rohadtul utalom a kerteshazat. -
csabika25
aktív tag
Én a mai nap folyamán csak egy db FKF-es Suzuki terepjárót láttam, amiben egy csóka kétségbeesetten rádiózott a központba. A Dózsa téren állítólag csak 2 perccel késtem le egy hókotrót.
Ellenben láttam elakadt MAN Volánbuszt. Legnagyobb megéepetésemre két régi típusú IKarus jött segíteni neki. Simán felmentek a Budakeszi úton...
Ja, volt még az 56-os villamoson egy kis bunyóm egy nővel, aki úgy gondolta, hogy aki fent van a villamoson, annak nincs bérelt helye. Az a baj, hogy a bodicsekem után rossz irányba pattant és majdnem lemaradtam a villamosról:(( -
Bari
Modder
Sziasztok
Szeva Polesz BUÉK :DD
Miskolcom lakom, ma meló miatt Ózdra kelett mennem kb 110km oda vissza, az utak allig járhatóak, hólánc erősen ajánlott, az amugy kb 50 perces út odafele több mint másfél órámba került visszafele pedig több mint 2 órába, eközben a főutakon egyetlen egy hókotrót sem láttam, pedig 5 után értem vissza Miskolcra, a munkahelyem elött láttam egyett de annak sem volt leresztve a lapátja. Persze a köztisztasági vállalat fel van készülve a télre :O -
hungeek
senior tag
itt melletünk autópályán (M7-M1 közös szakasza Budaörs) vót hókotró dögivel..... és mivel a hónak a nemléte sulit vonz maga után kurva ideges vagyok........ kellett nekem Pécsről felköltözni.... most nem kéne mennem suliba :((
:( pedig most szükségem lenne rá nagyon
ROHADJ A POKOLBAN MÖRFI! -
Három óra alatt értem be az egyetemre, ezzel közel két órát késve a VIZSGÁMRÓL. A busz 3 perccel hamarabb jött, majdnem elértem, de épp nem, utánafutottam, behoztam, de nem nyitotta ki. Lefutottam a következő megállóig, de oda már ő ért hamarabb. A következő kimaradt, 30 percet vártam. Ami végül jött, arra prés-effektussal fértem föl, de tökmind1 volt, mert 4-5 megállóval a végállomás előtt beállt a dugó, és begyalogoltam.
Onnan már villamos ment, igaz, csak 28 perc késéssel. Az elsőre nem fértem föl.
Köszönöm, jól vagyok, de MA nem volt kedvem idiótán vigyorgó stohlbucikat nézni, vagy bármi ''minden rendben van itt minálunk, fogyasszon Ön'' tiipusú társadalmi nyomásnak engedni.
Nos, emberek, simán ilyenek miatt is csúsznak cikkek nálunk :(. -
LukE
veterán
Ha magamat és a többi hólapátoló embert is beleszámítom, akkor Ecseren elég jó a helyzet, de hókotró 1 darab nem járt semerre. Ráadásul csütörtök 8kor vizsga, majd indulhatok 4 óra körül:(((
-
Drizzt
nagyúr
De legalább nincs holnap iskola a hó miatt:DDD:DDD:DDD, hehe. Pedig 2 dogát, meg 1 kisérettségit írtam volna:DDD
-
petakpa1
őstag
Láttam két hókotrót meg két hóhányót az egyetemen:
két csávó dolgozott ilyen kézi hómarókkal (tudjátok kis robbanómotor, alul hómaró csigák, oldalt váll magasságba meg egy csövön keresztül okádja kifele a havat) illetve egymást kergették vele, meg a fölmart hót egymásra okádatták! Két ekkora idiótát:)
ja ez debrecen és még az előbb is esett -
gang
csendes tag
Attól függetlenül,hogy csak egyet láttam, minden ut el van kotorászva albertirsán!
amugy ha még egész este esne a hó valszeg nekünk se kellene iskolába menni!!! :DD -
Panther
HÁZIGAZDA
Én érdi vagyok, hó az van bőven, de probléma nincs -> suli is van. Mondjuk nekem nincs, mert matek OKTV csütörtökön :)
-
Elrood
őstag
Kecskeméti vagyok. Ma jöttem föl Pestre, vonattal! SIKERÜLT.
Bár 17h helyett 19:15kor értem a nyugatihoz, de ez részletkérdés:)
Cegléd-Pest között rengeteg vonat vesztegelt (én 8-t számoltam össze). -
launcser
senior tag
válasz
Don Vittorio
üzenetére
erre jártál és nem ugrottál be? :))
én amugy 1 hokotrot se láttam
villamos kotorta a sinekrol.. -
Panther
HÁZIGAZDA
válasz
Don Vittorio
üzenetére
Logikus!! :D
-
Polesz
addikt
Egerben 2 hókotró felemelt lapáttal :)) Igaz úgy gyorsabb :DD
-
Segnior_Barthez
senior tag
Tényleg szép hó esett!
Lehet menni havat hányni!
De előtte havat kell inni:))) -
Fola
csendes tag
Hokotrok száma 1
de lattam valami utanzatot is :) szal masfel....
Egyebkent en se megyek holnap suliba!!! be be be :p
Fola
ui.: ja es Szeged voltam -
Don Vittorio
őstag
Pont ezt meséltem én is kedvesemnek. 1 darab hókotrót láttam felemelt lapáttal a Dózsa György és a Podmaniczky sarkán. Pedig azt mondták, hogy 106 hókotró takarít.
Ezzel szemben láttam 10 lopós kocsit, amint a tilosban parkolókat (rekedteket?) furikázzák. Akkor ez most azt jelenti, hogy 1060 db lopós kocsi dolgozott ma? -
dXtr
tag
GIGA tori temazaro lett volna LOL!!!!!!!!!no shulej tomorrow
-
Aram
tag
Sokat vezettem ma Budapesten, 1 db hókotró jött velem szemben az úton, de annak is fennt volt a kotrója :)
Éljenek a skandináv sofőrpalánták, én imádok vezetni ilyenkor...
Aram -
supercow
őstag
errefele nem is lesz, elmentem még reggel boltba (valami rejtélyes előérzetemnél fogva) és vettem 2 kiló kenyeret meg párizsit a gyerekeknek, majd 3 nap múlva megpróbálunk kihatolni a bázisról :D
ráadásul dizel a kocsi és ilyen hidegben nem nagyon akar indulni.. -
telcom
tag
Az FKFV felkészült a télre. Minden évben ugyanaz a pali ugyanaz a lemez.
-
Bogyó bá'
nagyúr
hájj!
Nálunk - Kalocsán - volt hókotró dögivel, de érdekes módos a többség tolólapja le sem volt engedve....úgy látszik csak demonstráltak! :)) -
Peet
senior tag
válasz
Segnior_Barthez
üzenetére
Hú bakker nézz ki azon a nagy üvegdarabon a falon ami az utca fele tátong gyorsan, elolvad, vagy elkotorják!:)
-
cadaver
tag
1et, Pecsen, hovihar itt is utott, es mivel Baranya, ezert EN SE MEGYEK SULIBA LALALALA!! :)) halál hepi vagyok. :)
-
Segnior_Barthez
senior tag
Nem láttam egyet sem, bár aludtam egész nap. Most keltem fel. Milyen hó?
-
Ploszi
senior tag
Debrecen-Szibéria félidőben 0:0 szóval hókotrót még hírből se láttunk, a kolleganőm FEHÉr polki-ját viszont én találtam meg a parkolóban és közösen ástuk ki :DDD
-
Tibisz
aktív tag
Ma Budapestet körbejártam, de egy dr. hókotróval sem találkoztam! :D
-
powerwade
senior tag
dunaujvarosban is egesz nap sziberiai hangulat uralkodott (szelvihar powered by hopelyhek), de hokotrot is csak egyet lattam, az is -5 khm/h ment az uton, felemelet kotroval :-) -
gericooper
aktív tag
egész nap járkáltam szegeden, de egy kiszeretkezett hókotrót nem láttam!
a biciklizés élmény volt máma. -
Thom!
veterán
Nekem nem kell menni suliba. bi-bi-bi
Full csongrád megyében -
Peet
senior tag
Jah és ez Gödöllő!
-
Peet
senior tag
Én 1-et se,csak kát ficek veri izomból légkalapival a betont a ház előtt!:)
-
Biaggio
őstag
Ki hány hókotrót látott ma? Én (Budapest, főútvonal) 4, azaz négy :( darabot, pedig egész nap itthon voltam. Felétek mi a helyzet?
Aktív témák
- GYÖNYÖRŰ iPhone 14 Pro 128GB Space Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, 100% Akkumulátor
- Samsung Galaxy A36 5G / 6/128GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia / BONTATLAN
- Keresünk iPhone 16/16e/16 Plus/16 Pro/16 Pro Max
- BESZÁMÍTÁS! Microsoft XBOX Series X 1TB SSD fekete játékkonzol garanciával hibátlan működéssel
- Apple iPhone X Space Gray Ikonikus dizájn, Face ID, OLED kijelző 64 GB Használt, megkímélt ,100%
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest