Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• WATERDACA

őstag

Na itt a vége, fuss el véle. Maradt még néhány gyűjtögetni való, de minden terület, bolha, boss kivégezve. Cirka 55 óra volt, tehát 60-ba bele fogok férni szerintem.

Nekem ez a játék könnyebb volt mint a HK, egyetlen boss se izzasztott meg gyakorlatilag, 10 percen belül mindenki megvolt. A végén meg is szivattam magam, Lost Lacet már skillek és crest nélkül öltem meg, hogy nehezítsem a dolgom.
    Googlet 2-szer kérdeztem meg, azt is a bolhák miatt.

Ami tetszett:
    + A narratíva (nekem tetszett hogy Hornet külön szinkront kapott, és sokkal emberközelibb). Sok embernek pont ez negatívum, mert az eredeti HK-ban ez így valahogy titokzatosabb volt. Nekem ez itt most jobban átjött, nagyon szerethető karakter volt nekem.
    + A világépítés - a végére teljes megelégedettséggel voltam, jártunk havas tájakon, láváknál, börtönöknél, erdőkben, citadellában, gyakorlatilag mindenhol. Változatos és fantasztikus volt mindent felfedezni apránként. Ebben sokkal erősebb, mint a HK. Több a tartalom, az NPC, meg úgy minden kompaktabb. Vannak olyan mélységek narratíva szempontjából, amit legutóbb az Elden Ringben láttam.
    + A "kívánságfalok" - küldetésrendszerek, korrekt bossokkal, mellékküldetésekkel, jutalmakkal, még jobb sandbox hangulatot árasztott.
    + A skillfelépítés - jobban átgondoltabb lett, mint legutóbb. Több játékstílus, nagyobb újrajátszhatósági faktor.
    + A zene - összességében jobb, mint az eredeti HK, ezt meg merem kockáztatni. Itt néhány kivételével az egész OST ment a favoritok közé Spotifyn, ami videojáték mértékkel is egyedülálló nálam.

Ami nem tetszett:
    - Mobok stílusa - ezt máshol is olvastam, és sajnos igaz - rengeteg a repülős mob, amiért utána kell csapkodni, rossz játékmechanikai döntés. Sajnos nem nehezít, hanem hihetetlenül idegesítő tud lenni. Abszolút negatívum.
    - Bonyolult, nehéz platforming hiánya. A HK White Palace után vártam valami hasonlót, sajnos nem kaptam meg. Talán majd egy DLC-ben.
    - Nekem picit könnyű volt ez a játék HK után (főleg a bossokat illetően), vannak kicsit imba toolok, bár ez nagyon szubjektív.

Nekem összességében ez picit jobban tetszett mint az eredeti HK. Tartalmasabb, Hornet abszolút szerethetőbb karakter volt nálam, és igazi lelke van a játéknak, amiről az art dizájnnak és a zeneszerzőnek egy hatalmas piros pont jár.

Sajnálom hogy vége lett, néhány összegyűjteni való van még, és utána majd jöhet a steel mode...azt viszont meg merem kockáztatni, hogy a steel mode nehezebb lesz, mint az eredeti HK-ban.

Egy élmény volt!

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés