- eBay-es kütyük kis pénzért
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- GoodSpeed: Bye PET Palack, hello SodaStream
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- sziku69: Szólánc.
- Gurulunk, WAZE?!
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
Aktív témák
-
Cathfaern
nagyúr
OFF
Sorry ezért a hsz-ért, de elszállt az utolsó hsz-em, s szeretném ha ez a topic benne lenne
ON -
kolam
csendes tag
Hali!
DC kliens Linux-hoz tobbféle is van tudomásom szerint. Én a ''dcgui'' -t használom, tökéletesen működik ( UHU 1.0 alatt, 1.1-el még nem próbáltam) .
És fordítani se kell ha nem muszáj, ugyanis elég sok program UHU-s csomagja elérhető ( pl. [L]http://ubk.uhulinux.hu[/L] )
a dcgui-hoz két csomag kell: először fel kell rakni a ''dclib'' csomagot majd magát a ''dcgui'' csomagot, célszerű ha a verzió számuk megegyezik.
Én most pl. a 0.2.19 verziókat használom, de van már 0.2.20 is úgy láttam. Emlékeim szerint (már vagy fél éve raktam fel) néhány már meglévő csomagot mintha frissíteni kellett volna hozzájuk, de ezt ha pl. a ''Kpackage''-val rakod fel ki fogja írni, és akkor nyilván először azokat kell frissíteni újabb verziókra, és utána tudod felrakni a dcgui-hoz szükséges csomagokat.
üdv.
[Szerkesztve] -
Cathfaern
nagyúr
-
Cathfaern
nagyúr
Előbb utóbb mindenképp bele fogsz ütközni a program fordítás nehézségébe (ami annyira nem is vészes). Ettől függetlenül nem mondom azt, hogy maradj az UHU-nál (már csak azért sem, mert állítólag a most kijött rc7-et, ami lényegében azonos a végleges 1.1-el, sikerült megint elrontani :()
-
-
-
ráadásul a linuxforumon se tudok hozászólni már vagy 3 napja.
valaki nagyon nem akarja, hogy linuxos legyek.
/biztos a szemüveges krapek keze van a dologban/ -
lehet fel kéne raknom egy másik linuxot.
-
válasz
dr_strange #120 üzenetére
hello!
én is mindent igy csináltam. a 10. pont kivételével./ez mi?/
a hibaüzeneteket hol lehet visszaolvasni? logolja valahol? -
dr_strange
senior tag
na jó, dcgui-qt telepítése forrásból, linux alá:
1. ellátogatni ide: http://dc.berlios.de vagy dc.ketelhot.de
2. download menüpont -> select your OS -> source -> source -> dc-0.2.21.tar.gz letölt
3. megjegyezni, hova töltötte az állományt
4. kilépés X-ből, vagy terminál nyitása (konsole/xterm/aterm/gnome-terminal)
5. cd oda, ahol a letöltött állomány van
6. tar zxpvf dc-0.2.21.tar.gz
7. kapsz két könyvtárat benne a forrásokkal, egyik dcgui-qt, másik dclib néven
8. először a dclibet kell lefordítani, ezek az osztott könyvtárak ( á la .dll)
9. cd dclib-0.2.21
10. su / jelszó
11. ./configure
12. make
13. make install
14. cd ..
15. cd dcgui-qt-0.2.21
16. ./configure
17. make
18. make install
19. exit
Ha minden lefutott hiba nélkül, akkor az /usr/bin könyvtárban keletkeznie kell egy futtatható dcgui-qt binárisnak. Ezután a program dcgui-qt paranccsal indítható konzolból, ill. csinálhtsz nek ikont stb.
Ha valahol hiba van a folyamatban, kéretik a PONTOS hibaüzenetet kiírni/kikopizni és ide beírni, mert a ''lefutott egy csomó szöveg, aztán nemtom mi volt'' típusú leírásokkal senki sem tud kezdeni semmit.
Feltételezem, hogy kde van a gépeden, akkor pedig QT is van, mivel ez előfeltétele a dcgui-qt működésének. -
escie
őstag
én próbálkoztam, még az 1.0 idején dc++-szal, már nem emlékszem melyik klienssel, de talán ezzel...
most a nemrégiben, 1.1 alatt megint kellett volna, fel is telepítettem, de valami gond volt, valószínüleg csak nem én tudtam használni...
szóval próbálkozz csak tovább, mert működnie kell!
olvasgasd sokat a dokumentációkat, nálam ez segített. :)
amúgy mikor írja ezeket ki?
a configure futása közben?
mert ha igen akkor valszeg függőségi gondok lehetnek...
[Szerkesztve] -
a dc++ linuxos megfelelőjét használja valaki uhu-linux-al?
ez valami dctc vagy mi a dcgui csak az x-es kezelő felülete.
én csak itt sóvárgok utána.
lefut egy rakás sor: yes, no pass,...
néha látni error-al kezdődő sort is.
fingom nincs, hogy hogyan tovább. -
Cathfaern
nagyúr
Viszont ha már itt vagyunk, lenne egy-két kérdésem:
Megpedig, hogy hogyan lehet linux alatt telepített programot uninstallálni? Ha a disztrib csomagkezelőjéből csinálom, akkor OK, nincs gond. Ellenben ha másként, akkor igen: Ugyanis ha .rpm-ből telepítek, akkor elméletileg az rpm -u (vagy vmi hasonló) kapcsolóval lehetne kiadni az uninstall parancsot, gyakorlatilag nálam ez sose működött, mert mindig az mondta, hogy ez az .rpm nincs felrakva (persze ha ezután rpm -i nyomtam, akkor meg azt mondta, hogy a csomag már telepítve van :D).
Ha meg magam fordítom, akkor meg végképp lövésem sincs, hogy mint és hogyan kéne :(
Aktív témák
Hirdetés
- HIBÁTLAN iPhone 14 256GB Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3244
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Eladó iPhone 13 Pro 128GB független alaplap tesztelt
- GYÖNYÖRŰ iPhone 11 Pro 256GB Midnight Green - 1 ÉV GARANCIA, Kártyafüggetlen, 95% Akkumulátor,MS2148
- BESZÁMÍTÁS! ASROCK B550M R7 5800X 32GB DDR4 1TB SSD RTX 3060 Ti 8GB ZALMAN I3 NEO A-Data 650W
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest