Új hozzászólás Aktív témák

• nyunyu

félisten

válasz lotteuntatta #100 üzenetére

Én azt nem tudom pontosan, hogy mi van akkor, ha a szomszédok,utcabeliek feljelentgetik a kocsmát. Gondolom a hangos zene miatt,stb...de hogy bizonyítják, hogy a határértéket túllépte a hangerő?

Olyankor kivonul az onkormanyzat megbizasabol valaki, aztan nekiall mericskelni, hogy a kiszurodo zaj vajon hany dB.

Ha a megengedett hatart tulleped, akkor csendhaboritasert birsag.
    Ha nem, asszem csak a zajszint merest kell kifizetned.

Legalabbis faterom altal uzemeltetett szupermarket szomszedja szorakozgatott egy idoben azzal, hogy hetente ment feljelentest tenni a szerinte tul zajos legkondi miatt.
    Faterom erre 2M-ert kiepittetett egy zajvedo falat a telekhatarra, holott a kapott meresi jegyzokonyv szerint eppen a megengedett szint alatt volt a legkondi hangja.

Persze a feljelentgetes ettol meg nem szunt meg, igy fater odament a szomszedhoz, es kozolte vele, hogy legkozelebb benyujtja neki a szamlat az altala kifizetett meresekrol+feleslegesen felhuzott zajvedelemrol.

Azota kuss van, szomszed megtanulta becsukni az ablakat, igy mar nem zavarja a legkondi hangja. :DDD

De szerintem kerdezd meg a helyi jegyzot, hogy nalatok rendeletileg mi merre hany dB.

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés