Hirdetés

Aktív témák

• Kkocos

tag

Melesleg mea culpa. Elnezest minden programozotol aki oop-t hasznal (ide most azokat sorolom aki nem csak oszedobalja Delphi-ben (ersd mint magasabb programozasi nylev) egy progit, es egy ugyahoz megtervezett adatbazist koordinal vele) hanem aki sajat (esetleg sajat teem) altal kidolgozott objektumokat hasznal.
    Deh azert!!! Ha objektumokat hasznalsz (ersd mint atlagos programozo), hogy mered le a sorok szamaban egy program bonyolultsagat. Feljebb latam par 1-2 ezer soros kodreszekrol irva mint bonyolult. Hat igy ma' nekem is van keszen nemegy "bonyolult" programom. Nem az szamit hany soros a program. 90 szazalekban meg az sem hogy mien gyorsan futt, ha csak az ido nem egy kritikus szempont. Neha meg a memoria igenye sem lenyeges. Szerintem egy programm akkor bonyolult hogyha egyszeruen (ersd atlathatoan, folosleges elenorzesek, iterblokkolok nelkul) old meg egy bonyolult temat. Csak ranezel es maris latod hogy mit is akar (persze csak ha te a problemat is erted, maskulomben hogy is alhatsz neki a karbantartasahoz???)

Aktív témák