- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- hcl: Kelj fel komám, ne aludjál
- bambano: Bambanő háza tája
- Gurulunk, WAZE?!
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Geri Bátyó: B550 szűk keresztmetszet, de mi és miért?
- Szoszo94: Xiaomi Mi Router 3G - Padavanra fel!
-
LOGOUT
Ez itt, az elektronikával hobbiból foglakozók fórumtémája.
Lentebb összegyűjtötttem néhány elektronikával kapcsolatos, hasznos linket.
Új hozzászólás Aktív témák
-
ratkaics
senior tag
válasz
Dr. Szilikát #98280 üzenetére
Valószínűleg igazad lesz, mert amennyire meg tudtam ítélni a NYÁK-ból ilyen kötésben vannak.
Köszi szépen!
Megpróbálok rajtuk majd kapacitást mérni. Bár tartok tőle, hogy nem ott lesz a hiba.
Van a panelon két tranzisztor és pár dióda, meg egy két tekercs. Ezeket próbáltam ellenőrizni, nem találtam meg a hibát.
Meg van rajta még két "komolyabb IC, amiket nem tudom, hogy pontosan mit csinálhatnak, de attól tartok, hogy azokkal lesz baj. Persze felirat semelyik alkatrészen sincs.
Amúgy egy ilyen készülékről van szó.
A hibajelenség az, hogy csak egy piros LED világít rajta és nem csinál "ménkűt". Kicsit több mint két éves és nem történt semmi vele, egyszer csak nem működik. Nem gondolom, hogy ennyit kéne bírnia egy ilyen készüléknek.
A masina belsejében nem látok semmilyen hibás alkatrészre utaló jelet, nem is büdös, meg ilyesmi. A transzformátor tekercsei nem szakadtak és nem zárlatosak, a diódák jók, a tranzisztorokon és normális értékeket mérek.
Van esetleg valakinek egyéb ötlete, hogy egy magamfajta hobbista hogy tudna a nyomára akadni a hibának?
Vagy esetleg tudtok ajánlani valaki hozzáértőt Győr környékén? -
ratkaics
senior tag
válasz
troll81 #98278 üzenetére
Ha be szkennelem, akkor ez jön ki belőle.
-
ratkaics
senior tag
Sziasztok!
Tudnátok segíteni, hogy ezen a képen mik azok a citromsárga téglatest alakú alkatrészek? Az alany egy villanypásztor.
Köszi előre is minden segítséget!Kellemes Karácsonyt Kívánok Mindenkinek!
-
ratkaics
senior tag
Sziasztok!
Ezt a makita csatlakozót be lehet szerezni épeszű áron Mo-n? Nekem nem igazán sikerült.
-
ratkaics
senior tag
Sziasztok!
Ebbe a csatiba kellene dugót találni.
Milyen néven keressem? -
ratkaics
senior tag
válasz
tordaitibi #90617 üzenetére
Köszi a tanácsokat, próbálkozok tovább.
Neked is köszi Dr.Szikikát! -
ratkaics
senior tag
Sziasztok!
Lehet, hogy nem a legjobb helyen teszem fel a kérdésemet, de nem találtam job topikot.
Szóval a problémám az, hogy van egy jó régi traktorunk, amin nem világít a "töltés" lámpa. Sokáig jó volt, aztán volt egy kis probléma az irányjelző relé környékén, azt megoldottam, de most a "töltés" lámpa nem funkcionál, az izzó jó. Próbáltam méricskélni a dolgot, és ha jól értem, akkor ez úgy működik, hogy a gyújtás be van kapcsolva, akkor az izzó egyik lába kap egy +-t. Ezt ki is mértem, ez megvan. A másik lábat pedig a generátor "tesz testre", addig amíg nem termel villanyt. He beindul a motor és a generátor el kezd tölteni, akkor azon a lábon is megemelkedik a feszültség így az izzó "kialszik.
A multiméter a generátoros szálon nagyon kis ellenállast mutat a test felé, amikor áll a motor, de az izzó mégsem világít.
Mi lehet a probléma? -
ratkaics
senior tag
Sziasztok!
Meg tudjátok mondani, azt, hogy milyen fajta érintkező van ebben a csatlakozóban?
-
ratkaics
senior tag
válasz
Scroll Lock #89638 üzenetére
Köszönöm!
-
ratkaics
senior tag
Sziasztok!
Gyermek játékokban található kis hangszórót hol lehet kapni?
Ehhez hasonló kellene, csak itt azt írják, hogy ez fejhallgatóba való, ezért szerintem kicsit nagyobb, mint, ami nekem kellene. -
ratkaics
senior tag
válasz
Dr. Szilikát #88266 üzenetére
Létezik az XL4015-höz hasonló áramkör, amit buszon keresztül, vagy valamilyen analóg, vagy PWM jellel lehet állítani (kimeneti feszültség, áramerősség)?
-
ratkaics
senior tag
Sziasztok!
Olyan fordult meg a fejemben, hogy kellene egy CTEK MX5.0-hez hasonló "okostöltőt" készíteni, olyat, ami egyszerre 4 (egymástól független) akkumulátort is tud tölteni. De nem találtam hasonló projektet sehol a neten.
Tudtok esetleg hasonló témáról infót/leírást valahol? -
ratkaics
senior tag
válasz
Dr. Szilikát #87270 üzenetére
Nagyon köszi mindenkinek!
-
ratkaics
senior tag
Sziasztok!
Úgy néz ki, hogy tönkre ment ez a kondenzátor.
Hol kaphatok ilyesmit.
A készülék egy villanypásztor.Köszi előre is mindenki segítségét!
-
ratkaics
senior tag
válasz
Attix70 #65045 üzenetére
Sziasztok!
Egy ilyen kapcsolóra lennem szükségem (mert ennek szétment a belseje
).
Tudtok segíteni abban, hogy hol érdemes beszerezni? Akár helyettesítő kapcsoló is jó, nem muszáj pont ilyet.
Az uk.farnell.com-on találtam, de nem pont olyan (bár szerintem jó lenne) és elég húzós az ára, plusz a posta sem lenne olcsó.Köszi előre is mindenki segítségét!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- The First Berserker: Khazan
- Házi hangfal építés
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Már elérhető a PIONER című MMOFPS demója
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- TCL LCD és LED TV-k
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Nintendo Switch 2
- Honor Magic V2 - origami
- További aktív témák...
- Csere-Beszámítás! Asus Tuf Gamer laptop! R7 3750H / GTX 1650 / 16GB DDR4 / 500GB SSD
- Azonnali készpénzes GAMER / üzleti notebook felvásárlás személyesen / csomagküldéssel korrekt áron
- AKCIÓ! Gigabyte AORUS 16X (2024) Gamer notebook - i7 14650HX 16GB RAM 1TB SSD RTX 4070 8GBWin11
- Targus Universal USB 3.0 DV1K-2K Compact docking station (DisplayLink)
- Apple iPhone 13 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged