Hirdetés
- Szólánc.
- Asszociációs játék. :)
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- POCO X6 PRO 5G VS Samsung Galaxy A54 - AnTuTu v10
- Fűzzük össze a szavakat :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Milyen mosógépet vegyek?
- Öregszem
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
-
LOGOUT.hu
Ez itt, az elektronikával hobbiból foglakozók fórumtémája.
Lentebb összegyűjtötttem néhány elektronikával kapcsolatos, hasznos linket.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Winner_hun
titán
-
PLaci58
addikt
válasz ABnormal #7067 üzenetére
A forgó kondi mellett vagy 2 kis kondenzátor lett kicserélve vagy 2 tekercs lett megváltoztatva. Ennek a másik oldalon látszania kéne, hogy mit forrasztottak.
A tekercsnél kb. 1,5 menettel kevesebb, a kondiknál kb. 30 pF-al kisebb kell a jelenlegi magasabb frekvenciához.
Vagy a tekercsek vagy a kondik!"Nincs végzet, csak ha magad is bevégzed!"
-
DuplaZso
aktív tag
válasz ABnormal #7067 üzenetére
Készülék pontos típusa ? Hátha lehet hozzá rajzot túrni...
Az a függöleges kapcsolósor milyen mechanikai elemhez van kapcsolva a gépezetben ? Mechanikus hullámváltóhoz a kezelőszerveknél ?Csak mellékes észrevétel : a kép bal oldalán a piros vezeték az átkötésre van forrasztva. Van tudomásod róla, hogy javította bárki a készüléket ?
És jó volna néhány kép a forrasztási oldal felől is, különböző szögekből. Esetleg kiderülne, mely alkatrészeknél történt netán beavatkozás.
-
pc-user
senior tag
válasz ABnormal #7078 üzenetére
A bátyámnak volt MK 27-ese, de volt szerencsém ismerni a 25-öst is egyik szomszédunk jóvoltából... Elég nyávogós volt a hangja, ehhez képest a 27-es szerintem sokkal jobb készülék volt.
És úgy emlékszem, hogy a 27-eshez adtak gyárilag egy sárga BRG (demó?) kazettát is.
-
Shono
aktív tag
válasz ABnormal #7085 üzenetére
OK. Akkor: A kép amit küldtél az az AM antenna, semmi köze az egészhez.
Ha szerencséd van, akkor pontos típus alapján találsz kapcsolási rajzot a neten.(Akkoriban még mellékeltek is az elektromos cuccokhoz, lehet a pincében/padláson megtalálod)
Ha még nagyobb szerencséd van, a kapcsolási rajz alapján megtalálod azt a potmétert, amit tekergetni kell az FM frekvencia beállításához. Ha jól értem, a 66-72Mhz sávra szeretnéd visszaállítani.
Ha nem ilyen rendszerű a cucc, akkor kell lennie valami utólag forrasztott elektronikának ami modulálja az egészet az új rendszerre. Azt kiveszed és kapcsolási rajz alapján vissza tudod állítani.
Ha írsz pontos típust, utánanézek. -
DuplaZso
aktív tag
válasz ABnormal #7089 üzenetére
Isten ments, el ne kezdd tekergetni őket !
Mellesleg poti (trimmer) csak egy van azon a lapon, az is nagy valószínűséggel az FM-sztereó vétel beállítására szolgál. Azon kívül a hangoló forgóján van még 4 trimmerkondi, azokat sem kéne eltekergetni. A többi az tekercs.
A ferritrúdon lévő litzének pedig semmi köze az URH oszcillátorkörhöz.
Csakcsak kéne kép arról a nyavajás forrasztási oldalről, hátha kiderül belőle valami.
Elég szűziesnek néz ki a nyák ezen a képen, meglehet, hogy nem hozzáraktak, hanem kicseréltek benne alkatrészt.Vagy már jól széttekergetted szegény berendezést ?
-
PLaci58
addikt
válasz ABnormal #7089 üzenetére
NEEEE tekergesd!
Ha nem sürgős, akkor megcsinálom, de a jövő héten nem vagyok elérhető, hacsak ki nem hozod Tokajba
A forgó kondi mellett van 2 kis kondi (fekete pött a tetejükön, átellenes sarokban) vagy azokat cserélték ki, vagy a 2 átlátszó tekercstesten levő tekercset, vagy egyszerűen tettek bele vasmagot. Így messziről nehéz eldönteni. Mindenképpen a forgó kondi (kocka, tetején 4 réz csavar) környékén csinálták. Még az is lehet, hogy gyárilag így került forgalomba. Volt olyan, hogy a behozott készülékeket egyből szervízben áthangolták és úgy kerültek a boltba.
Ha eltekergeted a KF-eket én nem tekergetem vissza (azok a szép színes tekergetésre csábító fémházas dolgok)!DuplaZso!
Antenna erősítőhöz nem értek !PC-USER
Az MK-29 még megvan :-)
Azt hittem nem érdekel és visszavittem a pinvébe.
Az MK-25 az nagyon gagyi volt. A 21-23 még egész jónak volt mondható.[ Szerkesztve ]
"Nincs végzet, csak ha magad is bevégzed!"
-
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz ABnormal #14218 üzenetére
Elnézve a nyákot, nem javaslom azoknak a sárgáknak a kicserélését, mert szét fog menni a nyák.
70 valahányban gyártott Pio erősítőmben már csaknem légszerelni kellett az új puffer kondikat, mert nem a réz megadta magát, abban is ilyen nyák van.Nincs más - csak egy szál gitár - szidom a rendszert - forradalmár. - Én vagyok egyedül 88 telén. (Auróra)
-
őstag
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz ABnormal #14221 üzenetére
Ténylegesen hány voltról megy az erősítő? Én spec még nem láttam 63V feletti puffer kondit kiskerben.
totya694: azt volt szerencsém élőben látni és szerelni is, csak döglött volt szegény. Egyik idős tanár úr azonnal el is kobozta magának, hogy majd ő megjavítja.
[ Szerkesztve ]
Nincs más - csak egy szál gitár - szidom a rendszert - forradalmár. - Én vagyok egyedül 88 telén. (Auróra)
-
őstag
válasz ABnormal #14226 üzenetére
Én ha saját célra használok valamit akkor nem mindig "első" szempont a látvány.
Be lehet ott építeni nagyobb fizikai méretekkel rendelkező elkókat is csak nem a helyére.Léteznek szép/hasznos tartó profilok amik segítségével más helyre is beszerelhetők.
Utána meg feladni egy hirdetést,hogy pontosan milyen kondikat is keresel és amikor meglesznek akkor vissza alakítani eredeti állapotára...Üdv:Attila
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Microsoft Office Home & Business 2024 PC/Mac EP2-06638
- Samsung s22 garanciás
- GAMER PC: Új i7-12700KF/14700KF - Új RTX 4060 Ti - Új 16/32GB DDR4 - M.2 NVMe SSD - GAR/SZÁMLA!!!
- Eladó Xiaomi Redmi Note 11 Pro LTE !
- Gamer PC // i7 8700 // RTX 3070 // 16gb 3200MHz RGB ram // vízhűtés // SSD+HDD + Ajándék billentyű
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs