- [K2]: A vagyonvédelmi rendszerszerelővé válás rögös útja
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Szoszo94: Xiaomi Mi Router 3G - Padavanra fel!
- droidic: A Coffee Lake titkos nyolcmagos processzora – CC150
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- GoodSpeed: Samsung Galaxy S24 FE - tapasztalatok
- Argos: PH!arckép
- weiss: Pant* rant
-
LOGOUT
Ez itt, az elektronikával hobbiból foglakozók fórumtémája.
Lentebb összegyűjtötttem néhány elektronikával kapcsolatos, hasznos linket.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Dr. Szilikát
őstag
válasz
Jarod1 #98963 üzenetére
A MOSFET Source ellenállása, egy keresővel talált példán keresztül, ami más áramkör, de a lényeget szemlélteti.
Ilyenkor előbb zárlatos lesz a MOSFET, aminek oka lehet néha a szekunder dióda zárlata is. Hiába az ellen véd az IC elvben, de nem mindig. Vagy kiszárad az IC tápszűrő kondija és amiatt lesz vége.
Itt is látszik 3 párhuzamos ellenállás, ami a zárlat miatt kiég, sőt ilyenkor a megemelkedett feszültség visszahat az IC áramfigyelő lábára (4), emiatt garantáltan el szokott szállni az is.
Rutinmunka egyébként a javítás, egyszerű áramkör, ezek a PWM IC-k is gyakran egy kaptafára mennek. Korábban én már ismertem pár típust, amiből tudtam, hogy mit lehet betenni helyette, de már elfelejtődtek, mióta nem nagyon foglalkozom a témával.
Itt nem arról van szó, hogy olcsó modul, de sok TV-táp, vagy mosógép stb. is hasonló felépítésű, amit már érdemes / gazdaságos megjavítani, miután egy nagyobb, drágább alaplap része.
Új hozzászólás Aktív témák
- Újszerű Asus ROG Strix G16 G614 -16" WUXGA 165Hz - i5-13450HX - 16GB - 512GB - RTX 4050 -1,5 év gari
- Telefon felvásárlás!! iPhone 14/iPhone 14 Plus/iPhone 14 Pro/iPhone 14 Pro Max
- LG UltraGear Gaming Monitorok: KÉSZLETKISÖPRÉS -30%
- Motorola Razr 50 256GB 12 hónap garanciával
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 5600X 16/32/64GB RAM RTX 5060 8GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest