Hirdetés
- ASUS Maximus VIII Ranger Z170 6-7-8-9-10 gen támogatás (Coffeetime mod)
- DFI és DFI Lanparty gyűjteményem
- Möbelix Milan íróasztal - a tapasztalatok összeszerelés után
- Keychron V6 Max (HU) Mechanikus vezetéknélküli billentyűzet (Bluetooth, RF, USB)
- Újjászületés: szombattól új szerverkörnyezetben a PROHARDVER!
- lionhearted: Telekom TV Mikrotikkel
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Gátoljuk meg játékaink halálát!
- eBay-es kütyük kis pénzért
- sziku69: Szólánc.
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Victoryus: Hp T630 thin client, htpc
-
LOGOUT
Ez itt, az elektronikával hobbiból foglakozók fórumtémája.
Lentebb összegyűjtötttem néhány elektronikával kapcsolatos, hasznos linket.
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
#68216320 #82623 üzenetére
Én nem értem az egész koncepciót.
Van egy fokozat, nevezzük B-nek.
Ennek van egy zaja, pl. 80dB.
Elékötsz egy fokozatot, legyen A.
A-nak legyen a zajszintje 100dB.
Semmi nem változik, B zaját ugyanúgy hallod. Esetleg felerősíti A zaját is. Akkor lenne értelme ha A valóban igen kiszajú és B-t az erősítése csökkentésével be tudnád állítani alacsonyabb zajú munkapontba.
Valamint egy magnó, mégha hallható is az alapzaja, ha egy üres szalagot futtatsz már iszonyatosan megnő a zaj vagyis az erősítő zaja elvész a szalagzajban, ki se lehet hallani. -
Dr. Szilikát
őstag
válasz
#68216320 #82623 üzenetére
Ráírni bármit lehet, általában külsőségekből lehet sejteni, ha nem olyan, mint az eredeti. De attól nem erősít többet szerintem, az áramkör egyébként is negatívan visszacsatolt azáltal, hogy nálad hiányzik a Cs kondenzátor:
Ez a kondenzátor, amennyiben akkora kapacitású, hogy a hangfrekvenciát tekintve rövidzárként vieslkedik, a fokozat erősítése maximális lesz, illetve még akkor is befolyásolja a drain-ellenállás. A kondi hiánya viszont negatív visszacsatolást képez, illetve az erősítést beállítja / lecsökkenti nagyjából 15-re.
Egyébként áramgenerátorként bekötve ki tudod mérni az eszközre jellemző áramot, ami képezhet összehasonlítási alapot:
Új hozzászólás Aktív témák
- Game Pass Ultimate előfizetés azonnal, problémamentesen, méghozzá OLCSÓN! Immáron 8 éve!
- Corsair HS35 ( v1, nagyobb fülpárna méret) Stereo Gaming fejhallgató
- ÚJ Xiaomi Mi Robot Vacuum Mop Essential robotporszívó feltörlő 2db 1999 Ft
- Kaspersky, BitDefender, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 mini 256GB Black-1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS3626, 100% Akkumulátor
Állásajánlatok
Cég: NetGo.hu Kft.
Város: Gödöllő
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest