Hirdetés
- MasterDeeJay: Harc a DDR5 árak ellen
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Sapphi: StremHU | Source – Self-hostolható Stremio addon magyar trackerekhez
- Luck Dragon: MárkaLánc
- droidic: [Memory Leak] Az agy defragmentálása
- bambano: Bambanő háza tája
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
-
LOGOUT
Ez itt, az elektronikával hobbiból foglakozók fórumtémája.
Lentebb összegyűjtötttem néhány elektronikával kapcsolatos, hasznos linket.
Új hozzászólás Aktív témák
-
atesss
addikt
No jó, de azért ne tartson a lehetségesnél 2x tovább egy 4Ah-s töltése...
Közben egy kicsit utánanéztem én is a támának, és van pl. az UC3906 IC, ami erre elég elterjedt. Pl. : [link] és oldalt a "Termékeink" közt az "Akkumulátor töltő" (vagy [link]).
Az mondják, a Rádiótechnikában (majd letöltöm este
) meg részletesebben írnak a működésről.
Az nem baj, ha egy kapcsoló (vagy inkább potméter, hogy pl. ne csak 2-3-4, hanem pl. 3,5Ah-s akksihoz is a lehető legjobb legyen) kell a beállításhoz, csak utána automatikus legyen a töltési folyamat.
Egy fesz vagy árammérő panelműszer is kellhet bele mondjuk.
Sajnos az IC 2000Ft bruttó a RET-nél, de ez talán elég jó lenne erre a célra.
A Lomexben van UC2906, ami valószínűleg nem sokban különbözik, de ezt meg kéne még nézni. De ez is 1700 bruttó.Lehet mégsem lenne így olyan olcsó, de akkor legalább tényleg jó legyen, ha már úgyis drága.

Meg találtam egy "12V/20A-es tirisztoros automata ólom-savas akkumulátortöltő" -ről is egy elég komoly leírást: [link]
Itt a töltési üzemmódokról, kiméletes töltésről, rosszabb állapotú akksik (ilyenre is lehethogy lenne használva ! ) lehető legjobb kihasználásáról, kíméléséről, stb. elég sokat "értekezik".
Ez mondjuk csak 20Ah-tól használható, de az elmélet hasznos lehet azért kisebb akksikhoz is. Vagy a zselések ilyen szempontból különböznek valamiben lényegesen ? Én úgy tudom csak a gondozásmentességben (savat nem kell figyelgetni) + a döntött pozícióban való használhatóságban van alapvetően különbség.
Új hozzászólás Aktív témák
- Lenovo Legion Pro 7 16IAX10 Intel Core Ultra 9 275HX/RTX 5070 Ti/64GB RAM/1TB SSD eladó BONTATLAN!!!
- Lenovo Legion 9 18IAX10 Intel Core Ultra 9 275HX/RTX 5080/64GB RAM/2TB SSD eladó BONTATLAN!!!!!!
- AMD Ryzen 5600X/Radeon RX 6800 16GB/32GB DDR RAM/1TB SSD konfig eladó
- Bomba ár! Dell Latitude E7270 - i5-6GEN I 8GB I 256GB SSD I 12,5" HD I HDMI I CAM I W10 I Gari!
- Bomba ár! Dell Latitude 7490 - i7-8GEN I 16GB I 256SSD I 14" FHD Touch I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- LG 40WP95XP-W - 40" NANO IPS - 5120x2160 5K - 72Hz 5ms - TB 4.0 - HDR - AMD FreeSync
- HIBÁTLAN iPhone 14 Pro 128GB Space Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen
- Telefon felvásárlás!! Apple Watch Series 6/Apple Watch Series 7/Apple Watch Series 8
- Samsung Galaxy S24 Ultra / 12/256GB / Kártyafüggetlen / 12HÓ Garancia
Állásajánlatok
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi
Cég: ATW Internet Kft.
Város: Budapest
) meg részletesebben írnak a működésről.
ekkold