Hirdetés
-
LOGOUT.hu
Ez itt, az elektronikával hobbiból foglakozók fórumtémája.
Lentebb összegyűjtötttem néhány elektronikával kapcsolatos, hasznos linket.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Dr. Szilikát
őstag
válasz sisi22 #82137 üzenetére
Ha ez nagyon célom lenne, valami kompresszort kerítenék, gondolom, amivel jobban oda lehet csapni. Egyébként a száraz por egyáltalán nem vezet, nem jelent kockázatot, még nagyfeszültségen sem.
Régen tartotta magát a legenda, hogy képcsöves TV-nél hű meg ha, borzasztó dolgok lesznek az áthúzott portól. Ezzel szemben én 20 éves képcsöves praxisban nem láttam mást, mint jótékony szigetelő port. Megjegyzem, az igazán nagyobb feszültségű részek amúgy is szigeteltek (anódfeszültség 20-30 kV), inkább a fókuszfeszültség áramköre, túlfeszlevezető szikraköze, ami szabadon szokott lenni (pár ezer V), ott szoktam látni kiváló szigetelő porokat, ami életében soha nem húzott át.
Ha párával telítődne, abból bizonyára lehetnek gondok, de ilyet sem láttam. Talán nagyon extrém példa volt egyszer, amikor dohányzós-kormos lerakódásból lett valami gond, de tényleg kuriózum számba ment.
Törpefeszültségen ehhez képest vicc az egész.
[ Szerkesztve ]
-
őstag
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Öregszem
- Steam, GOG, Epic Store, Humble Store, Xbox PC Game Pass, Origin Access, uPlay+, Apple Arcade felhasználók barátságos izgulós topikja
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Milyen légkondit a lakásba?
- Robotporszívók
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Projektor topic
- Mesterséges intelligencia topik
- OFF TOPIC 44 - Te mondd, hogy offtopic, a te hangod mélyebb!
- További aktív témák...
- HP EliteBook 845 G8 Tartós Fémházas Laptop 14" -60% Ryzen 5 Pro 5650U 6mag 16/512 FHD IPS Matt LTE
- HP EliteBook 845 G7 Fémházas Laptop 14" -45%Ryzen 5 PRO 4650U 16/512 FHD IPS SURE VIEW
- HP Elitebook 840 G8 i5 1145G7 / 32GB / 512GB / hibátlan!
- Nethome Plus, klíma wifi modul
- LG OLED55C12LA 2 ÉV GYÁRI GARANCIA
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest