- Ivqkzy-: Eddig
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- Ivqkzy-: 2. gépem
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Steven: Sokat utazó kávéfüggők ide!
-
LOGOUT
Ez itt, az elektronikával hobbiból foglakozók fórumtémája.
Lentebb összegyűjtötttem néhány elektronikával kapcsolatos, hasznos linket.
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
válasz
baly81 #78854 üzenetére
Vissza kell melegíteni, régebben hőlégfúvóval csináltam, de azzal elég felemás eredmények születtek, néha megolvadt a szalagkábel és kuka lett az egész. Most már úgy csinálom, hogy egy vastagabb lapból egy csíkot (füzetborító pl) rakok oda ahol az üveg/panel és a kábel találkozik, és a pisztolypáka hegyet vegighúzom (és közben nyomom is rá) a papíron, így nem olvad meg a fólia. Nem szabad túl sokáig melegíteni a hegyet, de keveset se mert akkor hatástalan. (kb. 1 mpig nyomod majd elengeded a páka gombját,majd elölről az egész) Rá kell érezni. Ha már színeződik a papír a hőtől kb jó. De ez inkább csak akkor ha minden mindegy, bár eddig elég sok kidobásra ítélt cuccot sikerült így feléleszteni, gameboy, vérnyomásmérő, óra, telefon, és mind működik amai napig is. Igaz a vérnyomásmérőn mégegyszer meg kellett csinálni, mert ott még bátortalan voltam.
Nem akartam eddig szólni róla, mert könnyen ki lehet végezni vele örökre a dolgokat, semmilyen felelősséget nem vállalok a dologért.
CSAK SAJÁT FELELŐSSÉGRE!
-
Dr. Szilikát
őstag
válasz
baly81 #78854 üzenetére
Ha melegítéssel ragasztható, vannak ilyen technikák:
https://www.aliexpress.com/wholesale?SearchText=LCD+cable+welding+tool
Tehát a hőálló szilikongumi segítségével viszik át a hőt és a páka legyen szabályozható hőmérsékletű. Bár a linken nem csak olyan szerepel, viszont aránylag gyenge, 40 W-os páka, ami a gumin keresztül talán nem okoz kárt.
Egyébként 40 W nem olyan kevés, mint hinné az ember, régen a Minifor páka csak 20 W-os volt, de lehetett vele ügyködni.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Egyedi PC összeszerelés Tökéletes színséma, prémium kábelmenedzsment, alkatrészfestés!
- Lenovo Ideapad 330S-15IKB / I5 /20GB RAM / GTX 1050 / M.2 SSD
- Gamer PC - i3 12100f, RTX 3070 és 16gb DDR5 + GARANCIA
- Lenovo ThinkPad T14 Gen 5 Ultra-I7/64GB/512SSD/Érintőképernyő/garancia
- Lenovo ThinkPad T14 G3 I5-1245U/32GB/1TBSSD/Érintőképernyő/Garanciás.
- DDR5 16GB 8GB 32GB 4800MHz 5600MHz RAM Több db
- Bomba ár! Dell Latitude 5430 - i7-1255U I 16GB I 512SSD I HDMI I 14" FHD I Cam I W11 I NBD Garancia!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i3 10105F 8/16/32GB RAM RX 6500 XT 4GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Fotós felszerelés - Stúdió lámpa / Softbox / Vaku
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged