Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
kcsa
veterán
Az nem derült ki számomra (és máshol sem szúrta ki a szemem idáig), hogy csak Samsung accountba bejelentkezett és/vagy aktív Smartthings app használók - illetve az ő eszközeik - adják le a jelzést a hálózatnak, hogy ilyen eszköz van a közelükben? Ha igen, az sajnos eléggé megvágja a potenciális "megtalálók" számát
Focus MK2/2.5 Haynes könyv eladó.
-
jacis
nagyúr
-
Helga0203
tag
"van viszont olyan olcsóbb lokátor a piacon, amelyik mindkettővel (ios + android) működik"
Melyik ez a kütyü?
[ Szerkesztve ]
-
vacs
veterán
Tehát akkor van ios + androiddal is működő uwb-s kütyü?
[ Szerkesztve ]
(^)(>.<)(^)
-
Mayan
csendes tag
"Egy darab a Samsung kütyüből 17 ezer forintba kerül, ami elég borsos a nyomkövető műfajban, a bevezető akció keretében viszont két lokátor jár ennyiért"
Hol adnak kettőt ennyiért? Samsungnál nem, és google sem talál.
-
Addel
senior tag
-
vilmose33
őstag
Köszönöm a tesztet
A jövő most van
-
Mayan
csendes tag
Kösz! Sajnos úgy néz ki lecsúsztam róla:
A Promócióban Résztvevő Termékek megvásárlásának időszaka: a jelen Promóció keretén belül 2023. október 6. napján 10 óra 00 perctől, 2023. október 31. napján 9 óra 00 percig tudja megvásárolni a Promócióban Résztvevő Üzletek valamelyikében
-
kakuk.tamas
addikt
Kérdés: ez is olyan fos, mint az AirTag, hogy hogyha hosszabb ideig nem csatlakozik a tulaj telefonjára és megmoccan, elkezd csipogni, ezzel felfedve magát?
Mert az AirTagben ez a legrosszabb dolog…Úriember vagyok, az a gecirendes fajta. ~ Győr ~ Apple iPhone 14 Pro ~ Apple Watch 8 Cellular 45mm ~ Xiaomi Mi Electric Scooter 3 ~ EBFEC VIPER MTB2 ~ Telekom 2000/1000 ~
-
jano720
csendes tag
Sziasztok! Nekem is van smarttag2 nyomkovetom. Ha otthon hagyom én meg elmegyek melózni akkor az asszony Samsung A71 teloja révén nem frissíti a poziciojat. Miért lehet ez?
Samsungosokkal is beszéltem már de azt mondták hogy toroljem a teget, majd újra parositsam és majd az megoldja. De sajna nem. Mi lehet a probléma? -
-Maci-
addikt
Sziasztok,
Tegnap vettem egy ilyen SmarTag2-t.
Beállítgattam, szuper minden.
Ma próbából elvitte a párom 10km-re és nem látom. Az utolsó helynek itthon mutatja 27 perccel ez előtt.
Most akkor ez csak BT távolságon belül tudja csak át adni a poziciót?Az Úr megteremtette az embert, a Nokia a mobiltelefont, a BMW pedig a motorkerékpárt. [--o--] The world is flat!! [--o--]
-
Addel
senior tag
válasz mr.tamasbiro #18 üzenetére
Hát igen, az volt odaírvan, hogy november 30 vagy a készlet erejéig.
Kiváncsi lennék mennyi volt a "készlet" ? -
tabletta
tag
Nekem meg ma írtak, hogy jogosult vagyok a másodikra.
A kiszállítás várhatóan 28 munkanapon belül teljesül. -
-Maci-
addikt
Rájöttem. Nincs semmi baja, működik.
A kis eszköz egy ú.n. UWB technológiát támogat.
Lényegében csak olyan eszköztől tud jelet venni, amelyik támogatja ezt a szabványt.
Még alakulóban van a dolog, egyelőre pár felső kategóriás mobil tudja ezt.
Minél nagyobb tömegben mozog a Tag, annál nagyobb az esélye, hogy találjon egy ilyen eszközt. (pl. repülőtér,pláza stb.)
Ez a lényeg tömören.
Részletesebben én sem tudom leírni, olvass utána ha érdekel a dolog.Hozzá teszem:
Én így értettem az olvasottakból és a kis Tag eddigi viselkedéséből. A tévedés jogát fenntartom!!![ Szerkesztve ]
Az Úr megteremtette az embert, a Nokia a mobiltelefont, a BMW pedig a motorkerékpárt. [--o--] The world is flat!! [--o--]
-
BiP
nagyúr
Az a gondom vele, hogy egy 3.5- meg egy 4.5kilós macskára ez még mindig nagy.
Kulcscsomóra, kutyára tökéletes. -
jano720
csendes tag
A z UWB az van a telomba azt a részét értem. Egy nagyon magas frekvenciájú jel a pontos helymeghatarozashoz, de ennek kicsi a hatotavja. Úgy gondolnam sima bluetoot kapcsolattal is tud egy jelet küldeni más galaxy telora hogy HÉJ ITT VAGYOK! És a teló GPS jelekből és Samsung account-okon keresztül megtudom hogy merre van a Tag. De ha ez nem így van akkor ez egy nagyon gáz kis készülék
-
-Maci-
addikt
Hát pedig...
Én elküldtem ma az enyémet az Asszonnyal munkába. Az Ő telefonja nem tudja az UWB-t és előtte sem csatlakoztattam a telójához se BT se máshogy. illetve nem vagyok bejelentkezve a Samsung fiókkal a telójához, sem Ő az enyémhez.
Az idő alatt amég be ért amunkahelyére, nem láttam a tag pozicióját. Miután be ért az irodába, kis idő múlva meg lett a tag....
Én ebből arra következtetek, hogy bent az irodában van valakinek UWB képes telefonja, az észlelte a tag-et.
[ Szerkesztve ]
Az Úr megteremtette az embert, a Nokia a mobiltelefont, a BMW pedig a motorkerékpárt. [--o--] The world is flat!! [--o--]
-
-Maci-
addikt
Illetve még egy gondolat.
Tegnap be ment az Asszony aközeli kis város szélére. Ott, egy vasúti tjárótól jött egy jel. Gondolom ahogy elhaladt mellette valaki egy kompatibilis eszközzel.Az Úr megteremtette az embert, a Nokia a mobiltelefont, a BMW pedig a motorkerékpárt. [--o--] The world is flat!! [--o--]
-
-Maci-
addikt
Persze, hogy kezeli a BT-t. A hozzá társított telefonnal. Hatókörön belül. Mással nem.
Ha BT távolságon belül veszik el valami, amin a tag van, 1 pillanat alatt mutatja a pozit.
BT távolságon kívül marad az UWB és az azt támogató készülékek.Az Úr megteremtette az embert, a Nokia a mobiltelefont, a BMW pedig a motorkerékpárt. [--o--] The world is flat!! [--o--]
-
-Maci-
addikt
Igen.
De szerintem nem lehet csak úgy csatlakozni xyz bt-jéhez, személyes okokból.
Viszont amiben van UWB, azzal annyit tud kommunikálni, hogy küldjön egy jelet azon keresztül. (Pl a cella információkhoz hozzá férhet.)
Gondolom én....
Egyébként, mikor a párom ma el vitte és volt egy jel, arra azt írta ki hogy "egy eszköz észlelte". Tehát nem Ő talált valamit, hanem őt találta meg valami.Az Úr megteremtette az embert, a Nokia a mobiltelefont, a BMW pedig a motorkerékpárt. [--o--] The world is flat!! [--o--]
-
jano720
csendes tag
Az előző smarttegek-ben nem volt uwb csak bluetooth és azok is tudtak pozíciót adni ha egy Galaxy megjelent a közelükben.
Szóval ez nem az UWB sajátossága. Az csak annyi pluszt a igazabol, hogy nagyon pontos helymeghatarozast tud ha már közel vagyunk a teghez. Ez amúgy egy agyon titkosított hálózaton megy, ezért lehetséges hogy más készülékekhez bluetooth-al kapcsolódjon a pozíció miatt. -
-Maci-
addikt
De ma el vitte a párom az enyémet. Neki mindig be van kapcsolva a bt és van aktív netje. A tag az egyik zsebben, a mobil a másikban és nem jött jel.
Szóval akkor nem értem[ Szerkesztve ]
-
7Heads Drago
veterán
Ezt most egy reptéri bőröndbe be lehet rakni vagy se? Ha véletlenül elveszne....
Úgy jól laktam, mint a duda, Hála Neked, egek Ura.
-
vilmose33
őstag
Köszönöm a tesztet Épp ilyesmit nézegettem.
A jövő most van
-
-Maci-
addikt
válasz 7Heads Drago #46 üzenetére
Nem tudom, de én oda fogom tenni. Ezért is vettem.
Egyébként szerintem a tervezők is úgy gondolták, hogy viszi majd az ember repülőre is.
Mellesleg sokan a mobiljukat sem kapcsolják ki.Mai tapasztalat:
BP-n voltunk mély garázsban. El távolodtunk az autótól jó pár háztömbnyire.
Lestem a telefont. Mutatta is végig a helyes poziciót, ahogy valaki el haladt a kocsi mellett.
Én még mindig abban hiszek, hogy az egészet a UWB "csinálja". A BT-nak nem sok köze van hozzá. Szerintem a BT az annyi, hogy ha hatótávon belül van, tudja mutatni a kamera appban élőben, hogy merre menj.
Ergo:
Szuper a kütyü ott ahol minél többen vannak.
Viszont ha pl el szalad vele a kutya a négyszögletű kerek erdő közepén, akkor cseszheted.[ Szerkesztve ]
-
Crafter32
őstag
Én autóhoz és robogóhoz keresnék vmi gps nyomkövetőt ami nem havidíjas és nem kell kötelezően samsung vagy iphone telefon. Neten nézegettem, youtubon néztem tesztet, de minden kütyü havidíjas és lehúzásnak érzem.
Van vkinek ötlete mi a legjobb megoldás? -
-
-Maci-
addikt
válasz szabifotos #54 üzenetére
"Szerintem ez is csak a Bluetooth kapcsolatig működik
"néhány 10m) és onnantól jelzi az utolsó pozíciót, ahol
negszakadt."Nem!!
Olvasd vissza, amiket írtam...Az Úr megteremtette az embert, a Nokia a mobiltelefont, a BMW pedig a motorkerékpárt. [--o--] The world is flat!! [--o--]
-
-Maci-
addikt
válasz szabifotos #56 üzenetére
Áhhh....
Jogos. Benéztem, bocs!Az Úr megteremtette az embert, a Nokia a mobiltelefont, a BMW pedig a motorkerékpárt. [--o--] The world is flat!! [--o--]
-
spect80
senior tag
válasz szabifotos #54 üzenetére
Én úgy értelmeztem a kérdést, hogy a GPS nem magára a műholdas technológiára vonatkozik, hanem a nyomkövetési képességre.
De mindegy is mert ha kiesik a havidíjas megoldás és apple vagy samsung is akkor nem is tudok más alternatívát csak ezt.
Egy-két Honorban és Pixelekben is van UWB, de nem tudom azokat mivel lehet használni. -
kakuk.tamas
addikt
Sok helyen elterjedt pl az épületen belüli navigáció. Plázákban/kórházakban.
Nah, arra tökéletes.Úriember vagyok, az a gecirendes fajta. ~ Győr ~ Apple iPhone 14 Pro ~ Apple Watch 8 Cellular 45mm ~ Xiaomi Mi Electric Scooter 3 ~ EBFEC VIPER MTB2 ~ Telekom 2000/1000 ~
-
Crafter32
őstag
Egy sim kártya még nem gond. Évente 3000 forinttal feltölti az ember és kész.
Én ezt találtam első körben: [link]
A probléma vele az, hogy sokan vmi szolgáltatásként árulják, melyhez brutál havidíjat kérnek. Gyakran pedig csak a termék megvásárlása után derül ki ez havidíjas.
-
Usgyi
aktív tag
Én az árát sokallom kicsit, bár (tudomásom szerint) nem igazán van vetélytársa a piacon. A legtöbb ilyen cucc csak BT alapú. Ha olcsóbb lenne vennék
Samsung Galaxy Z Fold 5 & Samsung Galaxy Watch 5 pro
-
hallerlaller
addikt
Egy gyerekre milyen nyomkövetőt lenne érdemes aggatni mondjuk nagyobb rendezvényeken, hogy ne vesszen el? Xiaomi telefonra, lehetőleg valami olcsóbbat..
Hisense 55U7HQ - Xiaomi 11i
-
BiP
nagyúr
válasz hallerlaller #62 üzenetére
+ érdemes tenni rá karszalagot vagy a nyakába bilétát a telefonszámoddal. Így ha más előbb találja meg, akkor fel tud téged hívni, hogy itt a gyerek.
-
BiP
nagyúr
válasz hallerlaller #64 üzenetére
Nem ismerem ezeket a kütyüket, főleg nem azt, hogyan vizsgázna ilyen helyzetben. Ezért botorság lenne ajánlanom.
Ezért javasoltam egy offline kiegészítő megoldást addig, amíg megtalálod a megfelelő kütyüt. (illetve mellé). Ez nekünk bevált. -
Crafter32
őstag
Én rendeltem 2db ilyet:
Gf-22 Mini GPS Tracker, 2g-4g Compact GPS Tracker, Multifunctional Anti-Lost Burglar Alarm for Car, Motorcycle, Elderly, Children,
1 Pc Mini GF-07 Car GPS Tracker Children / Pet / Car GSM / GPRS / GPS TrackingDevice Real Time Tracking Anti-theft Anti-lost Locator SIM MessagePositionerKiváncsi leszek rá milyen lesz. 9000 ft volt a kettő.
-
Crafter32
őstag
Leírom hátha vkit érdekel, bár a kutya nem fogja olvasni )
Megjöttek a GPS -ek Kínából. GF 07 és GF 22 GPS Tracker. Én a Shein -től vásároltam. Play áruházban letöltöttem az appot és onnan rendeltem, vám nem volt. A teljes összeg 9000 ft körül volt. Vettem hozzá hirtelen YettelSIM kártyát a postán. 500MB adatforgalomat kértem havi 700 forintért mikor regisztráltam a kártyát, mert nem tudtam kell e hozzá. Kábelt adnak hozzájuk, de töltő nincs. Angolul van egy kis leírás, mind a két dobozban különböző. Már belerakni sem egyszerű a Simet, mert nehez szétpattintani a dobozt. Eddig csak a GF 22 probálgattam. Beállításokra ráment jó pár órám mire sikerült vmit elérnem. Olvastam Tolvajkergetők oldalán senkinek nem ajánlja a kütyüt, újabb kicsi kínai vacaknak írják. Valóban nem egy tuti szerkezet, mert nem valódi GPS. Tolvajkergetők is írják szétszedték és nincs benne GPS jel. Az adótornyok alapján lövi be magát. Utcán még ma akarom először kiprobálni. Jellenlegi helyzetemet 5 km -el arrébb írja. SIM kártya berakása után sms-el kell kommunikálni vele. Resetelni kell rajta mindent, új jelszót csinálni és a Playből letölteni az appot hozzá. Ha sikerült keseves munkával végre belépni az appba térképen látni a nem túl pontos helyet és akkumulator állapotát. 12 napot ír egy feltöltéssel. Van rajta 3 led, a GF 07 en nincs, ezen látni hogy éppen mit csinál. Kisebb mint egy gyufás doboz, mágneses. Fel lehet hívni telefonon és picit rosszabb minőségben de hallani mi törtenik a GF 22 közelében. Bár pontatlannak látszik, mégis ha kimész a szobából és átmesz másikba, már feléled az alvó modból azonnal, és van rajta olyan funkció ami felhívja a telefonomat baj van. Ilyenkor ha felveszed a hívást bele lehet hallgatni mi történik a közelben. Jó pár SMS elment a beállításokra, tehát a 9000 forinton felül is vannak tételek. A GF 07 et valószínűleg ajándékba odaadom, az elvileg pár napot bír csak ki készenlétben. Kíváncsi leszek menetközben hogyan viselkedik.
Hirtelen ennyi. Helyesírási hibákért és rossz fogalmazásomért nem tudok felelősséget vállalni, bocsi...
[ Szerkesztve ]
-
Crafter32
őstag
válasz Crafter32 #68 üzenetére
Úgy néz ki a pontosság megjavult, használni kellett csak. Szerintem kb 20m pontossággal belövi a helyet. Persze ettől még nem lesz Garmin belőle, de azért ilyen távolságból már majdcsak látom az autót. Attól függ mire használod, de így abszolút megéri az árát. Még egy aksi teszt kell, tényleg bírja e a több mint 10 napot....
]
vacsaddikt2023-11-16 08:25:07#69Köszönöm.
[ Szerkesztve ]
-
andrisms
aktív tag
Sziasztok
Segítségre lenne szükségem. Van pár Smarttag2-m, azonban két dologra nem találok megoldást:
- random csipogás: néha-néha csipog egyet. tök random módon, nincs bekapcsolva elveszett mód, értesítés hátrahagyásról/megtalálásról, semmi.
- egyik Smarttag2 néha kiírja hogy nagyon alacsony töltöttség, cseréljen elemet. Mikor bemegyek a beállításokba, azt írja elegendő a töltöttség (16-100%). Szóval kicsit ellentétes az infó.Találkoztatok már ilyennel?
-
Leonardo91
senior tag
Ma küldik a ráadás smart tag 2 öt ,tegnap jött a GLS email.
| Samsung Galaxy S24 Ultra Titán 1TB | Galaxy Watch Ultra | Galaxy Tab S8 Ultra |
-
Becksman
őstag
Van egy kutyánk a nyakorvere gondoltam egy ilyet mert mostanság szökik ha nem vagyunk otthon.. a54 telonk van . A teszten úgy értelmezem ez GPS alapú? Tehát bármikor tudom a helyzetet nyomon követni?
Samsung A54 5G 8+256GB
-
Unbaised-Ben
senior tag
válasz Leonardo91 #73 üzenetére
Akkor te időben megrendelted a sok kétes időintervallumon belül, engem felszedtek, én nekem nem jár a ráadás, plusz a smarttaggal valami van mert 10 napja nem küldi el hol van, semmi reakciója nincs semmire. Óriási csalódás, vihetem vissza a samsung üzletbe. Kár, hogy nem vittem vissza a 14 napos elállási időben...
-
pietrrr
aktív tag
válasz Crafter32 #50 üzenetére
Vannak alin GPS-t (és egyéb szenzorokat is) tartalmazó egységek, akár saját akksival is, ezekbe viszont SIM kártyát kell tenned, hogy valamilyen csatornán keresztül el is tudja küldeni neked a pozícióját.
Erre nem feltétlenül muszáj havidíjas előfizu, feltöltőkártyás konstrukció is megoldás lehet, többen kínálnak IoT megoldásokat is. Én pl őket választottam: Things Mobile
GPS egységből a motoromba én a Sinotrack ST915 4G modellt rendeltem aliexpressről. Ennek van viszonylag nagy beépített akksija, cserébe igen bumszli is, szóval elrejteni nehéz. Másfél-két hetente tölteni kell, mert lemerül, szóval autóba inkább áramforrásra köthető verziót ajánlanék, sőt, lehet hogy még motorba is, ha télen is folyamatosan használod.
Egyébként az eszköz jól konfigurálható és alap dolgokra a hozzátartozó mobilos app is használható.
Szerk:
Látom, hogy már te is próbálgattál azóta más eszközöket, azért itt hagyom ezt, hátha a jövőben bárkinek segítség lehet.
Ha esetleg azóta próbáltál mást is, szívesen olvasnám a további tapasztalataid.[ Szerkesztve ]
-
pietrrr
aktív tag
Vannak új tapasztalatok, hogy városban (Bp) hogyan működik? Használható vagy teljesen kiszámíthatatlan?
Alu bringaváz vajon mennyire árnyékolja le? Bicikli trackelésre alkalmas lehet? -
Crafter32
őstag
Köszönöm.
Most amit vettem bevált. Nagy aksi hianyzik belőle, hogy kb 1 hónapot minimum tudjon.
-
Markizmark
addikt
Én is ezzel szívok, gyerek kisbicaján van smarttag2, de nem látom, hogy merre mennek vele, pedig végig az asszonynál van a teló mindennel bekapcsolva (BT, NAVI, net stb.), pedig az ő telója S20 ultra, amiben már van UWB, de annak nem sok köze van ehhez.
Azóta se tudom milyen beállításon múlik ez. Néha van róla jelzés, hogy közeli eszköz érzékelte, de csak teljesen random és ritkán.[ Szerkesztve ]
Mérnökök nélkül a tudomány csak filozófia.
-
jano720
csendes tag
válasz Markizmark #80 üzenetére
Nemtudom mi a probléma vele. Drága cucc ahhoz képest hogy ennyire szarakodni kell vele.
-
Markizmark
addikt
-
Unbaised-Ben
senior tag
nekem a tapasztalatom ezzel a cuccal bő 3 hónapos tesztet illetően hogy kukába való. 3 db különböző gombelem elhasználása után meguntam a szenvedést ezzel. 2hetet bír egy gomb elem, egy ideje csak az íróasztalon hánykolódik ez a bóvli. Házi macskára se jó...
-
vacs
veterán
válasz Unbaised-Ben #84 üzenetére
Köszi szépen a tapasztalatot.
Sajnos én is arra jutottam, hogy nincs valós alternatívája a szifon airtag-nek!(^)(>.<)(^)
-
attila199207
tag
Arra van mód, hogy értesítést küldjön ha megváltozott a pozició? Pl felrakom a bringára és értesítsen ha ellopták a bringát?
-
blueye
veterán
Ha jól látom ebből kimaradt a SmarTag2.
[elindult_a_google_androidos_keszulekkeresoje] -
addikt
sziasztok!
meg tudná valaki mondani, hogy miért csipog 3-at a jeladó? vannak helyek ahol szinte folyamtosan. lehet, hogy ilyenkor csatlakozik egy telefonhoz? az én telefonomat otthon hagytam és a séta során megszámlálhatatlan sokszor csipogott.:)
-
blueye
veterán
1-es csomag Galaxy SmartTag2 fehér a samsung.com-on.
[link] 5 097 Ft -
addikt
szerintem ez lehet a kémkedés megakadályozásra. ha a tulajnál van a smarttag akkor meg tudja válaszolni, hogy miért csipog, de ha pl az autómon találnék így egyet mondjuk felragasztva akkor már egyértelmű , hogy micélt szolgál.
igazából más magyarázatot nem látok rá. gondoltam valaki csak megerősíti vagy esetleg meg tudja cáfolni.:)
-
törölt tag
Tehát ez ez csak Samsung mobillal müködik, az alma alma mobillal, és Androidon mi müködik, ami nem samsung?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Witcher topik
- Új márka bevezetésén dolgozhat a Vivo
- Karácsonyi telefonajánló 2024
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- Melyik a legerősebb Low Profile VGA kártya?
- Indiana Jones and the Great Circle teszt
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Acer notebook topic
- Víz- gáz- és fűtésszerelés
- Windows 11
- További aktív témák...
- Eredeti Gyári Apple 20W PD gyorstöltő adapter 12hó jótállással/számlával
- Google Pixel 8 Pro üvegfólia
- Apple Airtag 4 Pack Bluetooth Nyomkövető, Bontatlan, Új, 4 Darabos Csomagolás, 1 Év Apple Garancia
- Akció! Paidashu 10600mAh, 22.5W Gyorstöltő PowerBank
- Apple Watch Midnight Sport Band S/M, M/L méret 45mm - Újszerű
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest