- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- bitpork: Phautós tali a Balcsinál 2025 Augusztus 2 napján (szombat)
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Gurulunk, WAZE?!
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
LOGOUT
Ez itt, az elektronikával hobbiból foglakozók fórumtémája.
Lentebb összegyűjtötttem néhány elektronikával kapcsolatos, hasznos linket.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Janos250
őstag
válasz
trialboj #74114 üzenetére
Nekem egy fejlámpához mellékeltek két akkut is, amire 6600 mAh volt írva. Lemértem, 300 (háromszáz!!) mAh-t tud, míg a "zöldek" tényleg tudják a ráírt 3000 (háromezer) mAh-t. Ha egyet szétszedsz, kiderül, hogy vékonyka henger a tényleges akku, papírszerű anyagba csavarva, hogy ne lötyögjön. Az ilyen nagy kapacitásra feliratozottakat direkt fake verzióban gyártják, hogy filléres legyen az előállítás, direkt csaló eladók részére.
-
JóGéza
aktív tag
válasz
Van elemlámpa topic, szerintem ott hamar választ kapsz.
-
válasz
Mégegy,
én évek óta [egy ilyet használok] ilyen célokra.
Egyetlen hátránya hogy 1 cellához nem alkalmas de pakkokat mérek 99%-ba meg 12-24 voltos PB akkukat.
Tizedvoltos pontossággal beállítható hogy adott alsó küszöbfeszültségen jelezzen, a Wh, kWh értékből pillanat alatt számolható a kapacitás. -
válasz
Egy darab multiméterrel elég lehetetlen küldetésre vállalkozol így.
Kéne egy stabil terhelés, pl. áramgenerátor, beállítva 1 amperra (vagy tetszés szerinti érték ésszerű határokon belül) és mondjuk 1-2 percenként leolvasni a feszültséget és ezekből lehet átlagot számolni.
Ha nincs fix áramgenerátoros terhelésed akkor kicsit árnyaltabb a kép, a feszültség mellett az áramot is le kell jegyzetelni, minél sűrűbben és így vagy kézimunkával vagy felvive egy excelbe vagy más módon kiszámítani a kapacitást.
Tszt természetesen teljesen feltöltött állapotról indul. én magam 3 voltig szoktam meríteni.
Először is alatta már exponenciálisan zuhan a görbe,
másodszor meg szeintem értelmetlen a határra kisütni, 2,7V. -
válasz
Szia! Ezeket gyorsan felejtsd el, jó esetben ha 500-1000mAh-t tudnak. Mint látható, itt is 0, azaz nulla értékelés van, ami önmagában is sokat elmond, de fizikailag sem lehet a mai technológiával 3000mAh-nál többet belepréselni egy ekkora cellába, azt is csak jó drágán. Tulajdonképpen szívességet tesznek azzal, hogy lehetetlen számot írnak rá, ez a gyakorlatban azt jelenti náluk, hogy "mi sem tudjuk mekkora".
Multiméterrel lehet kapacitást mérni, de nem érdemes. Vásárolj megbízható Samsung, LG, Panasonic cellákat, ha azt szeretnéd, hogy biztosan tudja a ráírt 2500mAh-t.
Új hozzászólás Aktív témák
- Samsung Galaxy Watch4 és Watch4 Classic - próbawearzió
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- Garmin Venu X1 - vékony, virtuóz, váltságíjas
- Egyéni arckép 2. lépés: ARCKÉPSZERKESZTŐ
- PROHARDVER! feedback: bugok, problémák, ötletek
- World of Tanks - MMO
- Huawei Mate 10 Pro - mestersége az intelligencia
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Szétveri a kritikus gondolkodás képességét a ChatGPT
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- További aktív témák...
- INGYEN POSTA - ÚJ GAMER PC V50 - i5-12400F - RTX 4060Ti - 16GB RAM - 1TB SSD - www.olcsogamerpc.hu
- INGYEN POSTA - ÚJ GAMER PC V3 - i5-10400F -1660 SUPER 6GB -16GB RAM -500GB SSD - www.olcsogamerpc.hu
- INGYEN POSTA - ÚJ GAMER PC V2 - i3-14100F -1660 SUPER 6GB -16GB RAM -500GB SSD - www.olcsogamerpc.hu
- Bitmain Antmimer K7 63.5th ckbminer
- INGYEN POSTA - ÚJ GAMER PC V4 - R5 5500 -1660 SUPER 6GB -16GB RAM -500GB SSD - www.olcsogamerpc.hu
- AZONNALI SZÁLLÍTÁS Eredeti Microsoft Office 2019 Professional Plus
- Eredeti, új Lenovo 330W töltők - ADL330SDC3A
- Apple iPhone 14 Plus 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T480s - i7-8GEN I 16GB I 256GB I 14" WQHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- REFURBISHED és ÚJ - HP USB-C Dock G5 docking station (5TW10AA) - 3x4K felbontás, 120Hz képfrissítés
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest