- N€T0X|N: Stellar Blade után
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- pr1mzejEE: Viszlát CoD2, CoD4, CS:GO!
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- weiss: Pant* rant
- Bezzeg annak idején...
-
LOGOUT
Ez itt, az elektronikával hobbiból foglakozók fórumtémája.
Lentebb összegyűjtötttem néhány elektronikával kapcsolatos, hasznos linket.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Kernel
nagyúr
válasz
kmisi99 #54655 üzenetére
Olyan kapacitásmérőt kerestem én is, csak akkor még nem találtam, ezért magam építettem egyet:
https://prohardver.hu/tema/hobby_elektronika/hsz_51307-51307.html
Később én is láttam eBay-en hasonlót, akkor még drágábban futottak. De 1000 Ft-ért már nem érdemes építeni sem.
Ettől függetlenül bevált azóta is. Működése azon alapul, hogy ha pontosan stabilizált árammal sütöm ki az akkut, akkor egyszerűen csak meg kell szorozni az áramot az idővel. Később 200 mA helyett 1 A kisütőáramra állítottam, mert nagy áramon jobban tesztelhető az akku elhasználtsága, minősége.
Elhasznált akkunál a belső ellenállás miatt hamarabb leesik 2,5 V-ra, így kevesebb töltés vehető ki, nagyáramú alkalmazásnál pedig ez a mérvadó.
Amikor csak 200 mA árammal sütöttem ki, nagyobb kapacitást mértem, de nem nagyon tudtam megkülönböztetni a jó vagy rosszabb (nagyobb belsőellenállású) cellákat egymástól.
Amit te linkeltél, annak bármilyen terhelés megfelel (izzó, ellenállás stb.), mert a processzor folyamatosan kalkulál a csökkenő árammal.
Új hozzászólás Aktív témák
- Apple iPad Air 4 64GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- AKCIÓ! Apple MacBook PRO 15" 2018 i9 32GB 500GB 560X 4GB notebook garanciával hibátlan működéssel
- Honor Magic5 Lite 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Azonnali készpénzes Intel i3 i5 i7 i9 12/13/14 gen processzor felvásárlás személyesen / csomagküldés
- DELL PowerEdge R640 rack szerver - 2xGold 6138 (20c/40t, 2.0/3.7GHz), 64GB RAM,4x1G, H730 1GB, áfás
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest