Hirdetés
- potyautas: Levél gyermekemnek
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- eBay-es kütyük kis pénzért
- localhost: Hatvan időegység. [Update 65]
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- VHS digitalizálás
- sh4d0w: StarWars: Felismerés
- Szevam: ChatGPT: Bizonytalansági jelölés funkció bekapcsolása
- sziku69: Szólánc.
-
LOGOUT
Ez itt, az elektronikával hobbiból foglakozók fórumtémája.
Lentebb összegyűjtötttem néhány elektronikával kapcsolatos, hasznos linket.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Kernel
nagyúr
válasz
vizimento
üzenetére
Ni-Cd akknál cellánként kb.1 V-ig lehet, illetve érdemes lemenni, esetleg 0,9-ig. 10 cellás a telep, vagyis 10 V-ig még hajtható a gép.
Ennek ellenőrzésére én kivezettem a tápot a gép tetején lévő csúszósínre, ami egyébként is egy töltőcsatlakozó lenne, csak ennél gyárilag nem volt bekötve. Hogy használat közben időnként tudjam követni. Ha egy cella "összeesne", azt jó esetben észre lehet venni a teljes feszültség alakulásán. (Ezt még nem alakítottam át Li-ionra, mert jó állapotú.)
Most például már elég régen volt töltve, üresen 12,5 V, terhelve 10,5 V, működik. Ha nem is olyan, mint frissen töltve, kb. 13 V-on.
A Li-ion 4,2V-ról indul, 3 V-ig még hajtható, cellánként. (Amúgy 2,5 V-ig, de 3 V üresjárási feszültség alatt már hajlamos beesni, terhelés hatására.) Ebből már sejthető, hogy 3 cellával is mennie kellene.
Például a 4,8 V-os csavarhúzóm is rendesen megy egy Li-ion celláról. Hiába kisebb feszültség, de azt stabilabban tartja.
(#52154) fs-zsoci
Nem tudom, van-e rajta valami lakkréteg (kimérhető), de a ragasztóréteg is kivédheti az érintkezést, az eloxált alumínium felülete is rosszul vezet (szintén mérhető). Azért ez nem nagyfeszültség, 12 V nem tud átívelni, ha nincs közvetlen érintkezés.
Darab cellux is megtenné a hatását, persze így már késő.
Új hozzászólás Aktív témák
- Logitech G51 5.1 hangrendszer / megkimélt állapot / tökéletesen működik / szép hangzás
- Dell Latitude 5570- 15,6" - I7 6820HQ 16Gb - Radeon 8670
- ZBook Fury 15 G7 15.6" FHD IPS i7-10850H RTX 3000 32GB 1TB NVMe magyar vbill ujjlolv IR kam gar
- T14 Gen1 27% 14" FHD IPS Ryzen 5 PRO 4650U 16GB 512GB NVMe új akku gar
- Gamer PC komplett konfiguráció eladó
- Apple iPhone 15 128 GB Kék 12 hónap Garancia Beszámítás Házhozszállítás
- HIBÁTLAN iPhone 14 Pro 256GB Gold -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3519
- Dell Optiplex MT/SFF 3040, 3050, 3060, 3070, 5070, 7060/ Hp ProDesk /SZÁMLA- GARANCIA
- Azonnali készpénzes nVidia RTX 3000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen / csomagküldéssel
- HIBÁTLAN iPhone 12 mini 64GB Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3818, 100% Akksi
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

ekkold