- btz: Internet fejlesztés országosan!
- Tomasz72: Ventilátor upgrade
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- bambano: Bambanő háza tája
- sh4d0w: Árnyékos sarok
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- eBay-es kütyük kis pénzért
-
LOGOUT
Ez itt, az elektronikával hobbiból foglakozók fórumtémája.
Lentebb összegyűjtötttem néhány elektronikával kapcsolatos, hasznos linket.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Kernel
nagyúr
válasz
Thunderzolee #44360 üzenetére
Amire neked kellene, azt én a régi csehszlovák pillanatpákával is megcsinálom, csak érzéssel kell használni, ott az ember ujja játssza a hőfokszabályzó szerepét. Nem gányolásról beszélek, teljesen korrekt munkát lehet vele végezni, de megismételném: fontos, hogy a használójának legyen érzéke hozzá, a pákahegy is megfelelő méretű legyen, rögzítés is jó legyen, átmeneti ellenállás szempontjából.
Egyéb típusú pillanatpáka lehet gagyi is, nem tudom, milyet használsz.
A teljesítmény olyan tárgyak forrasztásához szükséges, ami jobban elvezeti a hőt, nagyobb fémfelületen keresztül stb. Minél "hidegebb" (hővezetőbb) tárgyat akarsz forrasztani, annál nagyobb teljesítmény szükséges hozzá.
Egyszerű ónszippantónak is lenni kell a szerszámok között, sok esetben jól használható.
-
darvinya
titán
válasz
Szia
Nem ipari célra bőven elég 30-50W-os.
Hőfok pedig ónoktól függ, milyen gyorsan olvassza fel.
pl: ólom mentes magasabb kell, ólmoshoz alacsonyabbÉn 30W-os egyszerű fix hőmérsékletű pákát használok, de összeraktam vele 5 g.pedált (nem egyszerű FF-ek), bicikli bovden véget forrasztottam le vele.
Egy ideje hőfok szabályzós pákát nézegetem(nem állomás), de nem használnám ki.Amire te is akarod, szerintem túl drágák.
A hő állomások 100eFt-nál kezdődnek, amik ipari célnak van kitatálva. -
hoffman_
nagyúr
válasz
bennem felmerül a kérdés, hogy ha forrasztópisztolyról váltanál, akkor miért akarsz kapásból állítható weller pákát? mármint az mindig jó ha van
de az igényeket gyanítom, hogy felülmúlná, ami árban megmutatkozik azért nagyon. nekem egy 2500 forintos alap, nem állítható 30W-os Toolcraft van, a legolcsóbb kb, amit venni lehet, ezekre a feladatokra megfelel az is. ónszippantóból én ilyet használok, szeretem - de tény, hogy amatőr vagyok, az én véleményem az itteniekhez képest nem nyom annyit a latban
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- 100 - Lenovo Yoga Pro 9 (16IRP8) - Intel Core i9-13905H, RTX 4070 (ELKELT)
- Samsung Flip 2.0 PRO 65" WM65R + Connectivity tray + Gurulós állvány
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S21/Samsung Galaxy S21+/Samsung Galaxy S21 Ultra
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i9 9900KF 8 mag 16 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Azonnali készpénzes Intel i3 i5 i7 i9 12/13/14 gen processzor felvásárlás személyesen / csomagküldés
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest