Hirdetés
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- sh4d0w: Én és a számítógép
- Gurulunk, WAZE?!
- Meggyi001: Eldugott helyek Párizsban, amiket jó eséllyel még nem láttál...
- Geri Bátyó: Agglegénykonyha 7 – Még egy megosztó – de gyors – étel: resztelt máj
-
LOGOUT
Ez itt, az elektronikával hobbiból foglakozók fórumtémája.
Lentebb összegyűjtötttem néhány elektronikával kapcsolatos, hasznos linket.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Lompos48
nagyúr
válasz
tzsolesz #39620 üzenetére
Kicsit visszaolvasgattam és talán picit léphetünk előre.
Most azzal van a gond, hogy egyik oldala kegyetlenül recseg, csattog, szercseg. Csak éppen most a hangerő állítására reagál. tehát ha leveszem a volume-t, akkor elhallgat. A hangerő függvényében nő, vagy csökken a jelenség hangereje is.
Ez azt jelzi/jelezhetné, hogy a hiba a hangerőpométer előtt van és csak egyik csatornában.
Azt próbálnám meg, hogy leválasztom a potméterre érkező szálat. Akkor hallgatnia kellene. A hiba pedig a csatorna előfokában kereshető.
Kontaktushibán kívül lehet valamelyik félvezető is. Ilyet olyankor csinálhat, ha a karakterisztikája a letörési zónába kerül. Ott pedig lavinaeffektus miatt nagy áramugrások születhetnek, ami magyarázhatja a jelenséget. Ezt mérni körülményes. Spekulálva csak a tápfesz csökkentésével lehet a kritikus érték alá menni. Ezt meg mondjuk az előfok tápjába beszúrt 1-2-3 diódával lehet. Igaz, ehhez ismerni kellene valamennyire a rajzot és, hogy mi merre van a lapon.Jobb ötletem nem jött.
Új hozzászólás Aktív témák
- Apple iPhone 15 128 GB Kék 12 hónap Garancia Beszámítás Házhozszállítás
- Lenovo X13 Yoga 2in1 Thinkpad WUXGA Touch i5-1145G7 vPro 16GB 256GB 4G LTE GPS Win11 Pro Garancia
- Bomba ár! HP EliteBook 745 G6 - Ryzen PRO 5 I 8GB I 256GB SSD I HDMI I 14" FHD I Cam I W10 I Gari!
- REFURBISHED és ÚJ - HP USB-C/A Universal Dock G2 docking station (5TW13AA) (DisplayLink)
- Cisco Catalyst C1000-48T-4G-L 48xRJ45 4xSFP switch, CISCO refurbished
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest