Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• Kernel

nagyúr

válasz Dimitryj #37122 üzenetére

Pure white szalagot vettem, ami olyan minőségben fehér, hogy még monitor háttérvilágításának is tökéletesen megfelel. A feltüntetett adatok ugyan tévesek, mert 5 m szalag vesz fel 800 mA-t, de az én célomra így annál jobb. Az érdekesség kedvéért van itt néhány kép, hátha mást is érdekel.

Egy 24 collos, 1080x1200-as monitort alakítottam át, aminek fénycsöves háttérvilágítása 75 W teljesítményű volt. Leszabályoztam ugyan 30 W körüli értékre, hogy ne égesse ki az agyam, de akkor már vibrált, főleg hidegen, nem volt homogén a fénye (az U-alakú végénél halványult), így elegem lett belőle.

A kép tetején látható egy eredeti fénycső, amiből 6 db volt a monitorban:

A képen nem látszik, de szabad szemmel alig lehet belenézni, vakít:

A dolog szépséghibája, hogy rendelnem kellett még egy 5 méteres tekercset, amit még beragasztok a sorok közé. Akkor fogom elérni, hogy a chipek vízszintes és függőleges távolsága pont azonos lesz, vagyis négyzethálót fognak alkotni, ami már remélhetőleg homogén fényt ad.

Noha fényerő szempontjából a jelelegi 12V x 0,8A = 9,6 W teljesítmény is tökélesen megfelelne, mivel nappal és este is pont kellemes a fénye. Ha duplája lesz, azt már valószínűleg le kell szabályozni.

Úgyhogy jelenleg ilyen sávos a monitorom, de az a vicc, hogy néha már fel sem tűnik, használható:

Új hozzászólás Aktív témák