- urandom0: Kicsit most elfáradtam...
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- sellerbuyer: Milyen laptopot vegyek? Segítek: semmilyet!
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Gurulunk, WAZE?!
-
LOGOUT
Ez itt, az elektronikával hobbiból foglakozók fórumtémája.
Lentebb összegyűjtötttem néhány elektronikával kapcsolatos, hasznos linket.
Új hozzászólás Aktív témák
-
sörösló
aktív tag
válasz
rostiron #36792 üzenetére
Ha a hangszóró membránja mondjuk 400 mm átmérőjű, akkor lehet akár 200 W is, attól is függ hogy mély, közép vagy vegyes sugárzó. Ha a membrán 100 mm-es, akkor lenyelhet akár 50 W-ot is, nem fog letolni csak max 10 W-ot. Butaság ez a W teljesítmény, a membránfelület kitérése, dinamikája, a lehetséges mozgatott légtömeg (ami erősen függ a beépítési körülményektől) mindig erősen befolyásolja a keltett hangérzetet. Középiskolás koromban még a Sokol rádió volt a menő, maxi hangfalnak meg a Regent 50. Ebben a fő hangszóró ha jól emlékszem, kb. 300 mm átmérőjű volt. Ha hallgattál már zsebrádiót, fogalmad lehet a hangjáról. Na egy ilyen az 50 w-os Regent hangfalra kötve olyan felnőttes hangot produkált, hogy el se hiszed! Nem erősítés után, hogy félre ne értse valaki! Közvetlenül rákötve az 50 mW-os végfokra.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Azonnali informatikai kérdések órája
- Túra és kirándulás topic
- Yettel topik
- E-roller topik
- A lapkakészlet és az akku különbözteti meg a Motorola Edge 60 és Edge 60 Pro-t
- OLED monitor topic
- Google Pixel 10 és 10 Pro összehasonlító gyorsteszt
- Kerékpárosok, bringások ide!
- urandom0: Kicsit most elfáradtam...
- Xbox Series X|S
- További aktív témák...
- Dell Latitude 7440 -14"FHD+1 IPS - i5-1345U 16GB - 512GB - Win11 - 1 év garancia + Dokkoló + 240W DC
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! R5 5600X / RX 7600 / 32GB DDR4 / 1TB M.2 SSD
- Honor 200 Lite 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 Pro 256GB Graphite -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3074, 100% Akkumulátor
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i9 14900KF 24 mag 32 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest