- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- N€T0X|N: Stellar Blade után
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- pr1mzejEE: Viszlát CoD2, CoD4, CS:GO!
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- weiss: Pant* rant
- Bezzeg annak idején...
-
LOGOUT
Ez itt, az elektronikával hobbiból foglakozók fórumtémája.
Lentebb összegyűjtötttem néhány elektronikával kapcsolatos, hasznos linket.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Kernel
nagyúr
válasz
Batman2 #36764 üzenetére
Az olasz cikkben ennyit hoztak ki belőle:
30 V / 10 A (két ág összesen).
A magyar cikkben, csak a pozitív ágra vonatkoztatva:
Ha minden jól megy, akkor a kimeneti feszültséget 25-29V-ig tudnánk tekerni. 20V-tól azonban ne tekerjük feljebb, hogy a tápban legyen még tartalék.
A biztosíték 4A-től ne legyen nagyobb!Tehát itt már kisebb áramra kalkulál, viszont jobban megpörgeti feszültséget.
Ha bevonod a másik ágat is, ami a közölt megoldással teljesen korrekt (hiszen az amúgy is meglévő Graetz-híd 2 db, gyengébbik diódáját kell cserélni erősebbre, a szekunder huzalvastagság már eleve adott, a nagy áramhoz), akkor ennek duplája a feszültség. Plusz még opcionális, hogy a szabályzásba bevonod a teljes tápot, vagy továbbra is csak a felső ágat. Utóbbi esetben kisebb munkával is megúszható.
A leírásban közölt AT-tápok felépítése elég egyszerű, épp ilyenre gondoltam én is tegnap, nem olyan nagy kaland egyébként. Jók a cikkek, egyet lehet vele érteni, a diódák cseréje pedig egy jó ötlet. Elképzelhető, hogy én is hasznosítani fogom.
-
Ribi
nagyúr
válasz
Batman2 #36764 üzenetére
De még mindig nem látom értelmét az egésznek, mert összes kondit ki kell cserélni, összes szabályzót ki kell cserélni/kiszedni, összes védelmet ki kell szedni. Marad pár ellenállás. Plusz mire kideríted, hogy mit is kell pontosan, sokkal több idő, mint keresni/csinálni egyet 0-ról és az biztos olyan lesz amilyet akarsz.
Új hozzászólás Aktív témák
- 3D nyomtatás
- Vezetékes FEJhallgatók
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- Elektromos cigaretta 🔞
- EAFC 25
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Sorozatok
- OLED TV topic
- További aktív témák...
- KIÁRUSÍTÁS - REFURBISHED és ÚJ - Lenovo ThinkPad Ultra Docking Station (40AJ)
- 130+131+132+133 - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX9H) - Intel Core i9-14900HX, RTX 4080
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- AKCIÓ! Gigabyte H610M i5 13600K 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060Ti 8GB Zalman S2 TG Seasonic 650W
- Eladó ANDROID TV box 4/64GB tárhely / 12 hónap jótállás
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest