Hirdetés
- Meggyi001: Eldugott helyek Párizsban, amiket jó eséllyel még nem láttál...
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Gurulunk, WAZE?!
- sh4d0w: Én és a számítógép
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Geri Bátyó: Agglegénykonyha 7 – Még egy megosztó – de gyors – étel: resztelt máj
- sziku69: Szólánc.
- sidi: Samsung Deskmaster 386s/20n
-
LOGOUT
Ez itt, az elektronikával hobbiból foglakozók fórumtémája.
Lentebb összegyűjtötttem néhány elektronikával kapcsolatos, hasznos linket.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Daneeka
senior tag
válasz
Lompos48 #28565 üzenetére
De ha a munkapont állító poti/trimmerrel fél tápon (jellemzően -4.5V-n) tartod akkor télen-nyáron ugyanolyan. (hőre érzékny a gainje)
Amúgy ez nem hogy nem legenda de még kettő ugyanolyan hangút is nehéz építeni.Illetve azt fontos még megjegyeznem, hogy jó részt olyan körülmények közt dolgoznak a fuzzokban/egyéb torz hangot generáló áramkörökben ezek a tranyók amikkel "mezei" villamosmérnökként nem találkozik az ember mert végig azt tanítják neki, hogy legyen a THD stb. mindnél alacsonyabb.
Ha annyira le lenne szedve a gain, hogy tisztán átmenne rajta a gitárjel, kvázi bufferként üzemelne akkor gondolom ugyanolyan lenne mindegyik de más arányban jelennek meg a harmonikusok a hanngjukban amikor torzulnak.
Van egy soundloudom amőgy ahova egymás után egy ültőben (végig ugyanúgy állt az erősítő meg a miksi (régi 6v6 csöves fender --> 70-es évekbeli celestion greenback, oktava kondi miksivel, olcsó interface, utómunka nincs) felvettem olyan 20 fuzz hangját, ha akarod meghallgathatod, asszem van benne 3 vagy 4 Fuzz Face is. Meg kb. 3 ugyanilyen áramkör más néven. Ezt régen magamnak csináltam referenciának, hogy ha keresek egy hangot akkor gyorsan végig tudjak szaladni ezeken, nem demosntrációnak szántam de most ide illik.
https://soundcloud.com/dptp2 (amikre azt írja, hogy 9 month ago, az mind fuzz teszt, a többi ilyen olyan minta, teszt ismerősöknek)
De amúgy csinálhatunk olyat is, hogy hangkártyán konzisztens jelet átnyomok rajtuk azt frekvencia analizálunk meg ilyenek, egész érdekes lehet, ha ráérek erre a hétvégén.
amúgy félreértés ne essék, direkt élvezem az értelmetlen legendák "levadászását" de néha oka van az alkatrész választásnak
Új hozzászólás Aktív témák
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 9700X 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Apple iPhone 16 Pro Max Natural Titanium Titán dizájn, Pro kamera,100% akku,2026. 02. 11
- Telefon felvásárlás!! iPhone 15/iPhone 15 Plus/iPhone 15 Pro/iPhone 15 Pro Max
- HIBÁTLAN iPhone 14 128GB Starlight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3238
- BESZÁMÍTÁS! Asus X470 R9 5900X 32GB DDR4 1TB SSD RTX 3070 Ti 8GB Zalman Z1 PLUS A-Data 750W
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest