Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• zka67

őstag

válasz agoka07 #23528 üzenetére

Én is szerettem volna erősítőt építeni, aztán addig osztottam-szoroztam, hogy nem éri meg. Az odáig oké, hogy megveszed a végfokhoz az alkatrészeket, nem az a drága benne. Amit linkeltél, ott csak maguk a végfokok ~40 rugóba kerülnek, és ehhez még hozzájön a trafó, az egyenirányító, a szűrőkondik, a doboz. Egy normálisan kinéző potigomb is több ezer forint. Mire összeáll az egész, 60-70e ft-nál jársz.

Miért akarsz 2.1-es hangrendszert csinálni? Nincs hely a lakásban két normális hangfalnak?

Ha jó hangzást akarsz, akkor szerintem vegyél készen hozzá mindent:

Végfokokat találsz többek közt ilyeneket:

Végfok, Reloop Dominance 702
    S-400 Végerősítő, 2x180W/4Ohm
    Én pl. az S-400-ast vettem, plusz 800 ft volt bele egy halk ventillátor, amit azonnal cseréltem benne.

A jó hangzáshoz kétutas hangfal kell, a háromutasokat felejtsd el.
    Én ebből vettem kettőt: Nagy teljesítményű hangfal, PA 1002

És kell még hozzá egy többsávos equalizer is, nem elég csak a mély-magas hangszínszabályzó. Nekem sikerült használtan szereznem egy Dynacord EQ 2215 Equalizer-t 7 rugóért. Ezt sem éri meg megépíteni házilag, mert a potik kurva drágák és ezt is be kell dobozolni, pedig maga a "bele" <1000 Ft-ból megépíthető lenne. Újonnan 30-tól indulnak az EQ-k, de használtan, pl. vaterán is lehet kapni 7-8e-től. Ezeket nyugodtan megveheted használtan, nincs bennük olyan alkatrész, ami tönkremenne, még a potik sem, mivel azt egyszer beállítod és úgy maradnak.

Szóval a végeredmény az lett, hogy megnéztem a Mamma Mia című filmet, és majdnem elsírtam magam a hangzáson, olyan jól szól a cucc. És mielőtt megkérdeznéd, hogy ugyan már minek egy szobába 2x200W, elmondom. Nem kell, de a picsa kis műanyag dobozok nem képesek kiadni a mély hangokat, még a 20 centis hangszórók sem, ezért kell a nagyméretű, fa hangfal. Végfokban a kisebb teljesítményűek meg jóval drágábbak, a 40W körülieket 80e ft-ért mérik. Viszont így, hogy ~1/4 teljesítményen használom a végfokot, gyakorlatilag nulla a torzítása és nem melegszik.

A linkelt dolgokat csak ajánlom neked, természetesen választhatsz más eszközöket is, ha megfogadod a tanácsaimat.

• mezis

félisten

válasz agoka07 #23528 üzenetére

Egyes TV-ken a hangkimenet optikai (SPDIF). Ha ilyet is hallgatni szeretnél vele, kalkuláld be. (Van amikor a SCART-ról is kicsatolható a hang, de csak TUNER üzemmódnál. DVD-ről való lejátszáskor nem. Lásd SAMSUNG 5500-asok...)

Új hozzászólás Aktív témák