Keresés

Hirdetés

!!! SZERVERLEÁLLÁS, ADATVESZTÉS INFORMÁCIÓK !!!
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!

Új hozzászólás Aktív témák

• atesss

addikt

válasz Jancsi #10818 üzenetére

Ha az akku nagyon le van merülve (pl. 2,5V-ra), akkor szerintem először nem max. töltőárammal tölti, hanem "óvatosan". Legalábbis az 500mA-es USB-ról töltő Maxim doksijából ez derült ki, szerintem ezt más is (pl. amit linkeltek MicroChip-est az tetszik a legjobban egyenlőre) tudja.
    De ami a legjobban zavar, hogy miért mindegyik SMD tokos.
    Kéne találni nem SMD-t.
    Forrasztanom is sokkal könnyebb lenne egy normális méretű tokot + hűtőbordát is rá lehet rakni könnyen. Egy kis hűtőzászló meg simán elférne.
    De egy apró SMD tokra már bajos rászerelni.

Pl van egy stabilizált 12V-os tápod, akkor az MC34063-al csinálsz egy step-down kapcsolást ( a nagyobb áram miatt külső FET-el vagy tranzisztorral ). Nem les ideális töltő, mert az akku feszültségének változásval fog változni kis mértékben a tölrőáram ( mivel a bemeneti oldalon van az áramlimit ) de ez 3,8V és 4,2V között +-5%.

De mondom, az akksi töltésére veszek egy megfelelő IC-t, az tud mindent, és annyira nem vészes az ára.
    Az MC34063 arra fog kelleni, hogy a ~3,8-4,2V-ból legyen 5V, amivel táplálom a külső eszközt (a Meizu-t, de pl. egy telefont is tudnák tölteni ha univerzális fejet rakok rá).
    Ja és ha változtatni akarnám a kimenő feszt egy kicsit - pl. mást igénylő (4V-6V) telefon töltésére, akkor ezt hogyan tudom megoldani a MC34063-al ?

Az BL-5X egy sima Li-ion akksi, az igazat megvallva szeritnem a li-ion és a li-po, csereszabatos, lényegében egymással, csak a tölő és kisütő áramokra kell figyelni cserénél.
    De ez a Meizu-ban lévő nem biztos, hogy Li-Po ám. Megnézem este, és megírom.

Új hozzászólás Aktív témák