Keresés

Hirdetés

!!! SZERVERLEÁLLÁS, ADATVESZTÉS INFORMÁCIÓK !!!
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!

Új hozzászólás Aktív témák

• Jancsi

aktív tag

válasz CPT.Pirk #10764 üzenetére

Nem nagyon tudom, lehet nem is MKT volt, hanem kerámia. Több készülékben is láttam milyen megoldást.

atesss

A li-ion/li-po akkukat, lehet 1C-vel tölteni. 3000mAh-s akkut, 500mA-el töltve kb 9-10 óra lesz a tötési idő. ( nem tudom, hogy neked ez jó vagy rossz, de úgy sem lesz 3000mAh az akksi, hanem inkább csak 2500mAh, így 8-9 óra alatt is feltötődhet) Ha elég 80%-ra tölteni, akkor elég 6 illetve 5 óra is az akksiknak, bár nem tudom, hogy ez hogy hat az élettartamukra. Úgy kell jumper-elni az alaplapot, hogy az USB ponton Standby táp legyen, így este töltődhet kedvére.
    A védelem többnyire 4,2V fölött, vagy 2,5V alatt illetve típustól függően 2-5A terhelés hatására egyszerűen lekapcsolja a kimenetet. ( egy picike dual FET-el szokták megoldani általában )
    A magyar akksi 99%, hogy ugyanaz mint a linkelt oldalon lévő.

Daneeka

Füles erősítőnek elég egy 5VA-es trafó az 1k körül van. De ha hordozható cucc kell, akkor inkább vegyél egy kis dugasztápot. Szépen megszűröd, és ha nincs túl nagy áramfelvétele az erősítőnek akkor tudsz csinálni aránylag könnyen szimetrikus tápot, két ellenállással és egy műveletierősítővel, amit 30-40mA-el terhelhetsz. Vagy nézel olyan végfokot amihez nem kell szimetrikus táp.

Új hozzászólás Aktív témák