Hirdetés
- eBay-es kütyük kis pénzért
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Doky586: Torrent beállítás kezdőknek
- SirRasor: Látásjavítás alapfokon
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Fire/SOUL/CD: INGYENES Clone és Backup-Restore alkalmazások tesztje [2024]
- sziku69: Szólánc.
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
-
LOGOUT
Ez itt, az elektronikával hobbiból foglakozók fórumtémája.
Lentebb összegyűjtötttem néhány elektronikával kapcsolatos, hasznos linket.
Új hozzászólás Aktív témák
-
ekkold
Topikgazda
válasz
rednifegnar #101406 üzenetére
Még valami, a konkrét kapcsolás amit forgattál: a jobb oldali IC sok lába GND van, ezekre lehet külön GND szimbolumokat tenni, és amikor forgatod - csoportot kijelölni, és együtt forgatni, így még kevesebb javítást igényelne. Sőt ha nevet adsz a vezetékeknek, és teszel rá label-t, akkor össze sem kell kötni. Pl. a forrasztóállomásom rajza:
Ha ezen minden össze lenne huzalozva, akkor még szépen rajzolva is nagy lenne a káosz, és nehezebben követhető, hogy mi hová megy... Itt szinte az MCU összes lábán csak label-ek vannak. -
ekkold
Topikgazda
válasz
rednifegnar #101406 üzenetére
Az eagle-ből én a 7-es verziót használom (kb. az utolsó ami még cadsoft gyártmány, és nem autodesk). Az alkatrész könyvárak könnyen és gyorsan módosíthatók, és új alkatrészt is viszonylag könnyű létrehozni benne. Baromi sok panelt terveztem ezzel, olyanokat is amiből utána sokszáz db ment gyártásba.
De amikor elkezdtem, és még nem ismertem, akkor egy barátom tartott nekem egy "1 napos gyorstalpalót" belőle. Ez már elég volt ahhoz, hogy belejöjjek, ill. hogy magamtól is kiismerjem, hogy mit hogyan érdemes. Azt szeretem benne, hogy egyszerű hobbi panelekre éppúgy alkalmas, mint professzionális 4....8 rétegű panelek tervezésére is. sokféle hibát tud figyelni. Tudja jelezni, hogy a nyákterv és a kapcsolási rajz konzisztens-e, és pl. alaphelyzetben nem engedi a nyákon rossz helyre bekötni a vezetősávokat.
Nyilván ennek is megvannak a nyűgjei, de szerintem egy egész jó kompromisszum.
Kezdetben (kb. 25...30 éve) sokféle nyáktervezőt kipróbáltam, és akkor arra jutottam, hogy mindegyik sz@r, és hülyén vannak megoldva benne a dolgok. Szívem szerint összeollóztam volna valamit pár különböző szoftverből, az egyiknek a kapcsolási rajz szerkesztője volt jó, a másiknak az alkatrész tervezője, a harmadikkal jobban lehetett rajzolni, stb... Végül több okból is maradt az Eagle, már akkor is nagyon sok szakmabeli ezt használta, volt kitől kérdezni, és ahogy kiismertem, rájöttem, hogy gyakorlatilag mindent meg lehet benne csinálni.
Új hozzászólás Aktív témák
- Csere-Beszámítás! Playstation 5 Slim Digital edition konzol.
- Samsung Galaxy A55 5G 128GB 8GB Dual Awesome Lilac, Garanciával, Üzletből
- HP 230 vezeték nélküli fekete billentyűzet
- HP Probook 4740S Prémium kategóriás alumínium 17,3 HD+/CoreI5/8GbRam/RadeonHd akár játékra is
- Dell G15 gamer laptop, Ryzen 5 5600H, RTX 3050, makulátlan állapotban, bővítve 24gb ram/1TB SSD
- Azonnali készpénzes nVidia RTX 5000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen / csomagküldéssel
- Macbook Pro 2019 // i9 // 32GB / 2TB // Számla+Garancia //
- BESZÁMÍTÁS! GB H610M i3 13100F 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 6GB Cooler Master MB320L ARGB ADATA 600W
- LG UltraFine 27" 5K IPS 99% DCI-P3 1 év garancia
- HIBÁTLAN iPhone 13 Pro 256GB Graphite 1ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS3740
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: NetGo.hu Kft.
Város: Gödöllő