Új hozzászólás Aktív témák

• Batman2

őstag

Megint [link] ezzel a fordulatszám mérő kapcsolással bajlódom.
    A jelfeldolgozó részt [link] ezzel a kapcsolással készítettem, az eredeti kapcsolásban mutatott helyett.
    A probléma az, hogy múltkor előszőr nem jelzett semmit, majd kis idő mulva, szépen lassan meggyulladtak a LEDek és elkezdett jelezni a fordulatszámnak megfelelően, igaz, kicsit kevesebbet, mint kellene, de követte a változást.
    Ma próbáltam volna váltóáramú jellel beállítani, de nem jelzett rá semmit.
    Aztán az autóban próbáltam, akkor sem jelzett semmit, majd egy idő mulva lassan elkezdtek meggyulladni a LEDek, de csak vagy 4-ig emlkedett, aztán úgy is maradt és nem változott semmit, mindegy milyen jelet kapott.

Az asztalon megint próbálgattam váltóárammal, de továbbra is semmi, illetve egy idő mulva ekkor is kezdtek megyulladni a LEDek, de tökmindegy, hogy mit csinálok az 555-ös trigger lábánál, nem változik semmi, csak akkor szűnik meg a jelzés, ha az 555-ös kimetén levő szűrő kondit fizikailag kisütöm.
    Szóval valamiért folyamatosan szivárog egy kis áram a kondira, de az 555-ös igencsak nem csinál semmit, mert akkor az folyamatosan ki is kellene süsse.
    Gondolom, hogy nem kap megfelelő trigger jelet, vagy folyamatosan triggerelt állapotban van, nem értem.

A kapcsolás nem megszakítórol kapja a jelet, hanem a generátorból hoztam ki egy szálat az egyik váltóáramú tekercsről közvetlen.

Vajon mi a fene lehet a probléma ?? :F

Üdv.

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés