- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Gurulunk, WAZE?!
- bigyo108: A vén PC-Főnix újjászületése
- vrob: Az utolsó DOS játékok 1996 - 1997-ben, egy korszak lezárul
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Új hozzászólás Aktív témák
-
DonJoee
tag
Én sem jókedvemben álltam neki felforgatni a kis kényelmes világomat, hanem azért, mert végelgyengülőben van az eddig mindent tudó/mindent verő routerem és muszáj vagyok lépni. És ha már muszáj lépni, akkor előre kéne, nem oldalra vagy hátra. Ez jelenleg azt jelenti, hogy apa nem kap karácsonyi ajándékot...
(nyilván van eszem és mindenkit emlékeztettem, hogy a router és a médiaszerver nálunk "közérdek"...)
-
DonJoee
tag
Az én setupom lényege az lenne, hogy van egyetlen darab eszköz, ami szolgáltatja a médiát (média szerver, ugye, USB 3-as külső HDD-kkel) és több kliens (TV, számítógép, telefon, tablet), ami meg önállóan lejátssza a szerverről az anyagokat. Tehát én nem vackolnék tévénként sok darab USB-meghajtóval, vagy akár külön médialejátszóként funkcionáló Windows vagy Android dobozzal. A tévének önállóan tudnia kell fogadni azokat a videókat helyi hálózaton keresztül, amiket egyébként a specifikációja szerint le tud játszani, máskülönben értelmetlen az egész. Nyilván itt a 4k miatt feltétel a gigabites hálózatra való alkalmasság, ami itt egyes Hisense TV-knél megkérdőjeleződött. Meg a beépített médialejátszó sem élvez osztatlan közbizalmat (bár nekem ment full HD-s anyagokkal, de ugye nem erre vettük ezeket a tévéket).
Mivel a jó öreg Asus routerem behalt (illetve nagyon halni készül) ezért lépni kényszerültem és még vagy 80ezret el kellett költenem új routerre, 4 GB-os Raspberry Pi 4 + hűtés + ház + táp + SD kártyára (ez kb. 40 - 40eFt összesen). Külső USB 3-as házaim vannak, vinyók is bele, bár az egyik tényleg öregecske, bár épp tele van és HD-s filmekkel, szóval nem gond a sebessége. A másik már gyorsabb, talán jó lesz 4k HDR anyagoknak is. A Raspberryn Plex szerver fog futni, a házban az összes tévén van hozzá az app-boltban ingyenes Plex kliens médialejátszó. Aztán meglátjuk, mekkorát sikerült a kakiba csapnom.
Ja, és mivel a Raspberry egy szerver lesz, 0-24-ben fog menni. Nem mindegy, hogy 80-100 wattot eszik óránként vagy mondjuk 4-et üresjáratban és 9-et ha űzzük, mint a vadat...
(plusz a vinyók fogyasztása, ugye, de azoknak is megvan az energiatakarékos üzemmódjuk stb.)
Új hozzászólás Aktív témák
- Témázgatunk, témázgatunk!? ... avagy mutasd az Android homescreened!
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Mafia: The Old Country - Íme a hivatalos gépigény
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- BestBuy ruhás topik
- Milyen monitort vegyek?
- QNAP hálózati adattárolók (NAS)
- OTP Bank topic
- EAFC 25
- Battlefield 6
- További aktív témák...
- Motorola E40 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1660 Super 6GB Rampage SHIVA Thermaltake 500W
- Azonnali készpénzes Sony Playstation 5 lemezes és digitális felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- Extra olcsó! HP 230 Vezetéknélküli USB-s Billentyűzet
- Új MSI 17 Raider GE78 QHD 240Hz i9-13980HX 24mag 32GB 2TB SSD Nvidia RTX 4090 16GB 175W W11 Garancia
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest