Hirdetés
- Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Asszociációs játék. :)
- Ingyen kellene, de tegnapra
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- Szólánc.
- Öregszem
- eBay-es kütyük kis pénzért
Új hozzászólás Aktív témák
-
zseko
veterán
válasz grafnet #5951 üzenetére
Kísérleteztem, és arra jutottam, hogy a tévén lévő Plex kliens a szar. Pendrive-ra másolva a sorozatrészeket a tévé gyönyörűen lejátssza, Plexen keresztül viszont egyes részek másodpercenkénti micro-akadozásokat produkálnak. És ez csak azoknál a részeknél van ami High@L4 profilú, viszont a Main@L4 kódolású részeket normálisan lejátssza a Plex is.
SztiviVander ja, figyeltem, a 4Mbps-es videót átkonvertálja 136Mbps-re...
HR24.hu
-
djhir
tag
Sziasztok!
Ti melyik tévét vennétek a kettő közül? [link]
Fő szempontok: 55 coll, IPS kijelző PVR, és hogy a sarkokban ne legyen zavaró sötétedés. -
nOvOp
senior tag
Nekem 55U7HQ van, de a sarkaiban van sötétedés. Fehér (világos) képernyőnél látszik, filmeknél észre sem veszem. De ha most megkérdezném az asszonyt, vagy a gyerekeket, hogy van-e sötétedés a sarkokban vagy nincs, tuti azt mondanák, hogy nincs vagy nem tudják Ha figyeled látni fogod, ha nem érdekel, észre sem veszed. Amúgy meg nem olyan feltűnő egy természetfilmnél sem, de ha tényleg figyeled, látni fogod. Tudom, mert én is hülye voltam és teszteken néztem a képernyőt, feleslegesen
szerk.: viszont ennek a tévének olyan fantasztikus színei vannak, hogy számomra új értelmet nyert bármelyik film (újra)nézése. Előtte egy LG 43UH661V volt, csak hogy mihez hasonlítom, de van itthon egy samu4K is.
[ Szerkesztve ]
-
-
Jackie_Chan
senior tag
Üdv!
A Hisense 50A6BG 50" 4K UHD Smart LED TV-hez tudnátok linkelni egy recommended settings-t?
"Az nem hozhat változást aki nem tűnik ki a tömegből!" "Sic Parvis Magna-Minden nagy dolog kicsiként kezdte" "Nem azért felejtünk el játszani, mert megöregszünk, hanem attól öregszünk meg, hogy elfelejtünk játszani."
-
SztiviVander
őstag
Ha mondjuk az oled a felso kategoria hisense-nel, akkor az U a kozep, az A pedig az also. Az E talan valahol az A es az U kozott lehet, de azokat en annyira nem neztem mit tudnak, tavaly meg nem volt E-s szeria, csak az A es a Q en azokat neztem at alaposan mielott a Q-t valaszottam. Felhosodes valamilyen szinten mindnel van ami fald-os (minel tobb zonas annal kevesbe zavaro, miniled meg ugye eleve egyel feljebbi kategoria), de ha local dimminget kikapcsolod akkor felhosodes sincs. Bevilagitas (oldalrol es/vagy felulrol) az a nem fald-os tv-k sajatossaga (A es talan az E szeria is ) es nekem az sokkal zavarobb mint a fald miatti sarki picit sotetebb foltok amit igazabol csak nagyon vilagos kepnel es nagyon a sarokra fokuszalva lehet eszlelni. Legalabbis u8gq-nal nagyon kell figyelni. Sarki 10*10 centis reszre meg nemigen fokuszal az ember, hacsak nem a 18-as karikat akarja meredten nezni :)
[ Szerkesztve ]
-
nOvOp
senior tag
Igen, 120 Hz-es, de ne kérdezd, hogy ezt látom-e
A TV adással kezdek megbarátkozni, én jobbra számítottam, de ugye ez függ a szolgáltatótól is. Ha az auchanban van mindkét tv, akkor kérd meg, hogy tegyék ugyanarra a forrásra, talán vmennyire összehasonlítható lesz. Bár nyilván függ attól is, hogy melyik tv milyen beállításokkal megy. Vagy ha viszel egy pendrive-ot kívánt tartalommal, akkor azt is megnézheted. -
djhir
tag
válasz SztiviVander #5966 üzenetére
Nehéz eligazodni a Hisense tévék között. Egy biztos, oledet nem szeretnék. Nem azért, mert rossz a képminősége, de én szeretek világosban is tévét nézni. Nem zavar, ha egy tévé nem annyira vékony, sőt kifejezetten kedvelem a direkt ledes típusokat.
-
KD6-3.7
őstag
-
zseko
veterán
A tévé távirányítóján van egy Facebook Watch gomb. Milyen jó, hogy a Facebook az elmúlt hetekben az összes tévén megszüntette ezt a szolgáltatását...
(Nem azért mondom mert hiányozna ez a szemét, mivel egyáltalán nem hiányzik és örülök hogy megszűnt, csak hogy (m)ennyi értelme van/volt rátenni minden ilyen vackot közvetlen gombra)
HR24.hu
-
Széna Tom
csendes tag
Van egy friss 55U8HQ-m. Olvasgattam teszteket és az derült ki, hogy az 55U8H (US) és az 55U8HQ (EU) között vannak azért különbségek. Szenvedek a beállításával. Akinek esetleg van hasonló készüléke és megosztaná velem, azt megköszönném. Illetve levelezek a Hisense-szel, mert az oldalukon szereplő leírásban szerepel, hogy "Automatikusan illeszkedik a környezeti fényekhez és a tartalomhoz".Illetve a következő: "Az AI Picture Optimization technológia pedig jelenetenkénti képkomponens-elemzést biztosít a színek, a fényerő és az árnyékok legjobb illesztése érdekében."
Erre válaszként ezt írták:
Ambient Light Adaptive, AI Picture (Automatically adjusts to ambient lights and content) a funkció azt teszi lehetővé hogy a kép automatikusan igazodjon a környezeti megvilágításhoz és a tartalomhoz, a következő módon lehet beállitani:
Menü- Kép- Kép üzemmód beállitása- Adaptiv kontraszt.
Jól sejtem, hogy ez nem egészen ugyanaz??
Ők ezt javasolják
Én ezt keresem
[ Szerkesztve ]
-
Széna Tom
csendes tag
válasz Széna Tom #5976 üzenetére
Jóvan, képet ismét nem sikerült becsatolnom. (Soha nem megy)
Szóval ők javasolták az
-Adaptív kontraszt
Több részlet megjelenítéséhez automatikusan állítja a kép sötét és világos részeit.Én ezt keresem:
-Automatikus fényérkzékelő
A TV a helyiség környezeti fényviszonyainak megfelelően automatikusan módosítja a képbeállításokat.Itt pedig a tv magyar oldala. Itt ígérték.
A lényeg. Szerintem szimplán nincs benne szenzor. Az lehet?? Próbáltam a beállításokat így is, úgy is, eltakartam a szenzort, majd megvilágítottam, de semmi változás. Vélemény?[ Szerkesztve ]
-
Széna Tom
csendes tag
válasz SztiviVander #5978 üzenetére
Aztaaa, hát rá nem jöttem volna, hogy ott fel-le kurzorral váltok még. Láttam, hogy a háttérfénynél van "Ki" "Alacsony" "Közepes" és "Magas" és ennyi. Köszi
Valami jó beállítás, ami neked bejött? Hátha kiindulópontnak jó lehet.
Ami nagyon zavar, az a szappanopera hatás, amit a "mozi éjjel" kb. kivesz, de azzal pedig nagyon fátyolos a kép. -
SztiviVander
őstag
válasz Széna Tom #5979 üzenetére
Az a negy allas a local dimming. En a standardot szabtam testre, (okos jelenet off), kepuzemnod beallitasok / hatterfeny: elsotetites kozepes, hatterfeny 80 (ez a max, fenyszenzor bekapcsolt allasban ezt szabalyozza le), auto fenyerzekelo be. Fenyerosseg 40, kontraszt 80, szintelitettseg 40, elesseg 20, adaptiv kontraszt ki, ultra smooth motion (szappanopera) ki, clear motion ki, zajcsokkentesek ki, szinhomerseklet standard, szakertoiben szinhuseg auto, tobbi erteket hagytam gyarin. Nekem igy elfogadhato, nyilvan ha kalibralva lenne muszerrel akkor meg feherebb lenne a feher es elethubb a bortonus. Ja es allitgatas elott atallitottam arra hogy minden forrasra ervenyes a beallitas, majd utana visszaraktam aktualisra, igy minden forrasnal ez lett az alap amin meg forrastol fuggoen lehet finomitani. Netflix/d+ dv tartalmaknal dv egyenit valasztva allitgattam meg kicsit, ott kicsit tobb szintelitettseg, kontraszt es fenyero kell.
[ Szerkesztve ]
-
Széna Tom
csendes tag
válasz SztiviVander #5980 üzenetére
Köszi, kipróbáltam alakul ez. (nekem háttérfény 100 a max) majd játszok vele. Érdekes, hogy nem mindig aktív az automatikus fényerő, de majd kitalálom.
Használ valaki CI kártyát a tv-ben? Érdekelne, hogy én bénázok valamit vagy tényleg csak az aktuálisan nézett adást tudom rögzíteni? Most kértem egyet a Vodafonetól hátha ki tudom váltani a boxot, de így nem tudom.
-
SztiviVander
őstag
válasz Széna Tom #5981 üzenetére
Ha ugy kapcsolod be az auto fenyerot hogy az "osszes forras" -ra van allitva a kepbeallitas, akkor minden bemeneten es formatumnal (dv, hdr, stb) aktiv lesz.
Nekem mindigtv ci van, timeshift asszem csak a nezett adon megy, de felvetel ha jol emlekszem megy ugy is hogy az azonos muxon levo masik csatornara at lehet kapcsolni. Iletve idozitett felvétel megy kikapcsolt tv-nel is. De ezeket en nemigen hasznalom leven auto timeshift inditas opcio nincs, igy meg ertelmetlen az egesz mert a timeshift elinditas kb mindig akkor jut eszembe amikor vissza akarnek nezni valamit. Meg csatorna valtasnal eleve leall es mindig inditgatni kene. 2011-es lg tudja az auto (es a csatorna valtast is lekoveto) timeshiftet, ez nem. Nekem ez hianyzik, de tudok nelkule elni. -
nOvOp
senior tag
válasz SztiviVander #5982 üzenetére
U7HQ-n úgy van, hogyha bekapcsolom az állandó időeltolást (rendszer/haladó /pvr×hift), akkor ha nem kapcsolom be külön a timeshiftet, akkor is elindul a háttérben. Igaz, ha aktiválni akarom a visszatekerést, akkor megnyomom a jobbra nyilat és aktiválódik. Pl. ha fél órája nézem a csatornát és vmit visszanéznék, de nem indítottam el a timeshiftet, akkor jobbra nyíl és elindul a timeshift és visszanézhető az a fél óra. Amennyiben csatornát váltok, akkor persze megkérdezi, hogy leállítom-e, de a másik csatornán ugyanúgy elindul a háttérben. Nekem is LG volt előtte, na ott valóban sokkal jobb volt, észrevétlenül működött, nem kérdezett semmit. De pl. samunál is külön be kell kapcsolni mindig. Viszont az LG csak 1,5 órát tudott visszatekerni, itt akár többet, talán a háttér tártól függ. Itt volt hogy 3-4 órát is vissza lehetett.
-
SztiviVander
őstag
Akkor az ujabb vidaa ezek szerint fejlodott valamit ebben. Enyemre sajna remenytelen a 2021-es fw-nel (meg a vidaa5-nel) ujabb, ugyhogy ez van. A kepe meg a gyorsasaga (lg fajoan tetulassunak tunik mar ezutan) karpotol erte. En Lg-men is valami akoruli a korlat, de igazabol arra pont tokeltes volt amire valo, azaz visszatekerni 5-10-20 percet amirol egy telefon vagy a gyerek fontos kozlendoje miatt lemaradtal.
[ Szerkesztve ]
-
Széna Tom
csendes tag
Na, hát most van egy UPC(vodafone) mindent felvevő boxom és egy CI kártyám, amit még nem adtam vissza. Mélyebben belemegyek majd és megnézem, amiket írtatok és beszámolok majd.
Érdekes, hogy a CI kártyával a tv automatikusan felismeri a sportműsort és átvált sport beállításra. A box-szal összekötve ezt nem csinálja. Apróság, de emiatt jobb a CI kártya. Amúgy pedig a box mindent vesz (M4 sport is, amit az újabb boxok már nem. Gondolom a jogdíjak miatt) -
SunMount3r
nagyúr
Csinált már olyat valakinek a TV-je (nálunk a 40A4BG ), hogy egy bekapcsolás után túlságosan halkak voltak a hangszórók? Nálunk most ez volt és hiába vettük fel, akár 100%-ra is a hangerőt csak nagyon hallkan szólt továbbra is. Olyan, mintha valami leszabályozta volna. Aztán a menüben a hangbeállításokat átnéztem és semmi nem tűnt úgy, hogy el van állítva. Nem is lehetett volna, mert azt sose pikszáltuk még. Aztán nyomtam egy "Gyári értékek visszaállítását" és azonnal rendbe jött. Node akkor mitől hallkúlt így le? Találkozott már valaki ilyennel?
-
HF77
őstag
válasz SunMount3r #5986 üzenetére
nálam pár alkalommal pl. a netflixnél volt hogy a külön rákötött projektor volt valamiért halk....kikapcs-bekapcs után viszont ok lett. De hogy ezt mi okozta nem jöttem rá!
xiaomi, tcl...csakis eredeti kínait
-
nOvOp
senior tag
Nálam még nem volt, csak olyan hogy tiszta fekete képernyő. Hiaba kapcsoltam más csatornára, fekete maradt a kép és csak hang volt. Áramtalanítottam és jó lett. Szerintem bármilyen hiba esetén érdemes előbb áramtalanítani, ha az nem segít, akkor gyári visszaállítást végezni, kevesebb meló
-
Széna Tom
csendes tag
Nálam tegnap ragadt be a netflix. Semmit nem tudtam csinálni, se forrást választani, se beállítás menü, semmi. Aztán egy süti törlés (vagy mi a tök) segített. Próbáld meg azt.
-
zseko
veterán
Ilyet nem, nálam majdnem az ellenkezője volt. Ráadtam az összes mélyet, felvettem hangosra hogy mit tud és bír, persze túlvezérelt lett így betorzított, viszont ez az állapot beragadt, így hiába vettem le a hangerőt, a mélyet, állítottam szanaszét, kapcsoltam ki, a torzítás megmaradt. Egy alaphelyzetbe állítást kellett végül csinálnom.
HR24.hu
-
zippy004
friss újonc
Tiszteletem vettem egy hisense 43" os tèvèt beüzemeltem megy kèp tiszta minden müködik de egy fojamatos recsegő hang szol a hangszorokbol ha leállitom akkor is egy darabig asztán elhalgat. Mi lehet a problèma?
-
dlor
tag
Nálam olyan volt, hogy Kodiban be volt kapcsolva a hangáteresztés vagy mi a szösz, aztán reccsenő hang filminditásnál, majd kb úgy szólt az egész mint egy kinai dobozhangú halk mobil 😃😃😃. Nem regált semmire.. csak az áramtalanítás oldotta meg.
[ Szerkesztve ]
-
zseko
veterán
Bármennyire is kedvelem ezt a tévét, és bejön baromira a képminősége és kezelhetősége, de ha még egyszer tévét kell, vagy kellene vennem, nem hiszem hogy Hisense-t választok. Már csak a hiányzó appok miatt sem. De ráadásul ezek a faszok már megint belenyúltak a rendszerbe és megint szétcseszték a kezdőlapot, ennyire kurva nehéz megjegyezni a használt appokokat, meg azok pozícióját, és békén hagyni őket??
Rohadjanak meg a f.szom erőltetett RedBull, NBA, FaceBook fassággal együtt[ Szerkesztve ]
HR24.hu
-
Gabesz87
veterán
Kell egy jó médialejátszó aztán nem kell foglalkozni a TV ezen képességevel. Nálam egy Shield Pro van, TV-rol csak a YT megy kb.
-
zseko
veterán
A hiányzó appok egy dolog, mivel van egy 4K Max stick eszközöm - eleve úgy készültem hogy ha veszek tévét úgy sem fog tudni mindent, így már korábbról volt, nem mellesleg a stick hordozható, egy tévénél meg nehézkes, pl. nyaralásra vinni, vagy projektorhoz.
De az, hogy nem tudnak úgy egy - ráadásul semmi látható változást meghozó - frissítést megejteni, hogy ne csessze szét a kezdőlapot, az dühítő. Letörölték a Disney-t és még két appot amit használok - úgy kellett az AppStore-ban rákeresni és újratelepíteni - , és helyette betették az AppleTV+-t és a korábban írt semmirenemvaló appokat. Mert csak.
Szóval én nem feltétlenül tévét akartam venni, hanem eleve csak egy 'megjelenítőt' a stick mellé, tök mindegy mit, ami majdnem egy projektor lett. Kaptam kölcsönbe egyet, és már a 720p is baromi nagy élmény volt, így majdnem vettem egy 1080p-et, csak közben haverom vett egy 55"-es C1-es LG-t, így lett végül először inkább tévém. Sőt, eredetileg még 120e-et sem akartam tévére költeni, csak a milyen tévét vegyek topikban megláttam mennyire lutri a képminőség még a drágább lcd tévéknél is, nemhogy a kitűzött ársávban, és mivel a telefonom-tabletem is amoled, el nem tudtam volna viselni ezen kívül mást.
Árban tényleg nagyon jó, +100e-et szerintem sem ért meg az LG még így sem, de ha csupán 20-30e különbség lett volna, akkor biztosan azt választom.
Nem bántam meg a tévét (stick nélkül lehet máshogy gondolnám, 'minden is' van előfizetésben) - akkor már azt inkább jobban, hogy nem 65"-t vettem -, de ez a hozzáállásuk dühítő.HR24.hu
-
Pityu89
senior tag
Én nagyon gyűlölöm a tévét.
Az OLED képe hibátlan, de minden bekapcsoláskor max fényerővel virít normál üzemmódban, hiába van mozi éjjel üzemmódra téve. Át kell kapcsolni az üzemmód választót másra majd vissza, hogy észbekapjon. Gyorsindítastól ez független. Ha az be van kapcsolva még a smooth motion is kikapcsolhatatlan.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Azonnali fáradt gőzös kérdések órája
- Star Wars: The Old Republic - MMORPG
- Android játékok topikja
- Ingyenes parkolást!!!!
- Meditáció
- Már a Samsung sem szolgálja ki modern AI lapkákkal Kínát
- Nintendo Switch
- Wise (ex-TransferWise)
- Ukrajnai háború
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk