Hirdetés
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Asszociációs játék. :)
- Ingyen kellene, de tegnapra
- Szólánc.
- Öregszem
- eBay-es kütyük kis pénzért
Új hozzászólás Aktív témák
-
AG Sheppard
csendes tag
válasz AG Sheppard #6446 üzenetére
Még annyit sikerült kiderítenem, hogy a DisplayDB és DisplaySpecs alapján talán az E7HQ lenne a legjobb. Ezek mennyire megbízhatóak?
De bármilyen tapasztalatot, linket, akármit szívesen fogadok, ami segíthet a döntésben a négy készülék közül.
-
Kornel
veterán
Sziasztok, van valakinek személyes tapasztalata a lenti TV-vel?
Az előzmény:
Nappaliba keresek mindenes TV-t, elsősorban 65 colosban gondolkozom, mivel 4-5 méter a nézési távolság. 65 colon felül már árban biztosan nem fér bele, 55-ös pedig kicsi lenne, a mostani 50 colos is kicsi.Amit eddig néztem:
Hisense 65U7HQ
Ár érték arányban jónak tűnik 228k-ért most, élőben megnéztem 55 colosban, nyilván egy OLED / miniLED jobb, de közel kétszer ennyiért.
Ami miatt ezt venném: 120 Hz, 400+ nit már nem vészes fényerőben sem, VA panel 90 zónás háttérvilágítással.Mini LED, esetleg OLED esetében 300k-ig elmennék, de többet nem szánok rá, vegyem ezt, vagy várjak egy bizonytalan akcióra?
Köszönöm.
-
Cartmenn
tag
Hát nekem az 55ös u8qf van 132 zónával ---én már keveselném a 65öst 90el És outletben nem gondolkodtál? A hisense-t úgy vettem,hibátlanul 16nap üzemórával ( depostore-n (küldtek képet is) ---de néztem az emarkt-on is (itt is kérhető kép) ) Most épp a 75U8Hq nézem ezt újban és a kb olyan tudású outlet samsungokat
-
Warzoz
senior tag
Sziasztok!
Van egy 55A6G tévém. A legutóbbi frissítésig minden rendben volt vele, de most sajnos a rádugott külső HDD-n lévő filmeket és sorozatokat rossz képaránnyal játssza le. Képarányt a videólejátszóban nem tudok állítani. Másnál is lett ilyen gond? Van erre esetleg valami megoldás? -
-
nOvOp
senior tag
Vki próbálkozott már a fehéregyensúly beállításával 55U7HQ TV-nél vagy akár másiknál? Vagy mindenki a gyárit használja? Van erre vmi tipp (a kalibráltatáson kívül )?
-
Warzoz
senior tag
válasz Hieronymus #6458 üzenetére
A videólejátszóban kellene állítanom, mivel a videólejátszoban nézem a filmet, de ott szürke a képarány allítása lehetőség. A tévében meg ha állítom, az csak a tévére érvényes.
-
nOvOp
senior tag
Ha nincs bekapcsolva a routeren az UPnP, akkor a tv nem is látja a routerre kötött meghajtót? Most kikapcsoltam az asus routeren az UPnP-t és így nem lát hálózati eszközt, hiába van bekapcsolva az smb megosztás. Ez így normális?
-
nOvOp
senior tag
válasz SztiviVander #6462 üzenetére
Köszi, közben megtaláltam azt az upnp részt a routeremben, amit kerestem (azt szeretném kikapcsolni)
-
Warzoz
senior tag
-
Maximum1
őstag
48A85H oled újabban azt csinálja, hogy 2-3 hetente reggel 7 kor bekapcsol magától.
Mindenre reagál, de nem lehet kikapcsolni, 10 perc múlva bejön a képernyővédő és akkor kikapcsol automatikusan.
Viszont utána nem lehet bekapcsolni, forró a hátulja, áramtalanítani kell, utána működik megint hetekig.
Lehet a frissítéssel jött ?, nem emléxem hogy csinált volna ilyet előtte, láttatok/hallottatok már ilyet?[ Szerkesztve ]
-
Kornel
veterán
Tegnap megjött a 65A85H, ma már fent van a falon, nagyon durva, főleg a Dolby vision. Ilyen áron semmi se tudna hasonló képminőséget.
Gyerek miatt kicsit magasabbra került, így megdöntöttem lefelé 2-3 fokot, lehet tőle baja? Használti útmutató csak függőleges falat ír.
[ Szerkesztve ]
-
bj13
tag
Sziasztok!
Tegnap érkezett a 65U8HQ. Eddig tetszik. Viszont a NAS-okat látja, de nem talál rajtuk médiatartalmat. Esetleg valami ötlet? -
bj13
tag
válasz SunMount3r #6477 üzenetére
Az sem látja, csak a PC mappáit. És a Dolby Vision-t HDR-ként játsza.
-
Vhiktor
veterán
El lehet hozzám hozni és akkor nincs kiszallas. Esztergom.
ISF Kalibrátor. Tv, projektor, monitor KALIBRÁLÁS PROFESSZIONÁLIS szinten Film Stúdióknak is. Spectrophotometer + Colorimeter! Bit perfect minta generátorral(YUV, RGB) tokeleteskep.wixsite.com/kalibralas █Profi tesztelés: youtube.com/c/tokeleteskep █ Klein K10A█Jeti Specbos 2501 hires 2nm
-
Vhiktor
veterán
Én is nagyon várom már a teleportálás feltalálását
ISF Kalibrátor. Tv, projektor, monitor KALIBRÁLÁS PROFESSZIONÁLIS szinten Film Stúdióknak is. Spectrophotometer + Colorimeter! Bit perfect minta generátorral(YUV, RGB) tokeleteskep.wixsite.com/kalibralas █Profi tesztelés: youtube.com/c/tokeleteskep █ Klein K10A█Jeti Specbos 2501 hires 2nm
-
kispal87
aktív tag
válasz SunMount3r #6485 üzenetére
Seth Brundle?
-
dlor
tag
válasz SunMount3r #6472 üzenetére
Az én alapbeállításom 100% háttérfény és leginkább maximumon van a helyi halványítás sötétítés is, dinamikus szinekkel stb Ezeket a HDR meg DV módokkal hiába kisérletezem nagyon nem ad fényerőt. A szememben parasztvakítás az, hogy valami sötéthez szoktatja a szemem es ahhoz képest játszik a dolgokkal. Projektorozom is de nem valami hiper szuper csilió dolláros cuccal. Mindent megszok a szem azt is, hogy ott nincs az a színdinamika mint a tv-n. Ha projektorról Tv-re váltok jön a hűha de jó erzés, pedig a film közben mégsem volt hiányérzetem. 😃 Na kb nekem ez a HDR. Pedig tényleg szántam rá időt. De nincs ezzel végül nagy gondom. Nem eröltetem a dolgot. Ennyi. Az azért hozzátenném, higy u8gq van, amire írták többen hogy a HDR hagy kivetnivalót 😃😃😃
[ Szerkesztve ]
-
SunMount3r
nagyúr
A 40a4bg tényleg a legolcsóbb kategória, az is csoda, hogy tudja a HDR-t. Teszteltem azért direkt (meg mert még sose volt HDR-es TV-m) és valóban látni olykor némi extra hatást a filmekben. De ez kb, annyi, hogy azok a dolgok, amiknek "világítania kell", azok tényleg világítanak (nap, hold, villanykörte, színes neonfények, ilyesmik). De teszteltem olyan filmmel is, amiben alig van ilyesmi és alapból elég egysíkú a képi világa (Pale Blue Eyes) és ott már szinte semmi különbséget nem láttam az SDR-es verzióhoz képest. Jó, lehet mondani, hogy ez a TV meg ennyit tud HDR szinten, de én inkább úgy vagyok most vele, hogy a HDR "jó ha van" és inkább legyen akkor a HDR-es verzió, de annyira nem nagy szám, hogy sírni kellene utána, ha éppen nincsen.
-
dlor
tag
válasz SunMount3r #6490 üzenetére
Nagy fájdalmam hogy kinyírták az otthoni 3D-t. Azért bespejzoltam 2db 3d tévét 😃😃😃 Persze azt sem szerette mindenki. Ott tényleg volt egy kis extra. Legalábbis nekem. A mai panelekkel 4K minőségben pláne jobb lehetne.. esetleg szemüveg nélkül. Ez a kicsit világít a tűz ...nekem sem ad semekkora nagy élményt.
[ Szerkesztve ]
-
SunMount3r
nagyúr
A 3D nagy baja a minőségi tartalomhiány volt. A legtöbb film, ami kijött 3D-ben annak csapnivaló, vagy szinte semmi 3D-s hatása sem volt. Csak azon a pár kivételen (pár animációs film, meg természetfilmek) lehetett látni, hogy ebből sokkal többet is ki lehet hozni. Nem csoda, hogy sokan csalódtak benne és ez vezetett a végéhez is.
(A 2014-es Samsung-om is 3D-s é szerintem 4K TV-re váltás után is megtartom, mert az a pár jó 3D-s film tényleg nagy élmény vele).
-
zseko
veterán
Nincs különösebb bevált. Néha átállítom, megnézem máshogy jobb-e, meg függ a tartalomtól is.
Amikor megvettem akkor én is éreztem a szememen pár napig a fényerőkülönbséget a 24"-os monitoromhoz képest, aztán elmúlt. De ugyan ez volt amikor a 17"-es 4:3 monitorról váltottam a 24" 16:10-re.HR24.hu
-
Vhiktor
veterán
Ugyanúgy vagyok vele én is.
-
dlor
tag
Hát igen. Nincs túl sok viszonyítási alapom. Na majd a következő tévénél jól körbenézek. Persze a technika fejlődik és a jónál is lesz mindig jobb. . csak győzze, vagy akarja az ember megfizetni annak árát. Nem a legnagyobb prioritás a tv számomra, bár ha belegondolok, hogy mégiscsak hány hónapig, évig nézzük az adott megjelenítőt, már elgondolkodik az ember, hogy tényleg jobban megérheti megvenni azt a legjobbat, ami tetszik, mint kompromisszumot kötni az ár miatt.
[ Szerkesztve ]
-
Kornel
veterán
Ultra smooth motion gondolom az interpoláció, nekem a tiszta beállítás az, ami jónak tűnik.
Clear motion=BFI? Ha igen, akkor csak ki vagy be állapot van? Érdekes.
dlor: én is 55 colból indultam ki, aztán már 65-öst kerestem, U7HQ volt képben, de élőben egyáltalán nem győzött meg, így lett A85H akciósan, persze drága, de 340k egy mini LED belépő szintje 65 colban, OLED 400+tól indul, koreaiak 500-600k.
[ Szerkesztve ]
-
Isikamika
tag
A85h bevált?
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Ezek a OnePlus 12 és 12R európai árai
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- Politika
- TCL LCD és LED TV-k
- BestBuy topik
- Star Wars: The Old Republic - MMORPG
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Melyik tápegységet vegyem?
- DIGI internet
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs