- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Arc összefoglaló szerkesztés
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- laskr99: Processzor és videokártya szilícium mag fotók újratöltve!
- bambano: Bambanő háza tája
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Ndruu: Segíts kereshetővé tenni a PH-s arcképeket!
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- btz: Internet fejlesztés országosan!
Új hozzászólás Aktív témák
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
#32839680 #196 üzenetére
Nyilván 5400-as... De rokonok vettek pár éve új gépet kereskedésből (olcsót persze), eladták nekik W10-el előtelepítve a 1TB-os 5400-as HDD-s gépet. Ráadásul még egy jó kupac magától induló bloatware-t is kaptak mellé, mintha nem lett volna elég kínzás már maga az OS is annak a HDD-nek.
Leszedtem a bloat cuccokat, de úgy is lassú maradt. Mondtam nekik, hogy adják el, nem érdemes foglalkozni se vele...
Gyuri27: én eleve nem adtam Windowst nagyszüleimnek mert nem akartam telefonon keresztül se vírusokkal foglalkozni, se fejfájást magamnak. Gyönyörűen elvoltak Ubuntun, az meg a hőskorban egy P3-as gépen is szaladt. Aztán később Debian lett mikor az Ubi elkurvult... Tudtunk Skypeolni, ment a facebook és maximum az fordult elő, hogy magának a böngészőnek a felületét sikerült teljesen átrendezni, míg végül egy kiegészítővel le nem lockoltam a lényegi dolgokat rajta.
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
Ez addig működik, amíg nem jön 1-2 nagyobb frissítés... Aztán csak homokórázás van mire végre feltelepül... Ha meg netán elindítanád a lemezkarbantartót, hogy egy kicsit segíts azon a szerencsétlen hdd-n, akkor meg elmegy vele 4-5 óra mire végez! Ez konkrétan a saját TinkPademen fordult elő, ekkor dobtam végleg a W10-et róla. - Meg az elképzelést, hogy HDD-n bármilyen oprendszert tartsak.
Tudom, sok helyen drága egy tök alap SSD is... De azért a doboz cigit meg hasonlókat mégis megveszik, szóval...
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
Én meg Manjaro-t használok és olvasva az előző két posztot csak bontok egy sört látva mennyi problémátok van.
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
Jááááj ne tegyél W10-et HDD-s gépre mert te is megőrülsz meg az is aki használja.
Főleg mikor jön rá egy update.
Most pimpeltem fel egy 10-12 éves thinkpadet egy 6800Ft-os 128GB-os SSD-vel. Ezen volt még egy nem használt Win7 is, a bootideje 10 másodperc alá ment a HDD-s kb. 1 perc helyett.
nyunyu: lehet nélküle is, de utólag is át lehet kapcsolni offline fiókba.
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
Ez volt az a Windows, ami úgy marad majd meg az emlékezetben, hogy "nem olyan rossza mint a Win 8.0".
PuMbA: a lassúság kritika sajnos jogos. Office 2019 Pro Plus nálunk a céges gépen simán gondolkodik 4-5 másodpercet egy 1-2 sheetes tök alap xlsx megnyitásán is, még úgy is, hogy egy másik fájl már nyitva van, szóval ott van a progi a memóriában... Mindezt SSD-s 16GB ramos gyors gépen.
Nem állandóan ilyen, van amikor gyors, van amikor nem ugyanannak a fájlnak a megnyitása.Mondjuk ettől függetlenül 2003-as Officet használni manapság az kemény... Igaz még azzal raktam le az ECDL-t és egy fasza program volt anno, de ennyi évvel később mire jó, azt nem tudom...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Revolut
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Mikrokontrollerek Arduino környezetben (programozás, építés, tippek)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Milyen légkondit a lakásba?
- Kiemelkedően csendes ASUS VGA jött a Noctua közreműködésével
- Xiaomi AX3600 WiFi 6 AIoT Router
- Könyvajánló
- Eredeti játékok OFF topik
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- További aktív témák...
- 3x ASUS Turbo RTX 2080 Ti (11 GB) / Frissen pasztázva / Igény esetén + EKWB vízesblokk.
- LG 75QNED87T 190 cm-es 4K QNED Gaming Erőmű, 120Hz-el és 3ms válaszidővel!
- Legion 5 Pro 16ACH6H 16" QHD+ IPS Ryzen 7 5800H RTX 3070 16GB 512GB NVMe gar
- Turtle Beach Stealth Ultra kontroller
- Benq xl2410t e-sport monitor
- DELL PowerEdge R730xd 16LFF 160TB+400GB 2U rack - 2xE5-2683v4 (16c/32t),256GB RAM,2x10G NET,HBA330
- Telefon felvásárlás!! Honor 400 Lite, Honor 400, Honor 400 Pro
- Asus Zenbook 15 OLED UM3504 - 15.6" 2.8K 120Hz - Ryzen 5 7535U - 16GB - 512GB - 2+ év garancia
- Microsoft Windows, Office & Vírusirtók: Akciók, Azonnali Szállítás, Garantált Minőség, Garancia!
- Xiaomi Redmi Note 9Pro 64GB Kártyafüggetlen 1 év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest