Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• SunMount3r

Topikgazda

válasz kosinalajos #10590 üzenetére

Hát vagy vársz még itt rá véleményt valameddig, vagy akkor ott van a 14 nap.

A NAS-os ötlet gyak. ugyan az, amit én a PC-ről írtam, abban az esetben gyak. a PC lenne a "NAS". A dedikált NAS viszont sok szempontból jobb ötlet, mert az egy külön céleszköz erre és nem kell egy full PC-nek folyton mennie hozzá, ha el akarod érni. Szintúgy SAMBA és NFS megosztásokat lehet a NAS-on is csinálni és hálózatról onnan elérni a file-okat a Q10 Pro-val. Ilyen megoldások esetén mindegy, hogy hány TB-os a HDD, csak a NAS-nak, vagy a PC-nek kell tudni kezelnie.

Ilyen megoldással a 4K-val sincs semmi baja a lejátszónak, de ehhez viszonylag stabil és gyors belső hálózat kell (mint minden más lejátszó esetén). Én 4K esetén inkább már a vezetékes hálózati összeköttetést javasolnám. Nem tudom milyen router-ed van, de, ha gyenge a Wi-Fi nálatok, akkor inkább a kábel (a NAS és a Box esetén is). Persze megfelelő körülmények között és egy erős router-el lehet menne Wi-Fi-vel is, de erre biztosat sose lehet mondani, annyi sok tényezője van.

Új hozzászólás Aktív témák