Hirdetés

2024. május 17., péntek

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  TV & Audió  »  HiMedia lejátszók

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2022-05-19 20:22:02

LOGOUT.hu

Tartalomjegyzék:

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#4361) kezo0 válasza kezo0 (#4358) üzenetére


kezo0
addikt

Tehát akkor az én tapasztalataim eddig.

– A 2.0.4-es firmware-be csomagolva ugyanúgy a Kodi 17.1-es verziója települ, mint a 2.0.3-assal. Ami azért furcsa, mert eddig a legfrissebb fw mindig a legfrissebb stabil Kodit is hozta magával, ez pedig jelenleg a Kodi 17.3 – szóval erre magadnak kell frissítened a Kodit (vagy visszalépni egy korábbi verzióra, akinek valamiért mondjuk a 16.1-es szimpatikusabb). Én frissítettem a 17.3-asra, nekem az tökéletes, de én csak jukeboxnak használom a Kodit.

– Most először volt szerencsém szembesülni a HiMedia saját jukebox-próbálkozásával (ez a 2.0.1-es fw-ben még nem volt benne), ami a MovieBar névre hallgat. Sajnos nagyon kezdetleges, egyelőre (?) használhatatlan. A belső HDD-n levő filmjeim kb. felét sikerült helyesen beazonosítania, amit pedig nem talál el elsőre, azoknak a nagy részét manuálisan sem tudod vele jól felismertetni, legalábbis nekem nem sikerült. (Pl. ha neked megvan a 2016-os Passengers c. film, de ő ezt az azonos angol című, de 2008-as Passengers c. filmként ismeri fel, akkor nincs az az isten, hogy rávedd az appot a filmhez tévesen társított borító ill. filminfó cseréjére...) A sorozat-epizódokat is mindenáron külön-külön akarja felismerni, az epizódok címe alapján, mint különálló filmeket. Nem is nagyon sikerül neki. Nem folytatom, ezen még sokat kell dolgozni.

– A Kodi első indításakor már megint meg kellett vele küzdeni, hogy a box távirányítóját valamiféle kontrollerként ismeri fel a Kodi, és elvesztik megszokott funkciójukat a return és menu gombok. Szóval megint ki kell kapcsolni a Kodi menüjében a perifériák kezelésénél a joystick-támogatást, hogy normálisan működjön a távirányító.

– Mialatt a Kodi általam megszokott beállításainak visszahozatalával bíbelődtem (sajnos a Backup nevű app nem ment el mindent, pedig jó félórát elvacakol a mentéssel...), kétszer is megtörtént, hogy hirtelen szellemképesre váltott a kép, és ez így maradt a Kodiból történő kilépéskor is. Ekkor csak az segített, hogy a képbeállításoknál képfrissítési frekvenciát váltottam – azaz annyi is elég volt, hogy úgy tettem, mintha frekit szeretnék váltani. Ilyenkor ugye átvált az újonnan kiválasztott képfrissítési frekire a box, és van x mp-ed, hogy elfogadd az új beállítást. Nem kell elfogadni, és a box visszavált a korábban beállított képfrissítésre – ennyi is elég, hogy eltűnjön a zavaró szellemkép. Mindenesetre a jelenség elég riasztó, ilyennel eddig soha nem találkoztam. Remélhetőleg csak a Kodi beállításainak hosszas csesztetése váltotta ki, és filmlejátszás közben nem jön elő.

– Jó hír, hogy úgy néz ki, most már megmarad az alapnak beállított felbontás és képfrissítési frekvencia, legalábbis eddig nálam nem váltott vissza a 3840 x 2160 @ 60Hz semmilyen kisebb felbontásra, ahogy eddig. Többszöri ki-bekapcsolás és hosszas tétlenségi állapotban hagyás után sem.

– "Lucy bug" javítva, helyes a képarány a croppolt 4K HDR tartalom lejátszásakor (magával a Lucy-val tesztelve).

– A túl rövid időkülönbséggel időzített feliratokkal immár újra megbírkózik a HiPlayer, nincs kihagyás a saját készítésű "számolós" tesztfeliratnál.

– Tetszik a HiPlayer megváltoztatott, talán kicsit modernebb és logikusabb felépítésű menüje, és a lejátszás közben megjeleníthető médiainfók is bővültek, ami szintén jó dolog.

Összefoglalva, az első benyomások alapján talán tényleg igaz, hogy ez eddig a legjobb firmware – legalábbis számomra, az én felhasználói szokásaimhoz, én ugyanis döntően médialejátszónak használom ezt a boxot. A futeko szerint a 3D microstutter probléma még mindig fennáll, tehát ez az egyetlen megmaradt komolyabb bug, ami a lejátszást érinti, ezt viszont én nem érzékelem, mert valószínűleg ügyesen kompenzálja a tévém.
Szóval kb. most van a Q10 Pro abban az állapotban, amiben nagyjából egy éve kellett volna lennie, és akkor talán nem pártoltak volna el tőle néhányan. ;)

Beam me up, Scotty! There’s no sign of intelligent life down here…

Útvonal

Fórumok  »  TV & Audió  »  HiMedia lejátszók
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.