- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- TheLázs: Mi várható el a betegtől...?
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- bobalazs: Alulfeszelt GPU profilok FPS teljesítményének összehasonlítása 10 játéknál
- Graphics: Hello Moto! - Kipróbáltam a Motorola Moto G55 5G-t. (videó is)
- GoodSpeed: POCO X6 PRO 5G 12/512 GB vs Samsung Galaxy S24 FE 8/256GB
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- MasterDeeJay: Kínai DDR5 második felvonás - Puskill PSK-D5M4800BH-16G
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
-
LOGOUT
Szeretettel köszöntünk a sztereó otthoni/szobai Hi-Fi világában !
Új hozzászólás Aktív témák
-
BBéci
legenda
válasz
liszi70 #62895 üzenetére
Darvas László többször kijelentette, hogy a hifi este 9 után kezdődik, mert addigra tisztul annyira az áram, hogy érdemes legyen bekapcsolni a készülékeket. Ez elsősorban a nagyvárosokra vonatkozik, de falun sem lehet biztos abban az ember, hogy folyamatosan tiszta, hifi minőségű áramot kap. Ez remekül mérhető a már emlegetett Mains Noise Analyserrel. [link]
(#62898) dgyuri0123
Jól tetted, hogy leírtad! Szerintem hasznos tett volt, lehet belőle okulni.
Azért próbáld ki saját, veszteségmentes zenéiddel is. -
Tamoo
nagyúr
válasz
dgyuri0123 #62898 üzenetére
Nincs azzal semmi bajom, hogy leírod a véleményed. Ne érts már félre!
Őszintén mondom, hogy én csalódott vagyok, hogy még soha nem tapasztaltam meg ezt, ilyen jellegű "új hangszereket hallok", "elhúzták a függönyt" változást. Pedig én aztán már tényleg elég sokmindent megtettem érte. Járt már nálam jó pár kábel, jó pár elosztó. Lehet más hobbi után kell néznem.Megyek is bringázni.
-
dgyuri0123
nagyúr
Őszintén?
Túl vagyok azon, hogy érdekeljen, ki mit gondol, vagy hisz. ( nem rád gondoltam, csak általában) A firkálmányom végére is odaírtam, hogy szerintem és szigorúan a saját rendszeremben. Ha valaki beruház annyit, amennyibe nekem került (egyébként egy vacak APC, vagy Belkin is kb. ennyibe kerül ) és mégsem hall semmit, nem hiszem, hogy én juttatnám őt szegényházba. Amit viszont az első pillanatban leszűrtem, hogy az életben többet nem használok semmilyen villámvédős sz@rt.
Én bizony hallom, amit hallok, különben nem is ragadtam volna billentyűt, bár tudom, hogy inkább bent kellene tartanom ezeket az információkat az utólagos magyarázkodás, vagy ellenérzések kialakulása miatt, de mit csináljak, ha ilyen önzetlen vagyokés segítenék másokon.
A "teszt" tévé műsor hallgatása alapján történt. HV1 és MTV Hits között váltogatva. Jól ismert slágerekkel, amik "erős" MP3 minőséget képviselve "omlanak a fülünkbe". Ha ezek hallatán 5 mp után én észreveszem, hogy nem úgy szól, mint máskor, mert előjöttek cinnek, vagy tere is van annak a zenének, vagy hogy több olyan hangot hallok, amiket korábban soha és ez összefüggésbe hozható a Kontaset rendszerbe illesztésével mp-re pontosan, akkor mire gondoljak? Viccen kívül mondom, olyan hangszereket hallottam meg, amikről eddig fogalmam sem volt, hogy egyáltalán ott vannak abban a számban. Direkt, szinte unalomig agyonhallgatott számokat vártam, választottam hogy megtudjam, placebo, vagy sem, amit hallok.
A DA300-at be sem kapcsoltam, pedig az is az új elosztóban van. Szégyen ide, vagy oda, az Ő meghallgatása a hétvégén lesz, de bármi legyen is a végeredmény, senkit sem fogok annak a leírásával riogatni, megígérem. -
Tamoo
nagyúr
válasz
dgyuri0123 #62892 üzenetére
Nálam egy túlfeszvédős vacak és egy Isotek Polaris közt sincs jelentős különbség. Van, de nem nagy. Vonatkoztassunk el attól, hogy nincs fülem ehhez.
Viszont elég közel van a kismegszakító a hifihez, kb. a fal másik oldalán ( Nem tudom ez jó-e vagy rossz.). Plusz nem is panelban lakom. Mondjuk ezt még mozierősítővel próbálgattam anno, a mostani sztereóval nem.
Ettől függetlenül nem kérdőjelezem meg amit írsz, csak jelentkeztem amolyan ellenpólusként, hogy nem biztos hogy mindenkinek rohanni kell elosztóért.
-
válasz
dgyuri0123 #62892 üzenetére
"Semmi placebo."
Mitől vagy ebben olyan biztos?
Nem állítom, hogy az volt, de miből gondolod, hogy nálad nem működik az, ami egészen biztosan mindenkinél szokott, kisebb-nagyobb mértékben?
"Az sem mindegy, mikor hallgatok zenét...reggel...este...hétvégén... mindig másképpen szól a zene."
Nagyon egyetértek!
Egyébként lehet, hogy én is veszek egy ilyen egyszerű kontasetet, lecserélem a jóval drágább zavarszűrős elosztómat, mert az ég világon semmit nem hozott, sajnos.
-
BBéci
legenda
Nálam sem okoz drámai változást egy efféle elem beiktatása a láncba, éppen tegnap írtam erről. De sajnos rengeteg helyen, például lakótelepeken, mint a gazdagréti, rémesen szennyezett az áram.
(#62892) dgyuri0123
Szerintem jól gondolod.
Belegondolni is szörnyű, hány hifi és házimozi rendszer kap áramot olyan hulladék elosztókból, amilyet korábban használtál. Az emberek nincsenek tisztában azzal, hogy amit hallanak, az a konnektorból kijövő elektromosság egy bizonyos formája. Ha eleve tré, amit a lejátszó és az erősítő kap, a végeredmény is az lesz. -
dgyuri0123
nagyúr
A Te rendszered, valószínűleg eleve jobb, mint az enyém. Azt se felejtsük el, hogy egy villámvédős sz@r után eleve ezt dugtam a helyébe, így + még azt is hallom, ami a kétféle elosztó hangjából fakadó eltérés. Ez nagyobb "katarzis" lehet, mintha csak egy "sima" aljzatról váltottam volna erre.
Ergo egy lefojtott, elrontott hangú elosztóról váltottam ár egy olyanra, ami talán nem rondít bele nagyon a hangképbe. Gondolom én.Hogy a kábelcsere mennyit segített, nem tudom, de elég jól árnyékolt fémharisnyás madzag az AVA, így remélhetőleg az is számít, nem csak a túlfeszvédős vacak kiemelése a rendszerből.
(#62893) BBéci. nálam sem drámai a különbség, hanem inkább egyértelműt és határozottat mondanék.
Semmi placebo. Ha ez "drámai"-nak számít, akkor valóban drámainak is mondhatnám. Ja és lakótelepen lakom.Az sem mindegy, mikor hallgatok zenét...reggel...este...hétvégén... mindig másképpen szól a zene. Nem unalmas így az élet.
-
Tamoo
nagyúr
válasz
dgyuri0123 #62890 üzenetére
Aha az jó ha tényleg így van. Az is lehet, hogy pl. csak a hatosnál "toldják", ezt nem tudom. Nekem egy korábbi KS240 vezetősíne három darabból állt (~3-4éve volt).
Mindenesetre irigylésre méltó, hogy neked ilyen nagy változást okozott. Nekem nem.
-
dgyuri0123
nagyúr
Tegnap hozta a futár. Nem hiszem, hogy régi lenne.
Nem szedem szét még egyszer, bocs,de tényleg egyben fut a sín az elejétől a végéig. Az 5 aljzat úgy van rögzítve hozzá, hogy meg van fúrva a sín 5 helyen és abba van belehajtva a csavar. Toldásnak nyomát nem láttam. Az egészet kihúztam a házból és úgy szereltem. Szét sem esik, mert a sín megtartja. Még a földelése is egy hosszú de vékonyabb rézsín, ami szintén egyben jön előre a rögzítési ponthoz a betápig.
-
BBéci
legenda
Ezeket tudtam, olvastam már, de azért jó, hogy leírtad.
Ha legközelebb elosztóra lesz szükségem, biztosan ezek valamelyikét fogom választani. Sajnos, amikor tavaly nyáron gyorsan kellett egyet vennem, nem volt a közelben más, csak Düvi.[link]
Laptopnak, modemnek, routernek, merevlemezeknek ad áramot, arra talán megfelel. Sajnos a Plextor CD-írót is ebbe kell csatlakoztatnom. -
Tamoo
nagyúr
válasz
dgyuri0123 #62887 üzenetére
Vizsgáld meg, mert lehet több darabból van A mostaniak (1-2éve jártam körbe a témát) biztosan. Ha régebbi változat akkor lehet ott még egy darabban volt (volt ilyen is).
Néhai Józsival beszélgettem erről, ő ezeket alakítgatta át, illetve a gyárral is leveleztem. -
Tamoo
nagyúr
Van mindenféle verzióban. "Hifistáknak" a DI-STRIP-et ajánlják mert abban megszakításmentes a réz vezetősín, a KS240-ben több darabból van. Viszont csak utóbbi szerelhető otthoni körülmények közt. Fapaci is DI-STRIP-et szereltet, én is csináltattam egy olyat a gyárban Supra tápkábellel. Ha visz az ember kábelt, beleszerelnek akármit és egyedi sorozatszámot kap az elosztó. Felárért még festés színét is meg lehet választani.
-
Gabor970
addikt
Örömmel próbálnám, fogékony vagyok az ilyesmire, dehát nálam az eszközök közvetlenül konnektorba mennek....
Aztán tovább gondolva...
Nekem van egy konnektorsor, ami a nappali világitás kapcsolói melletti xedik kapcsolóval kapcsolható, és ebbe vannak csatlakoztatva.... hmm..... hmm...... És van mindezen konnektorok mellett egy fix, ami nem kapcsolható. Talán mégis érdemes lenne onnét kivezetnem egy általad épitett elosztót, s megtapasztalni mi a difi ez, és a kapcsolt konnektorsor közt.... Elég messze van a fali kapcsoló a kapcsolt konnektorsortól. kb 9m. -
BBéci
legenda
válasz
dgyuri0123 #62879 üzenetére
Az Kontaset, ha jól tudom, és 6 aljzatos. [link]
-
Visormail
addikt
[link] ezt a boltot ismeri valaki? Próbáltam rákeresni, de nem találtam honlapját.
-
Ear001
addikt
válasz
Ereshkigal #62880 üzenetére
Bele.
-
Visormail
addikt
válasz
dgyuri0123 #62879 üzenetére
Én is most jutottam el odáig, hogy átrendeztem a kábeleket. Kihúztam az erősítőt a túlfeszvédős hosszabbítóból (Belkin Surgemaster) és átdugtam a fali aljzatba, egy lengő hosszabbítóval. Tényleg visszafogta a mélyeket, sokkal jobban tetszik minden.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Tudástár Parazitaeffektusok az áramkörben 1.
- Tudástár Melyik áram merre folyik a NYÁK földhálózatán?
- Tudástár Erősítők tápellátása
- Bemutató DSD: divatőrület vagy a zene új dimenziója?
- Bemutató Audio-gd Precision 2 erősítő teszt
- Clair Obscur: Expedition 33 teszt
- VoLTE/VoWiFi
- Ukrajnai háború
- Milyen HASZNÁLT notebookot vegyek?
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Spórolós topik
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Subaru topik
- Nem tudja garantálni a TSMC a tiltólistás cégek kizárását
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- További aktív témák...
- Apple IPhone 13 Pro Max 256GB,Újszerű,Dobozával,12 hónap garanciával
- Apple iPhone 14 Pro Max 128GB,Újszerű,Adatkábel,12 hónap garanciával
- Apple iPhone 16 Pro Max 256GB,Újszerű,Dobozával,24 hónap garanciával
- Samsung Galaxy Note 20 Ultra 5G 256GB,Újszerű,Adatkábel,12 hónap garanciával
- Samsung Galaxy A56 5G 256GB,Újszerű,Dobozával,12 hónap garanciával
- ÚJ- Lenovo ThinkVision T24i-10 - 24" monitor - Számla, garancia
- Részletfizetés elérhető -noblechairs ICON Series Real Leather Gaming Chair - Midnight Blue/Graphite
- Honor X7a 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Bomba ár! Dell Latitude E7440 MAGYAR - i5-4GEN I 8GB I 256SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- DOKKOLÓ BAZÁR! Lenovo, HP, DELL és egyéb más dokkolók (TELJES SZETTEK)
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest