Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• szasza_1

senior tag

Lenne egy olyan kérdésem, hogy nem tudja valaki (akár megcsinálni is), hogy a Pana NV-GS150-es miniDV kamerán hogyan lehetne engedélyezni az AV bemenetet? Jó lenne, ha másik videokameráról be tudnék vele digizni filmeket. Amin gyárilag volt AV bemenet 100e-rel drágább volt. Szerintem ez csak a szoftverből nincs engedélyezve. Mert a menüben ott van, hogy mi legyen az AV, de csak out van ott. Az amerikai honlap szerint tud felvenni is, mert van rajta AV in, csak úgy látszik, hogy az európai változaton letiltották.
    Azt is írták, meg megkérdeztem a Panásoktól, hogy kezel –e MMC kártyát, de mindenhol azt írták, hogy csak SD-t tud kezelni, de az amerikai honlapon meg írtak MMC-t is, és kipróbáltam, és azt is simán kezelte.
    Meg még azt szeretném megkérdezni, hogy videó fájlt milyen codeccel kell elmenteni, hogy vissza tudjam tölteni a kamerára? Próbáltam a Panasonic DV codecjével, meg valami DV Encoder codeccel, de az egyikkel sem jó. A hang 16bites, 48kHzes. Ha Pinnecle 9-ben kazettát választok, akkor rá tudom rakni kazettára, de nekem azért kéne, hogy akkor egy úttal be is tudjam tömöríteni, és kazettára is visszarakni. Mintha olyan gond lenne, hogy Type 2-es DV filet kéne csinálni, amiben van még egy hangsáv, csak nem tudom, hogy ezt hogy lehetne.
    Válaszokat előre is köszi.

Új hozzászólás Aktív témák