- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- aquark: Jó platformer játékokat keresek!
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sh4d0w: Árnyékos sarok
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- skoda12: Webshopos átverések
- GoodSpeed: iPadOS 26 A Liquid Glass varázsa
- sellerbuyer: Nem veszélytelen a RAM duplázás de vajon megéri?
Új hozzászólás Aktív témák
-
psl2003
csendes tag
válasz
Bl@tty #53143 üzenetére
Na ma előkerült egy, a "homokszórás" hang-ijesztgetésért felelős bűnös. Illetve nem is egy, hanem sok-sok apró, pici bűnös. Szétszedtem egy már teljesen hibás WD5000 AADS Green lemezt, mert kellett a csatlakozója, a ház meg talán jó lesz majd egyszer készülékdoboznak. A fedlap aljára fel van ragasztva egy 30x20x5 mm-es műanyag doboz, ami félig fel van töltve mákszem nagyságú grafitszürke golyóbisokkal. A forgatásnál ezek gurulnak egymáson és a kérdéses hangot adják. Mivel a doboz legnagyobb felületű lapja szerintem egy légáteresztő papírlap, arra gondolok, hogy valamilyen nedvszívó anyag lehet.
Vagy bármi más. Van két Blue WD-m is, azok mondjuk négy évvel fiatalabbak, azok nem zörögnek.
Éreztem, hogy nagy baromságot mondok a lekarcolt lemezfelülettel, mert ha akkora mennyiséget legyalul, hogy már hallható legyen a fémpor zörgése, akkor az egész szerkezet tönkrement volna pillanatok alatt - ha már néhány porszemtől is adódnak hibák. De egyszerűen nem volt jobb ötletem, mert hát valamiért csak zörgött, akármilyen hihetetlen is volt! Most legalább tudjuk, és nem kapsz frászt, ha esetleg az újban is használt ilyet a gyártó, mert gondolom az első dolgod lett volna kipróbálni, hogy az is zörög-e. Nem tudom, mennyire WD specifikus ennek az anyagnak a használata, de elképzelhető, hogy mások is alkalmazzák, mert biztos jó valamire, ha egyszer költenek rá.
Ezek után még azt is el tudom képzelni, hogy a leállás hangja is üzemszerű, mert esetleg a folyamatos üzem miatt terveztek bele valamit, ami ilyen hangot ad. De ezt én nem tudhatom, mert ez már bőven meghaladja egy átlagos "home user" tapasztalati lehetőségeit.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Új 512GB WD SN5000S Gen4 x4/ Steam Deck ready/ garancia
- Eladó SanDisk Portable SSD 480 GB!
- WD Black SN770M 2TB M.2 2230 NVME PCI-E 4.0 x4 - Új - 5150-4850 MBs - Eladó!
- Lexar NM1090 PRO 2TB M.2 NVME PCI-E 5.0 x4 - Új - 14.000-13.000 MBs - Eladó!
- Toshiba KIOXIA XG8 4TB M.2 Gen4 SSD (7,000 MB/s and 5,800 MB/s)
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 256GB Red -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3405
- GYÖNYÖRŰ iPhone XR 64GB White -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3118, 100% Akkumulátor
- Bomba ár! Toshiba Satellite Pro R50-C - i3-6G I 4GB I 128GB SSD I 15,6" I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- Samsung Galaxy S23 Ultra 256GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! Asus H370 i7 9700K 16GB DDR4 512GB SSD RX 6600 XT 8GB SHARKOON RGB Slider ADATA 600W
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest