Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Lalikiraly: Kinek milyen setupja van?
- Gurulunk, WAZE?!
- Meggyi001: Eldugott helyek Párizsban, amiket jó eséllyel még nem láttál... 2. rész.
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- GoodSpeed: Egy bihari a Hajdúságban
- sziku69: Szólánc.
- laskr99: DFI és DFI Lanparty gyűjteményem
Új hozzászólás Aktív témák
-
*Ropi*
félisten
válasz
ricsi99 #50456 üzenetére
"...Ha tényleg fontos adatok vannak akkor próbálj meg szerezni egy ugyan ilyen sorozatszámú/tipusú hdd-t és kérj meg egy müszerész beállitotságú emberkét aki kicseráli a panelt."
Azért ez nem így meg: a WD híres arról, hogy a különböző lemezszériáinak egyes reinkarnációiban teljesen más elektronika és paraméterezés van - amit kívülről nem látsz még szétszedés után sem, csak speciális szervizszoftverre dugva. Pont így járt valaki, aki hozott egy donort alkatrésznek - csak pár hét eltéréssel vette őket, ennek ellenére az egyik még sima SMD elektronikás volt, a másik meg már BGA. És ez csak egy dolog, nem elég az egyező board ID-jű és FW ID-jű paneleket kicserélni, de az EPROM tartalom megfelelő részeit is át kell vinni (ami a fejtérképet, a microjogokat, a rossz szektorokat és egyéb eszközspecifikus adatokat tartalmazza). Ennek hiányában az új elektronika pillanatok alatt tönkreteheti az addig még menthető adatokat tartalmazó lemezt és utána örökre búcsút mondhatunk a fájloknak. Szóval lassan járj, tovább érsz!
-
lócitrom
őstag
válasz
ricsi99 #50456 üzenetére
jelenleg itt tartok. arra gondoltam én is, hogy esetleg beakadt a fej. volt már olyan, hogy HDD-t én is úgy hoztam vissza az életbe, hogy rácsaptam egy kicsit... de az nem a sajátom volt és annál ez tényleg bejött. kutya baja se volt. ennél viszont úgy nézem nem jön ez be.
az a gond, hogy semminemű műszerészt nem ismerek és irreális kiadást nem szeretnék. tehát eleve embert is keríteni kellene ehhez. leginkább a fájlok listája lenne fontos, maga a tartalom vesztése még nem zavarna igazán. de persze az volna jó, ha minél kevesebb lenne a veszteség... direkt módon csatlakoztatni nem tudom, mert jelenleg már csak laptopok vannak itthon a háztartásban
Új hozzászólás Aktív témák
- HIBÁTLAN iPhone 13 Pro 256GB Sierra Blue 1ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS3743
- DEll G15 Notebbok i5-10/8/256/GTX 1650
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte Z170X-Ultra Gaming Z170 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Bomba ár! Lenovo X1 Yoga 1st - i5-6G I 8GB I 512SSD I 14" FHD Touch I HDMI I W11 I CAM I Garancia
- Samsung Galaxy Z Fold 6 Silver Shadow Hajlítható csúcstechnológia, AI extrákkal,2028. 01. 24
Állásajánlatok
Cég: NetGo.hu Kft.
Város: Gödöllő
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest