- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Meggyi001: A kérdés...
- oriic: A TOP 10 legtöbb hozzászólással rendelkező PH! felhasználó
- Trewerr: Analóg-digitális jelátalakítás (zenefájlok leegyszerűsítésével magyarázva)
- Lalikiraly: Astra kalandok @ Negyedik rész
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Lalikiraly: Kaáli Autó-Motor Múzeum
Új hozzászólás Aktív témák
-
tpeter77
addikt
válasz
eobard
üzenetére
generic és eobard
Nekem gyakorlatilag mindig úgy haltak be a vinyóim, ahogy nektek. Egyik percben működtek, utána hallom, hogy kerepel/cicereg a vinyó.
Amint először hallottam ezt a hangot - amit te is leirtál - gyorsan újraindítottam a gépet, mert nem tudtam mi az, de nincs merevlemez üzenetet irt ki a gép.
Ez 3x fordult elő velem, mindannyiszor elvesztek az adataim
Volt köztük Quantum Fireball, Seagate. A mostani Samsung, de ez is Seagate belsős. Májusban megjelent rajta 6 hibás szektor, azóta még 2, de ez a merevlemez még működik, 2 hete nem szaporodtak a hibák.
szóval vagy kifogtam mindből a hibás szériákat, vagy ennyit birtak...A tápra sem tudom fogni, mert eleinte igaz hogy nekem is Codegen/Vargánya volt, de utána Chieftec, most meg Seasonic van.
Mindegyiknek jó szoros volt a tápcsatlakozója, máshoz is hiába vittem el, ott sem lehetett róla lementeni az adatokat.Jövőhónapban veszek egy WD Black 1TB-osat, ezt meg félreteszem tartaléknak, biztonsági mentésre még jó lesz.
-
Saltwater
aktív tag
válasz
eobard
üzenetére
Szerintem a gyengélkedő táp okozhatta az időnkénti leállásokat, és ez összefüggésben van a merevlemez jelenlegi állapotával is. Hibás tápellátás okozhatja például hogy a fej az írott szektort, vagy az ECC szektort hibásan írja fel, ami CRC hibát okoz visszaolvasásánál. Ha ezek a hibák a fájlrendszer metaadat állományát érintik, akkor lehetséges adatvesztés, és a merevlemez igen lassú elérése. A Western Digital merevlemezek hibás szektor(ok) megjelenésekor un. offline hibaellenőrzésbe kezdenek, ami tovább lassítja a merevlemez elérését.
A winchestered megpróbálhatod cseréltetni garanciában, de tudnod kell, hogy a probléma lehet hogy nem a merevlemez gyári hibája.
Új hozzászólás Aktív témák
- AKCIÓ! Apple Pro Display XDR 32 6K Nanotexturált üveg monitor garanciával hibátlan működéssel
- iKing.Hu - HONOR 400 Lite 5G Velvet Grey Vékony, könnyű, AI-kameragomb 8/256 GB- 2027. 07. 01
- HP Z8 G4 Workstation (gamer célra is) dupla CPU Xeon Gold 6134
- Samsung Galaxy S24 Ultra 12GB / 512GB USA modell Szép állapotban!
- Vállalom telefonok,tabletek javítását ,(szoftveres hibát is,frp lock-ot is)márkától fügetlenűl
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: NetGo.hu Kft.
Város: Gödöllő