- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- R.I.P. Aláírások
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Szólánc.
- Asszociációs játék. :)
- gerner1
- CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Ingyen kellene, de tegnapra
-
LOGOUT.hu
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
madgie #14876 üzenetére
Nem. a GOP az egy csoportosítás, ami megmutatja azt a mintát, amit a teljes folyamon fog használni a kódoló, a ref frames érték más. Minden elkészült P keret egy pufferbe kerül, amit Decoded Picture Buffernek hívnak. Ennek a mérete lesz a ref frames, vagyis az, hogy hány keretet tud befogadni. de még ez is sántít kicsit, mert valójában két lista, puffer van. az egyik a már elkészült, a másik pedig jövőbeni keretek számára és mindkettőben kereshet a motion estimation algoritmus. És még egy csavar, hogy B keretek is hivatkozhatnak B keretekre adott esetben.
Mindenesetre a GOP != ref frames. Az előbbi egy minta, utóbbi pedig egy puffer mérete.
-
spiritex
veterán
válasz
madgie #14859 üzenetére
Én is kísérletezgettem.
Érdekes eredmények születtek, bár nem igazán értem mi és miért történik.
Mindkét sample-re ugyanaz vonatkozik:
- ha csak a H264/AVC (FFmpeg) belső filtert tiltom le akkor lefagy az MPC-HC.
- ha csak a H264/AVC (DXVA) belső filtert tiltom le, akkor akadozva játssza le dxva támogatás nélkül MPC Video Decoder segítségével. Ezt mondjuk értem.
- ha viszont mindkettőt letiltom, akkor akadásmentesen, dxva támogatással és MS DTV-DVD Video Decoder segítségével, hibátlanul játssza le.[ Szerkesztve ]
-
WonderCSabo
félisten
válasz
madgie #14843 üzenetére
Hátha annyira kamu a cucc, mint a kép az oldalon, akkor inkább skippelem.
Egyébként nem tudom mit tud ez, de a Bicubic átméretező algoritmusnál jobbat nem nagyon találtak még ki.
spiritex: Az MPC-HC is ki tudja, bmekkora felbontáson. Csak állítsd át a WIn felbontását...
-
válasz
madgie #14826 üzenetére
Akkor biztosan. Érdekes, hogy a WMP-t favorizálja az Intel.
KubanitoS:
Sajnos nekem is van pár film (igaz, nem mpg), amiben a tekerés bajos, de hogy se előre, se hátra semmi... ez érdekes szitu. Nagyon régen hallottam ilyesmiről utoljára (vagy 6 éve). Egyelőre nem tudok megoldást mondani.[ Szerkesztve ]
-
WonderCSabo
félisten
válasz
madgie #11698 üzenetére
Nos az oldal szerint:
24p Real Cinema (24p 5:5/2:2 Pull down mód) igen
Ha mégse tudja, akkor még perelni is lehetne őket. Viszont azt vedd figyelembe, h. a 5:5 pulldown-nál se lesz totál folytonos a kép, mivel a 24 fps az kevés, de egyenletesebb lesz a lejátszás, a judder eltűnik.
Itt is csak 100Hz-et írnak... H. h. lesz ebből 5:5 pulldown, az jó kérdés...
[ Szerkesztve ]
-
WonderCSabo
félisten
válasz
madgie #11696 üzenetére
Ki kéne próbálni egy Blu-ray lejátszóval.
Ha PCn 24Hz-re állítod, akkor is judderes? Mellesleg nehezen tudom elhinni, h. a 60,100Hz-es TVk képesek lennének ilyen alacsony frekvenciát használni... Valszeg elfogadják a 24Hzet, de konvertálnak a saját frekvenciájukra...
[ Szerkesztve ]
-
WonderCSabo
félisten
válasz
madgie #11603 üzenetére
Nem tudom mi a tököm van nálam, de szaggat a pot az mpc-hc...
újrarakom a wint...
Speeedfire: Rosszul látod. Talán félreértelmeztem a hszedet, mindesetre elnézést kérek az óriási arcoskodás miatt. De ha elolvasod a többi hszemet látod, h. picit ideges vagyok mostanság.
[ Szerkesztve ]
-
válasz
madgie #11563 üzenetére
Ez tök jó lehet, ki is próbálom este.
snoopy:
ATI-ból HD5000 alá már ne add (nekem HD5670 van - tökéletes szerintem), nV-ből meg jók a kis GT-k, is (220 például). A CUDA előny még mindig, bár ennek ellenére én mostanában inkább hajlok ATI felé. Most driver-esen is nagyon sokat javítottak és egyáltalán nincs gond velük. Kevés olyan anyagot találni a neten, ami manapság problémás, szerencsére.
WonderCSabo:
Abból következtettem, hogy nem az alkalmazás fagy ki, hanem a teljes rendszer - erre pedig az MPC-HC kevés lenne (legalábbis remélem, ekkora bug nincs benne). És mivel a monitorozás addig megy, amíg meg nem hal, maga a vsync talán még jó is lehet. Egyre jobban gyanakszok driverre, de a háttérben talán VGA gond is felmerülhet...?Remélem, csak ennél a frekvenciánál dobja el magát.
-
WonderCSabo
félisten
válasz
madgie #11518 üzenetére
Nah, fasza.
Viszont a zöld vonal el fogja sztem érni a pirosat, és glitchet fogsz kapni (a 23.974 fps és a 48/2=24 Hz közötti különbség miatt). Ha eléri, akkor használj EVR Syncet.
Más:
Sikerült a Dell U2311H-hoz 50Hz-et is tudó drivert írnom. De amint az előző kisérleteimben is láttam, hihetetlen módon a 25FPS-es videók időnként beszaggatnak iszonyat csúnyán, rossz esetben még a Windows is kifagyasztva...
Ha MPC-HC-val kikapcsolom az Aerot, akkor nem szaggat be, viszont iszonyat sok és nagy gltichet csinál, szóval ez sem jó...
Asszem én is újrarakom a rendszert.
-
WonderCSabo
félisten
válasz
madgie #11458 üzenetére
Rendben. Egyébként nincs rosszabb annál, amikor újrahúzod a rendszert, és mégse oldódik meg a probléma.
Nálam a következő eset volt, nem fogjátok elhinni:
Időnként a böngésző kivételével minden program lefagyott, Ctrl+Alt+Del majd vissza a Desktopra megoldotta. Próbáltam mindent, Flash player, böngésző, kutyafüle. Utoljára a Windowst raktam újra - így is fennállt a probléma.
Egy hét után rájöttem, h. az egér szar görgője fagyasztotta ki az egész rendszert, LOL!
-
madgie
titán
válasz
madgie #11454 üzenetére
Leért a béta, azzal is vacakol, de észrevettem valamit: ha hang van, akkor hülyül meg. Tehát ha csendéletként mutatnak valamit és csak mondjuk valami halvány zenei aláfestés megy, akkor majdnem egyenes. Amint megszólal valaki, vagy valami nagyobb dinamikájú hang lesz, jönnek a tüskehegyek. Érdekes, mert analóg kimenettel is csinálja (fülhallgató) és optikaival is (erősítő).
-
WonderCSabo
félisten
válasz
madgie #11452 üzenetére
Ez így nem jó, nagyon nem.
Eleve már az fura, h. nem jelzi ki a frissítési rátát normálisan. Tutifix, h. ez 24Hz? Powerstripet használsz?
Ha esetleg nem béta MPC-HCt használsz, rakd fel azt.
A D3D módot próbáltad?
Vicces, h. mindenki Inception HD-val tesztel így a megjelenés előtt 2 héttel.
-
válasz
madgie #11444 üzenetére
Milyen VGA? driver vagy monitor gondra tippelnék, mert a piros van megbolondulva, vagyis a VGA-n a vsync valamiért és nem az MPC_HC zöld vonala. A 48 Hz helyett esetleg 72-val is meg tudod nézni? vagy mondjuk 30 fps videót 60 Hz mellett?
(#11449) WonderCSabo:
[ Szerkesztve ]
-
Új hozzászólás Aktív témák
● A topicban tilos a warez mindennemű formája!
Ennek értelmében nemkívánatos témák:
- filmek, sorozatok torrent- és egyéb letöltőoldalakon való fellelhetősége
- ki, mit, hogyan, mikor, milyen minőségben warezolt magának
- a különféle release-ek, illetve az azokat készítők munkásságának kitárgyalása
- másolási és egyéb védelmek kikerülése, rip-készítés, letöltött tartalmak konvertálgatása, szerkesztése
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Fortnite - Battle Royale & Save the World (PC, XO, PS4, Switch, Mobil)
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Hobby elektronika
- iPhone-t használók OFF topikja
- Kingdom Come: Deliverance II teszt
- Telekom mobilszolgáltatások
- Apple AirPods 4 - ismerős is, új is
- Ingyenes lesz a Delta Force egyjátékos kampánya
- További aktív témák...
- Apple iPhone 13 Mini 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Apple iPhone 13 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Apple II, kompakt Macintosh javítása
- LENOVO THINKPAD E16 G1 - Ryzen 5 7530U, 16, 512 GB, 16GB, Fémházas üzleti laptop 16" kijelzővel
- AMD Konfig - MSI X470, Ryzen 7 3800x, Vega 56, 32 GB RAM, 512 GB SSD