- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Lenry: Melléképületblog - 4. rész - Kocsibeálló
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- ldave: New Game Blitz - 2025
- Klímaváltozás, természetszennyezés
- bambano: Bambanő háza tája
-
LOGOUT
Új hozzászólás Aktív témák
-
Szeretnék kérdezni mpc-be + mpc video renderellel kapcsolatban. Mikor a színkorrekciónál világosítok, a videó elindítása után még az alapállapottal indul. Ha megállítom egy pillanatra, majd elindítom, akkor ugrik világosabbra. Meg lehet azt oldani, hogy már induláskor a beállított fényerővel induljon? A másik dolog, hogy az egész képet világosítja, a fekete sávot is. Szeretném, ha csak a videó tartalmi része világosodna.
Mpc-be + madrv és mpc-hc (bármelyik kódeket alkalmazva) esetén nincsenek ezek a bakik. A videó alapból a beállított értékekkel indul és csak a tartalmi rész világosodik.
Köszönöm szépen!
-
Atomgeszi
nagyúr
válasz
thomasrc #33347 üzenetére
Köszi!
SSIM 1D 100%-ot viszi dropmentesen. 2D-t már nem, de nem vettem észre lényegi különbséget.NGU high beállításokat sajnos nem vitte. Abból vissza kellett vennem, de szerencsére nem lett rosszabb a végeredmény.
Abból még keresem az aranyközéputat, hogy legjobb kép és dropmentes lejátszás.
Most fluorit lencsével használom a projektort, így igazából az élességem valamennyit csökkent, szóval tudok spórolni az erőforrásokon.
-
thomasrc
tag
válasz
Atomgeszi #33346 üzenetére
Örülök, hogy bevált.
Ha SSIM 1D-t bírja a géped, akkor fontold meg a használatát, mert kicsit jobb, mint a Bicubic 150. CTRL+J-vel nézd meg, hogy renderidőben melyik a jobb nálad (az én gépemen SSIM 1D és Bicubic 150 között minimális a különbség, +/- 1-5 ms).
Csináltam egy összehasonlítást:
https://imgsli.com/MTc1MTIxSajnos a weboldal JPG-é konvertálja és elmossa az apró részleteket, ezért csináltam egy belenagyított képernyőképet is, hogy mit kellene látni:
https://imgsli.com/MTc1MTI0A kép bal oldalán van egy teherautó, aminek a platóján függőleges rések vannak. Azt az SSIM 1D jobban visszaadja. Az erősségét (25% ... 100%) ízlés alapján be lehet állítani (renderidőn nem változtat), de élőben a mozgóképen nagyon nehéz észrevenni szerintem a különbséget.
Amit még érdemes meglátni, hogy a házon a piros ajtón hogyan bukkan elő plusz részlet SSIM 1D 50%-nál (és felfele).
Egyébként egy kicsit vitaindítónak is szánom az összehasonlítást, mert most ezen én is meglepődtem... A 2D-t jobbnak mondják, nekem viszont ezen a videón konkrétan rosszabbnak tűnik az 1D-nél, mert egyrészt nagyon kiemeli a ház körül az aurát, másrészt a teherautónál mintha elmosná a platót. Nekem túlélesítettnek tűnik a kép tőle. Viszont animációs sorozatnál az a tapasztalatom, hogy mindenképpen jobb, mert kevesebb az élek mentén a recézettség 2D-vel.
-
Atomgeszi
nagyúr
-
Wade0303
aktív tag
válasz
Atomgeszi #33344 üzenetére
Az, hogy az mpc video renderer fejlesztoje nem akarja/nem tudja visszafejteni a DoVi-t, licenszert meg nyilvan nem fog fizetni egy nyilt, ingyenes progihoz.
A kijelzo eseten nem is ertem a kerdest. Ez olyan mintha azt kerdezned, hogy a crt monitor miert nem tamogat HDR-t. Hardver es licenszkovetelmenyek is gatoljak, hogy minden TV tamogassa.
-
Wade0303
aktív tag
válasz
TeeJay #33341 üzenetére
Nem érted. Nem tol az le semmilyen Dolby Vision-t. A HDR10-et tudja csak lejatszani. Próbáld ki, linkeltem neked pár ezer Dolby Vision stream remuxot. Egyiket sem fogja jó színekkel lejátszani mivel sem az mpc video renderer sem a kijelződ nem támogatnak Dolby Vision-t.
Amire te gondolsz azok profile 8.1 fileok amelyekben HDR10 alapsáv van. A lejatszo csak azzal az alapsávval foglalkozik, a DoVi RPU-val nem csinal semmit. -
TeeJay
félisten
válasz
thomasrc #33338 üzenetére
Nekem bőven elég az MPC-BE és az MPC Video Renderer
Rendszeresen fejlesztik, nekem még mindent lejátszott, van tökéletes HDR, DolbyVision-ös cuccokkal is megbírkózik mert a TV-m nem tud olyat
Azóta már a GT1030-at eladtam és most GTX1660Super van az meg újabb széria és főleg meg sem erőlteti magát filmnézés közben -
thomasrc
tag
Nekem az 1050Ti nem vitte az UHD HDR anyagokat és most az 1060 3G is éppen határeset (ez már viszi, de 50 fps anyagoknál már ez is kifullad)... Nem tudom elképzelni, hogy a GT 1030 értelmes beállítások mellett alkalmas UHD anyagok lejátszására. Szerintem ez tényleg csak max. DXVA vagy erősen kompromisszumos beállítások mellett, de úgy nem gondolom, hogy kijön a madVR előnye. Az MPC-VR nem alkalmasabb ehhez a kártyához?
-
Helló!
Vásároltam egy Asus GT1030-2G-BRK vga-t. Mpc-hc + madvr alatt próbálgattam a filmeket és például a planet earth 2 hevc - t 95-100% gpu teljesítménnyel viszi és így is beakadozik. Másnál ez a kártya gond nélkül játssza a szóban forgó filmet. Oblivion 2160p hevc-t azért lejátssza, de nem az igazi. A hw gyorsítás be van pipálva. Mikor tavaly próbáltam egy i7 8700-as procival szerelt brand pc-n, az gond nélkül vitte igp-ből a szóban forgó filmet (uhd 630). Ebből gondolom, hogy a gt 1030-as videókártyának ezt csípőből hozni kellene.
Nem tudjátok esetleg, hogy mi lehet a gond?
szerk: közben kivettem a pipát a hevc és a 4k hw renderelésénél és most planet earth 2 -t 50% gpu használattal játssza. A cpu használat 50-60% körül van a 20-30% helyett. Fene érti ezt.
-
losilee1337
aktív tag
válasz
losilee1337 #33330 üzenetére
Tárgytalan!
-
Atomgeszi
nagyúr
válasz
thomasrc #33329 üzenetére
Köszi!
Az SSIM 2D 25%-on már droppolt sajnos, 1D 100%-ig dropmentes volt, Bicubic 150 szintén dropmentes, így végül maradtam a Bicucib-on.
Beállítottam az nvidián ezt, amit írtál, ezzel nagyon sokat javult a röcögés. Párom szerint így már nem zavaró (ő érzékenyebb rá).
Lehet, hogy ezekre ráengedek még egy SVP-t, hogy úgy mi lesz a végeredmény.
-
losilee1337
aktív tag
Üdv abban tudnátok segíteni ,pc szeretnék 4k hdr videót lejátszani ,éhez mi a minimum gépigény?régi hardveren is jó teljesen ,nem akarok új gépet venni
-
thomasrc
tag
válasz
Atomgeszi #33328 üzenetére
1080p -> 1080p esetén csak chroma upscaling történik. Persze csak ha egy pixelnyit sem nagyítasz bele vagy ki a képből. MadVR esetén CTRL+J-vel láthatod, hogy miket használ a lejátszás során.
DXVA-hoz képest nem láthattál különbséget, mert nem történik képi átméterezés. Placebonak mondanám.
De például egy UHD anyag leméretezésénél markáns különbség van élességben:
https://imgsli.com/MTcyMjY0A chroma upscaling hatását nekem valós anyagon nehéz észrevenni, de tesztábrán egyértelműen kijön a különbség:
https://imgsli.com/MTcyMjcwA röcögéssel kapcsolatban, ha tudod, akkor nézd kadenciahelyesen a képet, tehát a képfrissítési frekvencia egyezzen meg a film fps értékével. Ha úgy is röcögést tapasztalsz, akkor próbáld meg nvidia control panel-ben hozzáadni a lejátszóprogramot a 3D beállításoknál és kapcsold be a függőleges szinkronizálást, valahogy így:
Nálam szükséges volt ezt beállítani, de ismerősöm gépénél meg pont hogy rosszabbított a helyzeten... Nem tudom megmondani, hogy mitől függ. De ha így sem javul az érzet, akkor valószínűleg tényleg csak nem szereted azt a darabos mozgást, amit a 24 fps láttat.
-
Atomgeszi
nagyúr
válasz
thomasrc #33327 üzenetére
"Piros háromszög jelentése: Kevés az erőforrás, hogy renderelni tudjon. Emiatt nem használom én sem... Vagy madVR vagy dmitri, de egyszerre a kettőhöz erős gép kell. SVP-ről nem tudok nyilatkozni, azt nem próbáltam."
Hoppá. Már világos.
Pedig az SVP meg a Dimitrender is a "Enhanced video render custom presenter" ajánlotta.
De azzal meg olyan a kép, mintha DoVi lenne, DoVi képes lejátszás nélkül.
Ahogy átrakom madVR-re, iszonyat komoly kép tárul elém.Lehet, hogy akkor elengedem a dimitrit, és maradok az SVP-nél.
Most ezért nem fogok új htpc belsőt venni.
Igazából a madVR eddig is tökéletesen kielégített, a röcögést akartam csak megszűntetni.
Na oké, akkor upscaling pipa,
De, ha 1080p->1080p lejátszás van, azt melyik fedi le?"Alapból a DXVA API-t használják a lejátszóprogramok, ami azért jó és elterjedt, mert van hozzá hardveres gyorsítás GPU szintjén."
Az normális, ha DXVA2-n láttam szebbnek a képet?
"Chroma upscaling: NGU (Sharp > Anti Alias)
Image upscaling: Ebbe nem mélyedtem bele, így passzolom
Image downscaling: SSIM (2D > 1D) vagy Bicubic150"
Köszi, ezeket ki fogom próbálni. -
thomasrc
tag
válasz
Atomgeszi #33325 üzenetére
> "Madvr re rakva visszajottek a színek, de azóta sehogy se megy a dimitri. Piros háromszög."
Piros háromszög jelentése: Kevés az erőforrás, hogy renderelni tudjon. Emiatt nem használom én sem... Vagy madVR vagy dmitri, de egyszerre a kettőhöz erős gép kell. SVP-ről nem tudok nyilatkozni, azt nem próbáltam.
> "Image downscaling az pl. 2160p tartalom 1080p eszközön lejátszás?"
Igen.
> "Na és akkor itt jön az, hogy mi a DXVA2 lejátszás, és mi az egyedi pixel shader, pl. Cubic, lanczos.. ?
"
Alapból a DXVA API-t használják a lejátszóprogramok, ami azért jó és elterjedt, mert van hozzá hardveres gyorsítás GPU szintjén.
A custom pixel shaders egyedi algoritmusok a skálázáshoz, amiknek a hátránya, hogy CPU szintjén működnek, nincsen alattuk hardveres gyorsítás. Azért van külön beállítás az fel- és leskálázáshoz, mert mindkettőhöz más algoritmus optimális.
> "Egyébként valaki el tudná magyarázni a madvrben a scaling algoritmusnal, hogy mi mire jó?"
Hát, amit a nevük is sugall.
Upscaling felskálázás (pl. 1080p -> 2160p), dowscaling leskálázás (pl. 2160p -> 1080p). A chroma réteg lehet, hogy nem tiszta, arról van ismertető a KODI-n (ha elérhető lesz) vagy Wikipédia.
Az algoritmusok túl vannak tesztelve, így lényegében nem kell gondolkodni rajta, használd ezeket:
Chroma upscaling: NGU (Sharp > Anti Alias)
Image upscaling: Ebbe nem mélyedtem bele, így passzolom
Image downscaling: SSIM (2D > 1D) vagy Bicubic150A chroma upscaling-en lehet erőforrást spórolni, nem veszel észre abból adódó különbséget valós anyagon. High fölé nem érdemes állítani, mert felette nagyon meglódul az erőforrás igénye. Röviden ennyi. Ezzel így van egy tökéletes alapbeállításod.
-
-
Atomgeszi
nagyúr
válasz
Atomgeszi #33324 üzenetére
User vagyis inkább gép error volt. Madvr renderelon újra jók a színek.
Előtte az "Enhanced video render custom presenter" en volt, és konkrétan úgy nézett ki az összes tartalom, hogy hiányoztak a színek.
Madvr re rakva visszajottek a színek, de azóta sehogy se megy a dimitri. Piros háromszög.
Mondjuk elég idegesítő, hogy 20 perc után fekete képet dob.. Értem én, hogy trial, de akkor is. Nem elég neki a 2 percenként felvillanó szöveg?
Svp meg 4 nap után állandó feliratot tett be baloldalra.
Egyébként valaki el tudná magyarázni a madvrben a scaling algoritmusnal, hogy mi mire jó?
Image downscaling az pl. 2160p tartalom 1080p eszközön lejátszás?
Na és akkor itt jön az, hogy mi a DXVA2 lejátszás, és mi az egyedi pixel shader, pl. Cubic, lanczos.. ?Melyik miért jó nekem, hogy ezt vagy azt használom?
-
Atomgeszi
nagyúr
Az SVP eddig nem írta ki, hogy Evaluation mód, most meg kibaxa a bal sarokba, pedig még van 21 nap vissza.
-
Valdez
őstag
Sziasztok!
Lenne 1-2 problémám:
Amióta Win11-re váltottam, az oprendszer nem érzékeli HDR képesnek a monitorom, pedig fent van a drivere is (újra is feltettem). Ez igazából csak a játékok miatt volt gáz, mert nem tudtam HDR-t kapcsolni bennük, ami zavart ugyan, de megvoltam nélküle.Filmeknél nem volt probléma, mert a hagyományos mpc-hc + madvr kombót használom évek óta és az ráküldi a monitorra a HDR jelet így is. Viszont, mivel a madvr-t már nem fejlesztik, kipróbáltam volna a mpc-be + mpcvr felállást, de ez sajnos nem küldi ki a HDR jelet monitorra, akármit próbálok. Mi lehet a gond?
Ehhez kapcsolodó probléma, hogy amit a madvr sem képes megoldani az azok a filmek, melyek DV-t és HDR10-et is tartalmaznak. Ezeket a madvr hdr nélkül játszotta le. Az mpc-be + mpcvr kombináció képes megkülönböztetni ezeket a sávokat és azt kiválasztani, ami kompatibilis?
Köszönöm a válaszokat!
-
Atilla001
senior tag
válasz
warezxts #33303 üzenetére
Bocsánat, hogy csak most, olvastam az írásod, de telefonon ott meg nem adja be a képet. Először is köszönöm. De viszont ahogy a szöveg írja is aszerint leveszi a két elsőről a basszust és az LFE re küldi? Az ugye a narancs kimenet a centerrel. Van LFE bemenet az erősítőmön, de csak a gépemen. A mozis PC egy mezei alaplap és egy HIFI erősítő sztereó bemenettel. Szal az LFE itt kiesik. Vagy félreértem a megnevezés? De mivel kihasználatlan az LFE bemenet az erősítőmön, (ami egy 4.1 es cucc a mélyet magának vágja) ebből a szempontból is érdekes lehet ez a beállítás. Meg is kérdeztem máshol, hogy 2.1 esetén is lehet e LFE bemenetet használni. 2 hangkártyám van, az alaplapi realtec B660 alaplapon és egy SB XFI 5.1 pro USB
thx -
Atomgeszi
nagyúr
DoVi anyagot nem DoVi-ként le lehet valahogy játszani?
-
warezxts
senior tag
Ebben a megvilágításban igazad van. Mondjuk én nem egy "Indul a bakterház"-ra gondoltam mikor ezt írtam. Mert kétségkívül jó film, nem a képi és a hangi világa adja az élvezet nagy százalékát.
De azért a legtöbb modern mozi film (nem a művész mozira gondolok) erősen gyúr a látvány (sokszor CGI) és hangi világra is. Nyilván otthon nem tudod ki hozni a cinema city hangzást, viszont szerintem nem életidegen hogy azért mert előre nézel nem szólhatnak a képpel szinkronban lévő hangok más irányból csak előről.
Amit írtál hogy a színek, a méret és a hang maximum segít, de magához a filmhez nem igazán tesz hozzá. - ezzel egyáltalán nem értek egyet. Az első mondatomban lévő példára alapozva, hozzátesz ott is csak nem szignifikánsan. A történethez viszont igaz, nem ad hozzá semmit (mondjuk arra ott egy jó könyv mint alternatíva). Egy hollywoodi blockbusternél viszont szerintem eléggé élményromboló tud lenni (lásd kamerás felvétel) ha a kép és a hang kaka.
De ahogy mondtad is, különbözőek vagyunk, és ezért van ilyen is meg olyan is, és ez így jó -
niof
veterán
válasz
Atilla001 #33307 üzenetére
Pontosan ezért nem járok már a hifis topikokba. A sok év alatt elegem lett a sok önelégült, pöffeszkedő, ki ha én nem guruból, aki mind azt hirdeti, hogy csak az adja az audió nirvánát, amit ő használ, mert ő tudja, mert ő hallja. Ha meg véletlenül megemlíted nekik a fizikát, meg a méréseket, te magad vagy a sátán, és minden gonosz egyben, mert beletaposol a lelkükbe. Általában olyan dolgokról kezdenek ilyenkor vetíteni, amivel el tudják terelni a beszélgetést a realitásokról. Persze, vannak alapkövetelmények, amiknek egyszerűen meg kell lenniük, mert anélkül nem megy a dolog. De ez általában egyszerű dolgokban kimerül, mint pl. válassz a lehető legalacsonyabb torzítású elektronikákat, hallgass kiváló minőségű felvételeket. A hangsugárzó más tészta, ott "egyszerűen" (nem az) meg kell találni, melyiknek a hangja tetszik a legjobban.
Egy ideje hobbi szinten foglalkozok stúdiótechnikával is, és ez volt a hifi témakörbe a magam részéről az utolsó késdöfés. Volt egy vitám, egy tizenX milliós rendszert birtokló audiofool-al. Teljesen felháborodott, mikor mondtam neki, hogy azok a cuccok, amiken a kedvenc felvételei készültek, gyakorlatilag sokkal rosszabb minőségűek, mint amin hallgatja, ezért kellene minél alacsonyabb torzítású eszközöket keresnie, ha az eredeti felvételt akarja élvezni. Mert ha nem, az ő készüléke csak további torzításokat visz a kapott hangba, tehát soha nem fogja azt visszakapni. Azt meg egyenesen hagyjuk is, mikor rögzítenek egy hangszert, vagy akár éneket, és direkt olyan limitert, kompresszort, EQ-t, akármit használnak a keveréskor, hogy az elektronika saját torzításait (pl szaturációs torzítás) hozzáadják a hanghoz, mert attól fog szépen szólni.Tehát, a valóságtól egyre inkább eltávolodnak a kapott hanggal. Hozzátesznek egy kis reverb-et, delay-t, kicsit megpanorámázzák, itt-ott megvágják, és már kész is a Grammy díjas sláger, ami tök jól szól.
Az audiofool-ok meg állítják, hogy hát ilyen élethű felvétel nincs-még-egy az ismert galaxisban.
-
niof
veterán
válasz
"Filmeknél meg miért hagynátok ki ezt a "mozi feeling"-et ha már van egy jó házimozi rendszeretek? Nem az a lényeg hogy azt nyújtsa ahogy megálmodták?"
- Tapasztalataim szerint a jobb házimozi rendszerek hangzása sincs köszönőviszonyban sem, még a legszutykabb Cinema City hangzásával sem. Milliókat beleölni szerintem meg totál felesleges. De nyilván ha más másképp gondolja, szíve joga. Meg mindenki arra költi a pénzét, amire akarja."Nekem egy jó film 3 részből tevődik össze. 1 kép 2 hang 3 film sztorija. Ezért sem értem mikor valaki kamerás filmet néz, 2 ebből kapásból elveszik és nem azt az élményt adja vissza."
- Látod, mennyire nem vagyunk egyformák?! Mikor valaki ilyet mond, csak azt szoktam válaszolni, ha egy film jó, akkor az a film egy 37cm-es fekete-fehér TV-n is jó. Az élvezeti értéket legfőképp a történet és a rendezés stílusa adja, na meg persze a színészek játéka. Szerintem. A színek, a méret és a hang maximum segít, de magához a filmhez nem igazán tesz hozzá. De engem pl. nem igazán hatott meg sosem, hogy körbe, meg mögöttem is jönnek a hangok. Számomra kicsit disszonáns volt mindig is, hogy a látvány előttem van, a hangoknak semmi keresnivalójuk körülöttem. És ne hasonlítsuk a valósághoz, mert az más. Itt a látnivaló 2 dimenzióban, relatíve szűk keretek közt, előtted jelenik meg, mert ez egy film, nem a valóság.Amúgy én 2.1 rendszert használok. Van egy saját tervezésű/építésű 1000W-os szubom, 22-23Hz-ig lemegy, érezhetően, be is volt mérve. A sztereó erősítőm pre-out kimenetéről van hajtva, tehát nem LFE csatorna, hanem teljes sávszél, majd a szub erősítője levágja, ami nem kell. Zenéhez sosincs bekapcsolva, fimhez meg kedvtől és filmtől függ. Mondjuk egy Mother!-hez tök felesleges bekapcsolni, abszolút nem a hang a lényeg, viszont a Pulse szerverszobás jelenete e-nélkül semmit nem ér. De egyébként, ha a lejjebb említett Árok ez a film, akkor ehhez is csak egy fasza mélyláda kell, semmi más. A történet sem indokolja a komolyabb rendszert.
Ja, még valami eszembe jutott, úgy en bloc a filmekről. Ha egy filmet a képpel, pláne a hanggal kell eladni a történet helyett, akkor ott már rég gond van. Persze a divatos, felkapott b@szós-kardozós filmeket valahogy el kell adni a nagyérdeműnek, ez is igaz. Csak ezekre a filmekre mondjuk 5-10 év múlva a kóbor kutya kölyke sem lesz kíváncsi...
-
Atilla001
senior tag
válasz
koppasz1986 #33304 üzenetére
Volt jó minőségű 5.1 rendszerem ki volt mérve be volt állítva szuper volt. De ami filmeket néztem egyszerűen nem hozta azt amit én is elképzeltem, gyakorlatilag nem is figyeltem rá. Aztán egyszer elromlott az erősítője szét kellett szedni és addig beállítottam a hifi sztereó. Arra lettem figyelmes hogy nekem sokkal jobban tetszik ez a megoldás. Nem kell kínlódni kábelezni elhelyezni. Egyetlen egy dolog ami fent is írtam a centersugárzó nagyon nagyon jó volt. A másik probléma az volt hogy ugyan van külön mozi szobám de azt a hangerőt a kívülállók nem igazán viselték el ha nem nézték a filmet. Sok esetben fülhallgatóval kell filmet néznem mert akkor van időm nézni amikor mások pihennek vagy alszanak. Sajnos manapság már csak akkor lehet zenét hallgatni filmet nézni a megfelelő hangerőn ha egyedül van az ember. Összefoglalva a sztereó van olyan jó számomra hogy ne kelljen kínlódni az 5.1-gyel, ráadásul új rendszert kellene vennem mert a régi Logitech nem javítható.
-
koppasz1986
aktív tag
válasz
Én nem nagyon értem egy filmet hogy lehet szeteroba nézni... Legalább egy 5.1, azt ezerszer különb élmény már egy z906al is... Valamelyik nap néztem az Árok cimű filmet, azt mint ha az egész szobám a víz alatt lett volna, bika hangélmény volt. De hát kinek mi, van aki leszarja az ilyesmit ezek szerint
-
warezxts
senior tag
válasz
Atilla001 #33300 üzenetére
Persze, szinte mindenhol van rá megoldás, akár belső filtert használsz, akár külsőt. Mivel a legtöbb film 5.1, ezért amúgyis le kell konvertálni sztereóra. Itt van a MPC-BE beállítása, de a MPC-HC beépített LAV szürője is képes a második fülön ilyenre.
a Center level ami neked kell de van ahol Voice néven hivatkoznak rá.EDIT: látom sokan a sztereót szeretik, én a multichannel híve vagyok, még zenét is úgy hallgatok hogy realtime át konvertálom multichanelre (Jetaudio nagyon szépen végzi a dolgát, de foobar is pluginnal akár 7.1-re) és sokkal jobb az amikor a szobában mindenhonnan szól a zene....szószerint. Filmeknél meg miért hagynátok ki ezt a "mozi feeling"-et ha már van egy jó házimozi rendszeretek? Nem az a lényeg hogy azt nyújtsa ahogy megálmodták? Nekem egy jó film 3 részből tevődik össze. 1 kép 2 hang 3 film sztorija. Ezért sem értem mikor valaki kamerás filmet néz, 2 ebből kapásból elveszik és nem azt az élményt adja vissza. Persze egy játékot is végig lehet vinni minimum grafikán 20 fps-el, de a készítők nem így álmodták meg.
-
niof
veterán
Én nem vagyok biztos benne, hogy ő ezt keresi. Ha jól értem, amit ír, valami olyan megoldás érdekelné, amivel a sztereóvá alakítás előtt tudná kompenzálni a különböző csatornák hangerejét, majd az így kapott, igazított jelet alakítaná sztereóvá, és küldené az erősítőre.
Atilla001
Én sem rajongok a többcsatornás hangért. Moziban OK, de szerintem annyit nem tesz hozzá, hogy megérje. Persze kinek mi...
Én is kínlódtam ezzel jó ideig, hogy van ami iszonyat hangos, van amit meg alig hallani, ahogy írod, jellemzően a beszédet.
Aztán filmektől függetlenül egy teljesen más apropóból találtam egy tök jó kis programot erre a problémára. Soundlock
Igazából ez egy limiter. Azt csinálja, ha aktiválod az aktuális hangkártyádra, akkor be tudsz állítani egy maximális hangerőszintet, amit ha a bejövő jel hangereje átlép, akkor a Windows hangerőcsúszkáját állítgatva leszabályozza a kimenetet. Ha a jel gyengébb lesz, akkor visszatér az eredeti beállításhoz/hangerőhöz. Nagyon jól jön filmeknél, YouTube videóknál, viszont zenére kifejezetten rossz, ha azt hallgatok, ki kell kapcsolni.
Egy komolyabb probléma van vele, hogy bizonyos hangkártyák esetén szabályzáskor a hang pattoghat, olyasmi, mint mikor mikrofon erősítéskor nem használsz pop-filtert. De ez nem minden kártyánál jön elő, de számítani kell rá.
Kipróbálni mindenesetre érdemes, ingyenes progi. Én évek óta használom, az online FPS játékoknál is irtó hasznos volt, a halk lépéshangokat fel tudtam hangosítani, hogy bármilyen csendes, meghalljam, viszont a lövések meg ne süketítsenek meg. Kicsit babrálni kell vele, hogy kinek mi az ideális hangerő, ahol működni kezd, de ha megvan, akkor ez egy tipikusan set and forget program.Ebben a videóban egyszerűen be van mutatva, hogy hogyan működik.
-
Új hozzászólás Aktív témák
● A topicban tilos a warez mindennemű formája!
Ennek értelmében nemkívánatos témák:
- filmek, sorozatok torrent- és egyéb letöltőoldalakon való fellelhetősége
- ki, mit, hogyan, mikor, milyen minőségben warezolt magának
- a különféle release-ek, illetve az azokat készítők munkásságának kitárgyalása
- másolási és egyéb védelmek kikerülése, rip-készítés, letöltött tartalmak konvertálgatása, szerkesztése
- Cisco Catalyst C1000-48T-4G-L 48xRJ45 4xSFP switch, CISCO refurbished
- AKCIÓ! MSI B450M R5 5600X 32GB DDR4 512GB SSD RX 6700XT 12GB AIO Enigma XL Seasonic 650W
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A12/Samsung Galaxy A22/Samsung Galaxy A32/Samsung Galaxy A52
- 3DKRAFT.HU - 3D NYOMTATÁS - AZONNALI ÁRAJÁNLAT - GYORS KIVITELEZÉS - 480+ POZITÍV ÉRTÉKELÉS
- Huawei MediaPad T5 32GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest