Hirdetés
- Ingyen kellene, de tegnapra
- Szólánc.
- Milyen mosógépet vegyek?
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- eBay-es kütyük kis pénzért
- A gyerekem "tartalmat gyárt". Mit tegyek?
- GPU-k mindörökké - a kezdetek?
- Android másképp: Lineage OS és társai
- A legolcsóbb gamer laptop RTX 4060-al.
- Fűzzük össze a szavakat :)
-
LOGOUT.hu
Háztartási gépek
Ebben a topikban a háztartási kis- és nagygépek vásárláshoz, karbantartásához, kezeléséhez szükséges információkat, hozzászólásokat, hivatkozásokat találsz. Amennyiben kérdésedre nem találtál választ az összefoglalóban, esetleg a témához kapcsolódó anyagok között, természetesen (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
>> A készülék tapasztalatokat erre találod <<
Új hozzászólás Aktív témák
-
petyus_
senior tag
Sziasztok!
Van egy előltöltős Gorenje mosógépünk, 5 éves, sajnos a pontos típusát nem tudom, a kézikönyvében nem jelzik. Pár napja észrevettük, hogy a kimosott ruhák nem túl illatosak, inkább dohos szaguk van, csináltunk egy tisztító mosást, azóta nincs gond a ruhákkal. Viszont a gép elején van a szűrő, ezt is kinyitottuk, és nagyon büdös víz folyt ki belőle. Ezután azt vettem észre, hogy mosás után mindig marad egy kis víz a mosógépben, ha megmozgatom a dobot, akkor hallom, ahogy lötykölődik benne. Ez normális? Gondolom azért volt büdös a gép, mert ez a víz, ami a gépben marad, beposhadt.
Egyébként ha mosás után elindítok egy centrifugázást, utána nem marad víz a gépben.
-
petyus_
senior tag
Sziasztok!
Pár hónap múlva költözünk, ezért elég sok gépet fogunk venni, ebben kérném a segítségeteket. Egy ideje olvasgatom a fórumot, 1-2 dolog már letisztult, de addig még nem jutottam el, hogy konkrét típusokat kiválasszak.
A következőkre lenne szükségem: mosógép, szárítógép, mosogatógép, hűtő, sütő, főzőlap, páraelszívó, mikró
Elment a MM-ba, hogy élőben is lássam a gépeket. Ami eddig kialakult bennem:
Mosógép/szárítógép: egymásra lesznek rakva, úgyhogy örülnék (illetve főleg a feleségem örülne :D ), ha ugyanattól a gyártótól lennének, hogy legalább hasonlítsanak, de nem katasztrófa, ha mégsem. 7-8kgos gépeket néztem, jelen állás szerint Bosch, AEG gépek tűnnek a befutónak, mindkettőre 150-200 a keret.Hűtő: kombinált hűtő kellene, extra igények nincsenek, legyen megbízható és jól pakolható. Élőben a Liebherr illetve Bosch gépek tetszettek, 200K a keret.
Mosogatógép: beépíthetőt szeretnénk, olyat, aminek a panelja csukott állapotban is látszik. Ami fontos, az a külön evőeszköz fiók, szüleimnek Neff márkájú van, ők elégedettek vele, nekem is tetszenek, illetve itt is a Bosch gépek tetszettek még. Keret erre is 150-200.
Sütő: na itt aztán fogalmam sincs, hogy mire kell odafigyelni, milyen márkák jöhetnek szóba, jelenleg elég keveset használjuk, de lehet ez a jövőben változni fog, ezért nem a legalapabb modelt venném.
Főzőlap: itt még azt sem sikerült eldönteni, hogy gáz vagy indukciós legyen, nem tudom melyiknek mik az előnyei/hátrányai, indukcióst gondolom egyszerűbb tisztán tartani.
Páraelszívó: ezeket még nem nagyon néztem, a főzőlap fölött lesz szekrény, tehát olyan kell, ami beépíthető, erre 60-70K-t szánnánk, de ha érdemes többet, akkor belefér.
Mikró: ezeket sem néztem még, először azt kellene eldöntenünk, hogy beépíthető vagy szabadon álló legyen-e.
Megköszönném ha segítenétek kicsit leszűkíteni a lehetséges opciókat. Elóre is köszi!
-
petyus_
senior tag
válasz MittuDomain_ #42418 üzenetére
Nekünk van egy Phillips porzsák nélküli porszívónk, egy 40m2-es lakás porszívózása közben legalább egyszer meg kell tisztítanom a szűrőt, mert annyira eldugul, hogy alig szív a gép. Ezek után valószínűleg soha nem veszek porszák nélkülit, vagy nem ebben a kategóriában (30-40 között volt 1 éve).
-
petyus_
senior tag
-
petyus_
senior tag
Nem a víztisztítók mellett érvelésként raktam be a cikket, csak pont a napokban olvastam. Benne van, hogy a vízmű oldalán általában rendben van, és a házbavezető csövekkel van a gond. Illetve az is, hogy mivel mindenhol más a probléma, nem lehet egy konkrét típust ajánlani.
[ Szerkesztve ]
-
petyus_
senior tag
válasz aradebil2 #43739 üzenetére
Sziasztok!
Szárítógépet szeretnék venni, leszűkítettem pár Bosch modelre, ezek között próbálnék dönteni. Ezeket nézem most:
Bosch WTW85551BY (Serie 8)
Bosch WTW87463BY (Serie 6)Most néztem a weboldalukon az összehasonlítót, és a Serie 8-nál azt írja, hogy annak van Vízelvezető cső és Kondenzvízleeresztő fix csatlakozás, a 6-osnál nincs. Tudnátok segíteni, hogy ez miért van? Úgy tudtam ezeknek csak egy táp kell, és mindent megold magában, nem kell hozzá leeresztő cső.
-
petyus_
senior tag
Sziasztok!
Porszívót szeretnék venni, 65nm-es lakásba kellene, főleg laminált padló, 2-3 szőnyeg (az előzővel sokat szenvedtünk a feleségem hosszú hajával, jó lenne ha azt is rendesen összeszedné). Eddig egy olcsó porzsák nélküli volt, a következő nem olyan lesz :D .
Sokat olvastam a topicot, és arra jutottam hogy dyson porzsák nélküli, vagy Miele porzsákos porszívó lesz. A dyson árban ugye kicsit több, vízszintet kényelmesebb a használata. Az lenne a kérdésem, hogy teljesítményben milyen különbség van köztük? Ha jobb a Miele, akkor azt venném, ha ugyanolyanok, akkor a Dysont.
Előre is köszi!
-
petyus_
senior tag
Sziasztok!
Van itt olyan, akinek Bosch KGN39AI35 hűtőgépe van? Ma kipakoltam belőle mindent, és - bár nem egy bonyolult szerkezet - nem tudom összerakni.
A bekraikázott részen a polc alacsonyabban van, mint a fiókok teteje, így nem tudom azokat teljesen betolni, és nem tudom becsukni az ajtót.
Ha esetleg valakinek van ilyen gépe, meg tudná nézni?
-
petyus_
senior tag
válasz Sinkapeter #57876 üzenetére
Köszi a tippet, közben tizedik átnézésre észrevettem, hogy az egyik polc rövidebb, az való oda
-
petyus_
senior tag
Sziasztok!
Légtisztítót szeretnék venni a lakásba, ebben kérném a segítségeteket. 65m2-es lakásban élünk, 3 szoba. Az lenne a kérdésem, hogy megoldható az egész lakás egy darab nagyobb teljesítményű légtisztítóval, vagy inkább vegyünk 2-3 kisebbet? Xiaomi cuccaival szemezek, van már pár dolog a lakásban, jó lenen ha egy helyről tudnék mindent vezérelni.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Háztartási kis- és nagygépek topikja!
● hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
● hirdetni a Hardveraprón lehet, a topikban nem!
● a javításra és jótállásra vonatkozó új szabályozást az összefoglalóban találod!
-----------------------------------------
> KÉSZÜLÉK TAPASZTALATOK <
> ALKATRÉSZ BOLTOK <
Kapcsolódó PH! fórum témák
● asztalos topik
● elektromos kéziszerszámok topik
● klíma topik
● kávé topik
● automata kávégépek
● lakásfelújító, szerelő topik