- <Lacy85>: Időmilliomosok előnyben - Játékfejlesztés #1
- lezso6: Miért is jó, ha dohányzol?! Megéri rászokni!
- petipetya: Nagy chili topic. :)
- gban: Mentett Pentium 1 alaplapok
- sellerbuyer: Milyen laptopot vegyek? Segítek: semmilyet!
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
-
LOGOUT
Háztartási gépek
Ebben a topikban a háztartási kis- és nagygépek vásárláshoz, karbantartásához, kezeléséhez szükséges információkat, hozzászólásokat, hivatkozásokat találsz. Amennyiben kérdésedre nem találtál választ az összefoglalóban, esetleg a témához kapcsolódó anyagok között, természetesen (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
>> A készülék tapasztalatokat erre találod <<
Új hozzászólás Aktív témák
-
ribarszki
őstag
válasz
farkas-j #68584 üzenetére
Jó, hogy szóba jött, mert amit most leírok, az régóta bennem volt a mosogatógépekkel kapcsolatban. Amik eddig voltak szüleimnek, bátyámnak, nekem: (Whirpool, Samsung, Beko, Electrolux, Bosch, Fagor, Indesit)
Mindegyik mosogatógép kiválóan mosogat! Nekem meggyőződésem, hogy mostatási eredmény alapján gépet választani felesleges, mert mindegyik gyönyörűen mosogat. Pláne úgy, ahogyan mi és a felhasználók (szerintem) 90%-a teszi. Az ételmaradékokat szalvétával kukába dobjuk, s a tányért áttöröljük vele. De logikusan nézve annyi történik, hogy a melegvizet egy kar az edényekre spricceli. Ez a része nem annyira bonyolult.Akkor a konkrét Beko-ról. Ez egy belépő szintű Beko mosogatógép volt, és ez is gyönyörűen mosogatott. Ezzel mindig meg voltunk elégedve. Viszont:
1, Az új gépben a kerekek nem forogtak a sínben. Amikor kihúztad a felső kosarat, akkor szorulva csúszott ki a kosár, visszanyomni pedig még nehezebb volt. Jobbra-balra mozgatva kellett betolni! A régi Samsung mosogatógépem kerekeit átpattintottam (pont jó volt rá) és azzal gyönyörűen siklott ki és be a kosár. Rájöttem, hogy a gyári Beko kerekek kicsit nagyobbak, s a sínt amiben fut szét kellett volna kicsit feszegetni, hogy a kerék ne szoruljon meg.2, A kosarak hitvány minőségű pálcákból voltak. Megpakolva szabályosan lógott középen a felső kosár.
3, Nagyon sokszor előfordult, hogy a felső kosár megpakolva egyik oldalt kiesett a sínből. (A műanyag rögzítő pöcök ami bent tartja a kereket a sínben, nagyon könnyen kiforgott oldalra, s ha nem figyeltünk akkor a kosár fele megpakolva leszakadt.)
4, Abba nem megyek bele, hogy egy tüskét nem lehetett ledönteni, mert ez belépő kategória volt. Viszont az előlap olyan vékony volt, hogy az ujjammal simán behorpasztottam.
5, Belül az illesztéseknél mindehol kilógott a ragasztóanyag, illetve 2 tömítést nekem kellett otthon megigazítani mert csöpögött a víz.
Persze lehetett használni, elmosogatott, nekünk is 5 évig volt társunk. Szerettem-e? Nem! Nem volt jó használni az említett okok miatt.
Most cseréltük le, eszembe nem jutott újra magasabb osztályú Bekot venni. Egy 6-os Bosch lett, ami minden részében ég és föld a Bekohoz képest. (Igen, 3x annyiba kerül ez tény!) De itt legalább minden a helyén van, könnyű használni, praktikus.
De nem kell ehhez 3x-os ár. Anyósomnak 2-es Bosch van ami 100-110k körül megvehető, s az is nagyon rendben van belül. Sokkal-sokkal minőségibb mint a Beko volt.
Szüleim 2éve még 120k körül vettek felső evőeszközfiókos Electroluxot, s az is nagyon rendben van. Masszív kosara, vastag pálcák, két ujjal állítható magasság.
Amíg 100k körül ilye gépeket kapni, s ezek között és a Beko között kéne választani, eszembe nem jutna az utóbbit venni. Nálam így csapódott le. Másoknak nyilván mások az érvei, ez egy szubjektív beszámoló.
Új hozzászólás Aktív témák
Háztartási kis- és nagygépek topikja!
● hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
● hirdetni a Hardveraprón lehet, a topikban nem!
● a javításra és jótállásra vonatkozó új szabályozást az összefoglalóban találod!
-----------------------------------------
> KÉSZÜLÉK TAPASZTALATOK <
> ALKATRÉSZ BOLTOK <
Kapcsolódó PH! fórum témák
● asztalos topik
● elektromos kéziszerszámok topik
● klíma topik
● kávé topik
● automata kávégépek
● lakásfelújító, szerelő topik
● led világítás a lakásban topik
● légtisztító topik
● mosógép topik
● okos otthon / smart home topik
● robotporszívók topik
Kapcsolódó blogbejegyzések
- Tudástár Vezeték nélküli porszívók - alapok
- Tudástár Amit a robotporszívókról tudni érdemes
- Tudástár Hogyan válasszunk porszívót?
- Tudástár Mi mennyi áramot fogyaszt?
- HIBÁTLAN iPhone 15 Pro 128GB Natural -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3501, 90% Akkumulátor
- Telefon felvásárlás!! iPhone 16/iPhone 16 Plus/iPhone 16 Pro/iPhone 16 Pro Max
- 123 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 7 7745HX, RTX 4070 - 4 év garancia
- Tablet felvásárlás!! Apple iPad, iPad Mini, iPad Air, iPad Pro
- Honor X7 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest