Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• ribarszki

őstag

válasz farkas-j #68584 üzenetére

Jó, hogy szóba jött, mert amit most leírok, az régóta bennem volt a mosogatógépekkel kapcsolatban. Amik eddig voltak szüleimnek, bátyámnak, nekem: (Whirpool, Samsung, Beko, Electrolux, Bosch, Fagor, Indesit)
    Mindegyik mosogatógép kiválóan mosogat! Nekem meggyőződésem, hogy mostatási eredmény alapján gépet választani felesleges, mert mindegyik gyönyörűen mosogat. Pláne úgy, ahogyan mi és a felhasználók (szerintem) 90%-a teszi. Az ételmaradékokat szalvétával kukába dobjuk, s a tányért áttöröljük vele. De logikusan nézve annyi történik, hogy a melegvizet egy kar az edényekre spricceli. Ez a része nem annyira bonyolult.

Akkor a konkrét Beko-ról. Ez egy belépő szintű Beko mosogatógép volt, és ez is gyönyörűen mosogatott. Ezzel mindig meg voltunk elégedve. Viszont:
    1, Az új gépben a kerekek nem forogtak a sínben. Amikor kihúztad a felső kosarat, akkor szorulva csúszott ki a kosár, visszanyomni pedig még nehezebb volt. Jobbra-balra mozgatva kellett betolni! A régi Samsung mosogatógépem kerekeit átpattintottam (pont jó volt rá) és azzal gyönyörűen siklott ki és be a kosár. Rájöttem, hogy a gyári Beko kerekek kicsit nagyobbak, s a sínt amiben fut szét kellett volna kicsit feszegetni, hogy a kerék ne szoruljon meg.

2, A kosarak hitvány minőségű pálcákból voltak. Megpakolva szabályosan lógott középen a felső kosár.

3, Nagyon sokszor előfordult, hogy a felső kosár megpakolva egyik oldalt kiesett a sínből. (A műanyag rögzítő pöcök ami bent tartja a kereket a sínben, nagyon könnyen kiforgott oldalra, s ha nem figyeltünk akkor a kosár fele megpakolva leszakadt.)

4, Abba nem megyek bele, hogy egy tüskét nem lehetett ledönteni, mert ez belépő kategória volt. Viszont az előlap olyan vékony volt, hogy az ujjammal simán behorpasztottam.

5, Belül az illesztéseknél mindehol kilógott a ragasztóanyag, illetve 2 tömítést nekem kellett otthon megigazítani mert csöpögött a víz.

Persze lehetett használni, elmosogatott, nekünk is 5 évig volt társunk. Szerettem-e? Nem! Nem volt jó használni az említett okok miatt.
    Most cseréltük le, eszembe nem jutott újra magasabb osztályú Bekot venni. Egy 6-os Bosch lett, ami minden részében ég és föld a Bekohoz képest. (Igen, 3x annyiba kerül ez tény!) De itt legalább minden a helyén van, könnyű használni, praktikus.
    De nem kell ehhez 3x-os ár. Anyósomnak 2-es Bosch van ami 100-110k körül megvehető, s az is nagyon rendben van belül. Sokkal-sokkal minőségibb mint a Beko volt.
    Szüleim 2éve még 120k körül vettek felső evőeszközfiókos Electroluxot, s az is nagyon rendben van. Masszív kosara, vastag pálcák, két ujjal állítható magasság.
    Amíg 100k körül ilye gépeket kapni, s ezek között és a Beko között kéne választani, eszembe nem jutna az utóbbit venni. Nálam így csapódott le. Másoknak nyilván mások az érvei, ez egy szubjektív beszámoló.

• pjen

félisten

Nekem egy Dyson animal van, de sajnos szönyegen nem remekel. Az elux super silencer sokkal jobb, de attól még söprű helyett előkapni kiváló.

• koxx

MODERÁTOR

LOGOUT blog

Majd ha a bekot egy neffhez vagy series 6 boschoz hasonlitod akkor latni fogod a kulonbseget.

Új hozzászólás Aktív témák